Bila hidup sudah bercelaru apatah lagi ditambah dengan stress, pastinya kita memerlukan kehadiran seseorang di sisi sebagai peneman. Menyingkap mengenai isu kasih sayang dan keperhatinan sesama manusia, filem Last Christmas menjadi antara filem yang menarik ditonton pada musim percutian ini.

Dibintangi oleh dua pelakon hebat daripada Malaysia iaitu Henry Golding dan Dato Michelle Yeoh, filem ini mengisahkan tentang Kate, seorang gadis London yang bekerja sebagai elf di sebuah kedai krismas. Kehidupan Kate yang tunggang langgang berubah menjadi semakin baik apabila dia bertemu dengan seorang jejaka kacak iaitu Tom. Macam mimpi pula rasanya namun, mampukah hubungan ini berkekalan lama?

Henry Golding & Dato Michelle Yeoh Beri Aura Hebat Dalam Last Christmas
Michelle Yeoh sebagai ‘Santa’ dalam Last Christmas, arahan Paul Feig..

IKLAN

Secara ringkasnya, filem ini mudah difahami oleh penonton. Ada babak yang mungkin agak perlahan namun ia tidak menjejaskan keseluruhan filem. Terdapat juga babak yang membuatkan penonton rasa boleh relate dengan keadaan diri sendiri. Emosi penonton juga akan mudah terbuai apabila menyaksikan filem yang diinspirasikan daripada lagu Last Christmas ini.

IKLAN

Henry Golding & Dato Michelle Yeoh Beri Aura Hebat Dalam Last Christmas
Emilia Clarke sebagai Kate.

IKLAN

Bakal ditayangkan bermula 28 November ini di pawagam seluruh Malaysia, anda bolehlah mengajak ahli keluarga atau teman-teman untuk menyaksikan filem ini bersama-sama. Oh, mungkin juga perlu sediakan tisu sekali?

Henry Golding & Dato Michelle Yeoh Beri Aura Hebat Dalam Last Christmas
.