Rezeki, jodoh, ajal dan pertemuan semuanya telah ditetapkan oleh Allah Taala sejak kita berada di dalam kandungan lagi. Setiap individu memiliki rezeki yang berbeza-beza, ada yang sedikit dan ada juga yang murah rezekinya. Semua itu sebenarnya berbalik kepada amalan masing-masing.

Namun, perlu anda tahu bahawa meskipun rezeki yang diberi tidak banyak, keberkatan Allah itu lebih penting jika dibandingkan dengan rezeki yang banyak tetapi tidak mendapat keberkatan. Seorang pengguna Twitter bernama Fattin Khani telah berkongsi tip bagaimana untuk merasai rezeki itu sentiasa ada walaupun sebenarnya hanya ada RM1 di dalam dompet.

Rahsianya, hanya amalkan satu doa ini ketika mahu membayar duit untuk membeli barang atau membayar hutang. Dengan izin Allah, anda tentu tidak akan risau dan susah hati dek kerana duit yang semakin berkurangan. Jom kita baca perkongsiannya.

Bila keluarkan duit bayar apa yang dibeli. Bacalah “inna haza larizquna maalahu minnafad” sekali. Then bila dapat duit balance, masa masukkan duit dalam wallet tu boleh baca surah Al-Fatihah.

Foto: Twitter Fattin Khani

Rasa lega kannn. Bila selak zip. Bukak wallet. Taaraaaa. Duit sentiasa ada. Tak kisah walau tinggal sekeping RM1 je pun, ucapkan Alhamdulillah. Even tinggal seposen jer pun.

Foto: Twitter Fattin Khani

Boleh try tips ni. Then bayarlah dengan senang hati. Takmo risau duit tak ada. Takmo gelisah duit makin kurang. Pasti Allah bantu.

InsyaAllah. Duit sentiasa ada. Then kita tak rasa gelisah bila duit makin kurang. Setting Mindset yang kita sentiasa ada duit. Walaupun kadang duit memang tak ada. Tak apa. DIA pasti bantu kita.

Ada yang tanya. Betul ke ni? Allah dah cakap beriman dengan kitab. Dalam segala ayat dalam setiap surah kita boleh amalkan. Ni salah satu potongan ayat dalam alquran : surah sad ayat 54. Boleh bukak Al-Quran dan baca.

Sumber: Twitter Fattin Khani

Tinggalkan Komen