Facial Pilates ialah program senaman anti-penuaan yang menggunakan satu siri senaman dan teknik untuk menyasarkan otot-otot di muka anda untuk membantu mencergaskan dan meremajakan kulit anda.

Facial Pilates adalah terapi semula jadi yang semakin menjadi pendekatan pilihan untuk wanita dan lelaki yang ingin membalikkan tanda-tanda penuaan seperti kedutan atau kendur, tanpa menggunakan pembedahan kosmetik atau campur tangan perubatan lain. Beberapa kaedah anti-penuaan bukan semula jadi yang lebih popular dalam amalan hari ini seperti:

ARTIKEL BERKAITAN: Rahsia Kulit Cantik Berseri Dengan Teknik Urutan Wajah Yang Betul. Ini Cara PRO!

Face lift

Persatuan Pakar Bedah Plastik, menyenaraikan pengangkatan muka sebagai salah satu prosedur pembedahan kosmetik yang paling biasa dilakukan. Face lift ialah prosedur pembedahan elektif yang membantu mengatasi kedutan, kulit yang longgar dan kendur, timbunan lemak dan tanda-tanda penuaan lain di muka.

Facelift boleh memakan belanja yang banyak, memerlukan hirisan di belakang telinga dan sehingga ke garis rambut dan pemulihan selepas operasi boleh menjadi ketat dan amat menyakitkan dengan kesan sampingan yang dilaporkan seperti lebam, bengkak dan rasa sesak.

Untuk menyuntik atau tidak menyuntik: Botox dan Filler

Botox dan filler adalah suntikan yang telah membanjiri pasaran sebagai alternatif tanpa pembedahan dalam prosedur kosmetik anti-penuaan. Lumpuh muka, pedih, kemerahan, kegatalan, sakit, pendarahan, lebam, tindak balas alahan, jangkitan, ketulan di bawah kulit dan perubahan warna kulit di sekitar tapak suntikan sebagai kesan sampingan yang boleh dikaitkan dengan suntikan.

Suntikan kosmetik bersifat sementara, biasanya bertahan sekitar 8 bulan. Rawatan tetap diperlukan untuk mengekalkan penampilan. Pengisi juga boleh mempercepatkan muka kendur, kerana berat tambahan di bawah kulit menarik ke bawah pada tisu sekeliling, memerlukan pengisian yang lebih meluas untuk mengekalkan penampilan muda.

Perdebatan mengenai keselamatan ubat-ubatan yang digunakan dalam suntikan adalah sengit. Bahan kimia yang dikenali sebagai Botox, sebagai contoh, telah digambarkan sebagai “sangat beracun” menurut pakar neurologi di The Johns Hopkins University.

IKLAN

Krim anti-penuaan di kaunter, serum dan formula ajaib

Dakwaan bahawa krim ini memenuhi banyak janji yang mereka buat untuk mengurangkan tanda-tanda penuaan, adalah formula yang terbukti secara saintifik dipertikaikan secara meluas, pada tahap saintifik.

Krim melembap walaupun yang paling murah akan melakukannya – dan itu membantu menjadikan kulit kelihatan lebih anjal dan sihat. Bagi tuntutan lain, beberapa kajian telah diterbitkan dalam jurnal perubatan untuk menunjukkan produk berfungsi seperti yang diiklankan atau selamat untuk digunakan. Kajian telah dilakukan untuk menunjukkan korelasi antara kos dan keberkesanan krim anti-penuaan, secara purata, krim menunjukkan hanya sedikit peningkatan kedutan pada tahap terbaik.

Cadangan produk:

Drunk Elephant Protini™ Powerpeptide Resurf Serum

Serum ini, dengan campuran 11 peptida yang sangat pekat, memberikan kulit yang gebu sambil menyasarkan kulit wajah yang kusam dan tidak sekata. Kemunculan garis-garis halus, kerosakan matahari dan pori-pori yang membesar dipertingkatkan dan cahaya dipulihkan, manakala bahan-bahan penambah air yang berkuasa (seperti ekstrak cendawan salji, natrium hyaluronat dan natrium PCA) menambah tahap penghidratan.

IKLAN

Minyak tumbuhan dan vitamin yang kaya dengan antioksidan dan tidak wangi (tokotrienol, squalane, minyak biji teh hijau dan minyak marula) menenangkan sambil menambahkan sentuhan kelembapan ringan pada kulit. Sebagai rawatan lanjutan, pengukuhan kulit dan pembaharuan sinaran anda. Dirumus dengan gabungan unik peptida termaju, asid amino pemulihan, dan asid laktik pengelupasan, Protini™ Powerpeptide menyasarkan pelbagai tanda kerosakan sambil menguatkan kulit.

Drunk Elephant Protini™ Polypeptide Cream

Formula ini padat dengan kompleks peptida yang berfungsi untuk memulihkan lantunan dan menganjalkan muka, ekstrak sel stem teratai air pygmy untuk menenangkan dan melembapkan, juga ekstrak penapaian asid folik kacang soya untuk memulihkan keanjalan. Secara keseluruhannya, pelembap melembapkan kulit secara mendalam dan meminimumkan penampilan garis-garis halus, kedutan. Protini adalah vegan dan bebas daripada potensi perengsa seperti pewangi, minyak pati, silikon, dan alkohol yang pengering.

Pilates Muka 

Peremajaan wajah, juga biasa dirujuk sebagai Pilates Muka ialah satu siri senaman dan teknik yang digunakan untuk membantu mengurangkan hasil sampingan penuaan seperti kedutan dan kulit kendur.

IKLAN

Peremajaan wajah adalah industri yang semakin berkembang apabila individu semakin mencari pilihan terapi semula jadi yang bebas daripada kesan sampingan yang berpotensi berbahaya. Mengurangkan tanda-tanda penuaan dan memulihkan kulit dan otot muka boleh memberi impak yang besar kepada kesejahteraan psikologi dan fizikal seseorang.

ARTIKEL BERKAITAN: Senaman ‘Yotox’ Runcingkan Muka, Lihat hasilnya Dalam 10 hari. Mudah Sangat!

Ia adalah satu bentuk peremajaan wajah yang secara semula jadi berfungsi pada otot muka, leher dan rahang untuk membantu mengurangkan tanda-tanda penuaan, menjadikan kulit kelihatan lebih muda dan sihat. Pilates Muka memberikan muka “senaman”, menggunakan set latihan yang bekerja pada teknik seperti pernafasan, membetulkan fungsi otot, regangan dan menguatkan otot.

Muka mempunyai sedikit lemak dan kumpulan otot di sini adalah kecil. Itu memudahkan untuk menyasarkan kawasan tertentu dan melihat hasil yang pantas.

Individu disyorkan untuk menghadiri beberapa sesi supaya mereka boleh belajar cara menggunakan otot muka mereka dengan betul. Apabila seseorang individu memahami perkara ini, mereka berada dalam kedudukan yang lebih baik untuk memahami, mengasingkan dan menyasarkan otot muka tertentu. Sama seperti mana-mana senaman, lebih banyak anda lakukan, lebih baik ia menjadi dan hasilnya akan ketara dalam beberapa minggu.

Secara amnya, untuk mencipta rutin jangka panjang di sekitar senaman, senaman disyorkan setiap hari. Untuk penambahbaikan jangka panjang, penyelenggaraan mingguan disyorkan. Jadi, jika anda mencari tabiat semula jadi, tanpa kesakitan, kos efektif, sepanjang hayat yang akan membantu menyegarkan kulit anda, mengurangkan tanda-tanda penuaan dan membuatkan anda kelihatan dan berasa hebat.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI