Siapa yang tidak mengenali penyanyi Indonesia yang dulunya popular dengan lagu ‘Makhluk Tuhan Paling Seksi’, Mulan Jameela.

Kalau dulu dia terkenal dengan imejnya yang seksi, tetapi kini tidak lagi. Setelah diberi hidayah oleh Allah tahun lalu, Mulan Jameela kini lebih selesa membuang semua pakaian seksinya dan memilih persalinan yang lebih labuh menutupi aurat dan memenuhi ciri-ciri wanita Muslimah.

Setelah berhijrah juga, Mulan Jameela kini gemar berkongsi dakwahnya di media sosial kepada followernya yang kini berjumlah 1.8 juta.

Dulu ‘Makhluk Tuhan Paling Seksi’, Kini Muslimah Sejati!

Hidayah Allah untuk Semua, Dulu ‘Makhluk Tuhan Paling Seksi’, Kini Mulan Jameela Muslimah Sejati!

Mulan Jameela atau nama sebenarnya, Raden Terry Tantri Wulansari, berasal dari Garut, Jawa Barat, Indonesia, itu dulu popular dengan lagu genre pop iaitu ‘Makhluk Tuhan Yang Paling Seksi’ dan gayanya begitu seksi. Tambahan pula, suaranya yang sedap menjadi lagi perhatian orang buat seketika dulu.

IKLAN

Artikel berkaitan: Mulan Jameela Berjaya Terima Ijazah, Terkenang Susah Payah Sewaktu Belajar Dalam Usianya

Rata-rata netizen turut memuji penampilan terkini Mulan Jameela yang lebih sopan dan santun berbanding sebelumnya.

Hidayah Allah untuk Semua, Dulu ‘Makhluk Tuhan Paling Seksi’, Kini Mulan Jameela Muslimah Sejati!

IKLAN

Malah dia juga kelihatan sangat manis dan cantik dengan busana serta hijab labuh yang menutupi tubuhnya. Bukan itu sahaja, malah Isteri kesayangan kepada Ahmad Dhani ini juga turut lengkap mengenakan stoking bagi menutupi kakinya.

Biarpun mengenakan jubah dan hijab labuh, tetapi dengan sedikit sentuhan moden menjadikan busana digayakan lain dari kebiasaan.

Pada tahun 2019, Mulan Jameela telah mengambil keputusan untuk berhijab sepenuhnya selepas pulang dari Palestin. Imej yang seksi bukan lagi menjadi pilihannya dan kini lebih cenderung dengan imej wanita muslimah yang sopan. Semoga dia kekal istiqamah dalam perjalanan kehidupan.

IKLAN

Artikel berkaitan: Bukan Lagi ‘Makhluk Tuhan Paling Seksi’, Imej Mulan Jameela Yang Sopan Membuat Ramai Yang Kagum

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI