Nama Amira Othman bukanlah satu nama baru dalam industri hiburan tanah air. Mula dikenali menerusi program realiti, Akademi Fantasia 2013, Amira juga bergiat aktif dalam bidang lakonan. Terbaru, Amira turut berlakon dalam sebuah drama di Astro bertajuk Red Velvet.

Hijabista berpeluang bertemu secara dua muka bersama Amira Othman di Majlis Pelancaran Radio ZAYAN. ZAYAN merupakan sebuah stesen radio terbaru yang berada di bawah naungan Astro Radio. Anda boleh mendengar radio ZAYAN menerusi frekuensi 104.9 fm, zayan.my serta aplikasi ZAYAN.

Hijabista akui Amira seorang yang mudah didekati dan murah dengan senyuman. Malah, Amira turut memiliki kondisi kulit yang sungguh cantik dan mulus. Agaknya apa rahsianya ya?

Tips Kecantikan Yang Diamalkan

“Banyakkan minum air masak kalau nak dapatkan kulit yang cantik. Selain itu, kalau anda rajin makeup, pastikan rajin membasuh berus. Saya merupakan salah seorang yang rajin membasuh berus kerana saya mempunyai masalah kulit yang sangat sensitif.

Jadi, kenalah rajin sikit jaga kulit. Mungkin agak susah juga nak jaga tapi saya perlulah jaga.”

IKLAN

Bagaimana Kekalkan Kesegaran Rambut?

“Lumrah bagi perempuan untuk pergi ke salon jika berkaitan dengan soal penjagaan rambut. Saya juga rajin ke salon tetapi perlu mencari salon yang sesuai untuk wanita bertudung. Kalau tak sempat pun, saya pasti akan cari juga masa untuk melakukan treatment rambut.

Tetapi di rumah, saya tetap akan lakukan rejim penjagaan rambut seperti syampu, conditioner dan memakai masker untuk rambut. Paling penting, saya tidak akan sesekali ikat rambut ketika rambut masih basah.”

Fesyen Yang Menjadi Pilihan

“Haruslah elegan tetapi nampak sopan. Saya mementingkan kesopanan pakaian itu sebenarnya kerana saya membawa imej wanita bertudung. Walaupun bertudung, tidak salah untuk berfesyen, janji nampak sopan dan cantik.”

IKLAN

Bagaimana Menjaga Stamina Tubuh?

“Untuk kekalkan stamina tubuh, saya ada juga pergi ke swimming class. Yelah, kadang-kadang balik lambat, malam-malam makan juga. Lagi-lagi bila balik kampung, memang makan banyak.

Tapi, bila saya tahu saya makan banyak, saya akan do something la seperti pergi jogging dan exercise. Lagipun, saya juga ada trainer saya sendiri.”

Jom admin belanja gambar-gambar Amira. Memang manis & menawan!

IKLAN

A post shared by Amira Othman (@amiraaothman) on

A post shared by Amira Othman (@amiraaothman) on

A post shared by Amira Othman (@amiraaothman) on

A post shared by Amira Othman (@amiraaothman) on

A post shared by Amira Othman (@amiraaothman) on

Foto: IG Amira Othman

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI