Suasana dalam kedai adalah salah satu yang pertama dalam siri ruang konsep bertajuk ‘Sifat Terpesong’. Dicipta di suatu tempat di antara galeri dan makmal, kedai ini memerlukan konsep dengan kesan visual untuk menarik pembeli masuk ke kedai untuk bereksperimen dengan kepentingan manusia yang diutamakan daripada niat reka bentuk.

Braun Büffel memperkenalkan konsep reka bentuk kedai baharu jenama itu di IOI City Mall, Fasa 2. Melalui kesenian dan alam semula jadi, estetika futuristik yang elegan mentakrifkan semula persekitaran runcit Braun Büffel menjadi pengalaman yang mengasyikkan dan menarik.

Membeli Dengan Tenang, Estetika Minimalis Konsep Baharu Kedua-Dua Butik Jenama Antarabangsa Ini

Pemasangan siluet organik menghasilkan kontras yang menenangkan. Manakala reka letak stor bertujuan untuk menggabungkan seni bina dengan pemberian arca yang dinamisme dan identiti unik pada setiap ruang.

Jika diamati di bahagian tengah ruang ialah tafsiran abstrak a dan pokok yang dilitupi lumut tumbuh dari lantai hingga ke siling seperti satu eksperimen yang berkembang dalam makmal sci-fi.

IKLAN

Menraiknya lagi, komposisi batu berharga dengan dinding onyx dan kaunter fokus lukisan pentas tengah pada paparan dan membenarkan produk untuk menonjol kepada pembeli. Pembilang paparan yang dibina sepenuhnya daripada kaca jernih dan tin cermin meningkatkan lagi pengertian.

Membeli Dengan Tenang, Estetika Minimalis Konsep Baharu Kedua-Dua Butik Jenama Antarabangsa Ini

Kedai Braun Büffel IOI CIty Mall II berkeluasan 1,527 kaki persegi dan terletak di G-228 di Tingkat Bawah.

IKLAN

Jenama gaya hidup antarabangsa

Terletak di aras bawah Fasa 2, IOI City Mall Putrajaya, gedung BONIA seluas 2,667 kaki persegi yang dilancarkan pada 15 September 2022, dengan bangganya memperkenalkan konsep kedai baharunya yang menyelitkan bahasa reka bentuk organik bentuk berliku-liku dan materialiti sentuhan, mempersembahkan estetika minimalis yang mencerminkan falsafah reka bentuk BONIA. Bahagian dalamannya yang tenang dan menenangkan menampilkan dinding beralun berwarna hijau dan siling yang dibalut dengan stuko bertekstur.

Membeli Dengan Tenang, Estetika Minimalis Konsep Baharu Kedua-Dua Butik Jenama Antarabangsa Ini

Dengan pencahayaan ambien yang lembut mengalir ke seluruh, kedai ini direka bentuk untuk meniru alam semula jadi dan persekitaran organiknya, membolehkan pelanggan mengalami satu bentuk pelarian visual semasa membeli-belah.

IKLAN

Bahan dan kemasan dalaman termasuk satu siri perabot berdiri bebas dan unit paparan dalam warna pic matte, muka depan kedai bergalur dalam terracotta dan lantai berkarpet terracotta yang mewah. Sudut dinding berbentuk amoeba dan meja kaca berbentuk organik menyerikan ruang dengan kepekaan arca manakala kaunter marmar merah jambu Norway menambah sedikit kewanitaan dan kontras dengan rona warna yang diredamkan di kedai.

Membeli Dengan Tenang, Estetika Minimalis Konsep Baharu Kedua-Dua Butik Jenama Antarabangsa Ini

Jadikan luangkan masa anda untuk melihat sendiri ruang rekaan yang menarik dengan melihat setiap koleksi terbaharu dari kedua-dua butik ini.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI