‘Yotox’ seperti Botox tetapi tanpa jarum iaitu senaman yoga muka dan mesti dilakukan setiap pagi sebelum menggunakan krim rutin kecantikan anda. Otot terbangun apabila peredaran mikro diaktifkan dan bahan aktif produk kecantikan kemudian akan menemui keadaan yang optimum untuk bertindak.

Bukan kebetulan bahawa yoga wajah yang disukai oleh Meghan Markle, Miranda Kerr atau Jennifer Aniston disebut ‘Yotox’ di media sosial: ia adalah alternatif semula jadi dan percuma untuk perubatan estetik. Sudah tentu, memerlukan banyak ketekunan untuk memasukkannya ke dalam rutin kecantikan harian anda.

10 LATIHAN ASAS YOTOX

1. Pemanasan: Buat bulatan sepusat kecil dengan jari di kulit kepala anda, seolah-olah sedang mencuci rambut. Urutan ini mengaktifkan peredaran darah dan melepaskan ketegangan.

the woman touches by fingers of a hand of a lobe of an ear; Shutterstock ID 130770806

2. Ambil cuping telinga di antara ibu jari dan jari telunjuk dan angkat dengan tekanan kecil ke arah hujung telinga anda.

IKLAN

3. Melawan keperitan. Pergerakan untuk platysma, otot terbesar di leher: meletakkan penumbuk tertutup di bawah dagu, cuba buka mulut dengan menggunakan buku jari anda. Ulangi 30 kali.

4. Satu lagi untuk leher: dongak dagu ke atas, cuba senyum ke bawah sebanyak 10 kali.

5. Angkat tulang pipi: buat senyum bengkok, pertama di satu sisi, kemudian di sisi yang lain, ulang 15 kali setiap arah.

IKLAN

6. Dongak dagu ke atas, hantarkan ciuman atau hembus ke atas sebanyak 30 kali. Latihan ini dan yang sebelumnya membantu meregangkan leher dan menentukan bujur muka.

7. Kerutan dahi mendatar yang halus: dengan meletakkan hujung jari anda di tengah dahi, secara mendatar, tekan jari anda dengan perlahan ke atas sambil melihat ke bawah.

IKLAN

8. Kedutan menegak: cuba mengerutkan kening, tahan dengan hujung jari anda, kali ini secara menegak. 30 kali

9. Melawan kerutan di sekitar mulut: mengembang pipi anda dengan kesan ikan belon. Ia membantu merehatkan urat dari dalam mulut.

10. Tenang kontur mata: cuba senaman teleskop. Cuba buka kelopak mata anda dengan jari yang diletakkan seperti cermin mata khayalan di sekitar mata anda. Ulangi 30 kali.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI