Umum sedia maklum bahawa tidak lama lagi, kaum cina di seluruh dunia termasuk di Malaysia, bakal menyambut perayaan terbesar mereka iaitu ‘Tahun Baru Cina’.

Sehubungan itu, baru-baru ini tular di aplikasi Tik Tok sebuah video memaparkan seorang hijabi yang begitu lincah menari dalam kostum ‘kepala singa’ apabila dipertanggungjawabkan membuat persembahan tarian singa pada sebuah majlis.

Lincah Menari Meskipun Bukan Berbangsa Cina

@ahpeng2830this 1 malaysia♬ original sound – Ah Peng

Hijabi itu yang menggalas tanggungjawab berada di posisi hadapan, berjaya mencuri tumpuan wargamaya, sekaligus menjadi sorotan netizen apabila bijak mengawal setiap langkah tarian dengan begitu lincah sekali, meskipun tidak berbangsa Cina.

Selain itu, ketangkasan serta ketepatan lenggok tari yang dipersembahkan berjaya membuatkan penonton terpukau, hingga ada diantara penonton memberikan sorakan gegak gempita apabila hijabi tersebut menaggalkan kostum yang dipakai.

Artikel berkaitan: Resepi Masakan Cina ‘Simple’ Bersulam Dakwah, Wanita Mualaf Gemar Kongsi Ilmu Meski Ada Serba Kekurangan

IKLAN

Malah, terdapat juga wargamaya yang mengagumi stamina penuh bertenaga, yang ditonjolkan oleh hijabi itu.

Rata-ratanya bersetuju, tidak mudah mendapatkan stamina bagi tujuan persembahan tarian singa ni. Sememangnya memerlukan banyak latihan sebelum benar-benar mahir.

Tidak Kekok Raikan Perayaan Bersama, Bukti Perpaduan Di Malaysia Masih Mekar

Hijabi Lincah Menari ‘Tarian Singa’, Contoh Terbaik Perpaduan Di Malaysia Kekal Utuh!

IKLAN

Meninjau ke ruangan komen, Hijabista mendapati kebanyakkan netizen meninggalkan komen berbentuk pujian kepada hijabi berkenaan yang dilihat langsung tidak kekok untuk membuat persembahan tarian singa, bersama rakan-rakan Cina yang lain meskipun berlainan bangsa.

Memandangkan perayaan Tahun Baharu Cina bakal disambut tidak lama lagi, warganet berkata penglibatan hijabi ini sebagai penari tarian singa, secara tidak langsung memberi bayangan bahawa semangat perpaduan di Malaysia masih kekal utuh.

Malah, dalam masa yang sama, hijabi ini telah berjaya memupuk semangat perpaduan dan keharmonian diantara kaum, yang wajar menjadi contoh buat generasi akan datang.

IKLAN

Perbezaan kaum, budaya dan warna kulit bukanlah satu halangan untuk kita sama-sama meraikan dan memupuk perpaduan dikalangan rakyat Malaysia!

Sumber: Tik Tok @AhPeng2830

Artikel berkaitan: Rahsia Kecantikan Wanita Cina, 6 Petua Terbaik Ini Yang Boleh Anda Ikuti. Mudah Dan Berkesan!

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.