Berbaki tiga hari lagi, rakyat Malaysia akan menjalankan tanggungjawab masing-masing membuang undi bagi memilih pemimpin negara dalam Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15) pada 19 November ini.

Keterujaan dikalangan para selebriti juga semakin memuncak, apabila ramai diantara mereka yang turut berkempen di platform masing-masing.

Namun, bagi pelakon yang sedang meningkat naik dan juga pempengaruh popular media sosial, Sharifah Rose menegaskan, dia hanya akan memberi undi kepada wakil rakyat yang bekerja untuk rakyat, tidak hanya bersandarkan manifesto semata-mata.

Wakil Rakyat Perlu Dipilih Secara Terperinci Sebelum Di Undi

“Hanya Wakil Rakyat Atasi Masalah Banjir, Bakal Terima Undi,” – Sharifah Rose

Tegas Rose lagi, pemilihan wakil rakyat perlu disusuli dengan kajian terperinci dengan mengkaji apa yang ditawarkan parti itu melalui manifesto mereka.

“ Sebelum undi, saya akan lihat apa yang calon wakil rakyat boleh tawarkan kepada anak muda.

IKLAN

“Bukan itu sahaja, kawasan saya pula selalu banjir, jadi saya cari wakil rakyat yang boleh membantu atasi masalah ini,” katanya.

Artikel berkaitan: “Hari Ini, I Choose Myself”… , Cara Berbeza Sharifah Rose Menilai Diri Dari Dipengaruhi Suara Luar.

Memetik laporan Getaran, PRU-15 ini merupakan kali pertama bagi bekas kekasih kepada Aazief Khalid itu membuang undi.

Mengungkap perasaan pertama kali menjalankan tanggungjawab terhadap negara, Rose akui dirinya teruja dan turut mempelawa belia seusianya agar bersama-sama keluar mengundi pada Sabtu nanti.

IKLAN

“Tahun ini pertama kali saya mengundi. Saya harap anak muda di luar sana akan jalankan tanggungjawab sebagai pengundi juga.

“Saya teruja dan gemuruh maklumlah ini pertama kali saya akan mengundi dan masih tak jelas lagi bagaimana prosesnya.

“Keputusan saya undi parti mana biarlah rahsia dan simpan kepada diri sendiri. Ia privasi. Saya lebih selesa begitu,” ujar Rose.

IKLAN

Hijabista mengucapkan selamat mengundi kepada seluruh rakyat Malaysia, mengundi tanggungjawab bersama, hanya dengan satu undi mampu mengubah masa depan negara!

Sumber: Instagram Sharifah Rose

Artikel berkaitan: “Lali Dengan Kecaman, Jadi Improve Selagi Boleh…” – Sharifah Rose Tidak Lupa Asal Usul

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.