Kerajaan melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) di Selangor, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Putrajaya bermula jam 12.01 tengah malam, 14 Oktober hingga 27 Oktober ini. PKPB akan turut dilaksanakan di seluruh Sabah berkuat kuasa 12.01 tengah malam ini hingga 26 Oktober ini.

Menteri Kanan (Kluster Keselamatan) Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, keputusan dibuat selepas mendapat nasihat daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan mengambil kira peningkatan kes serta penularan yang berlaku seperti di Klang, Petaling dan Gombak.

Melalui perkongsian Di laman Instagramnya, Dr Say Shazril berkongsi dilema yang dihadapinya.

IKLAN

View this post on Instagram

Topik : Terpanggil Untuk Berkhidmat Sebagai seorang freelance doctor, i have the luxury of time. Baru-baru ni @mercymalaysia mesej saying mereka memerlukan sukarelawan untuk membantu keadaan di Sabah. Semestinya sy rasa terpanggil untuk membantu maka terus sy msg mereka. Reply mereka “kali ni berbeza, 2 minggu akan ke sana & immediately 2 minggu akan dikuarantin di hotel”. Terduduk sy mendengarnya. Sy serius ok 2 minggu ke sana. Yg sedikit berat is 2 minggu dikuarantin di hotel. Pertama, bini sy tengah sambung belajar maka dia sedikit sukar untuk menghantar & mengambil Ace dari sekolah. Kedua, sy & bini merancang untuk menimang maka jika sebulan berjauhan, sedikit terganggu plan kami. Ketiga, sebulan sy takkan berjumpa Ace dalam erti lain sebulan tiada story Ace, pishang followers sy nanti (ahaha). Kalau sy tanya parents sy semestinya mereka berat untuk melepaskan sy sebab bini sy pun berfikiran begitu. Tapi tak sedap hati rasanya jika duduk diam tidak membantu negara. Sy dah tanya “tak perlukan sukarelawan di Semenanjung ke?”. Kata mereka Semenanjung masih terkawal. Apa kalian rasa? Should i or shouldn’t i & why? Post ni bukan untuk menagih perhatian tapi sy betul2 perlukan bantuan.

A post shared by Dr Shazril Shaharuddin (@say_shazril) on

Topik: Terpanggil Untuk Berkhidmat

IKLAN

Sebagai seorang freelance doctor, i have the luxury of time. Baru-baru ni @mercymalaysia mesej saying mereka memerlukan sukarelawan untuk membantu keadaan di Sabah.

Semestinya saya rasa terpanggil untuk membantu maka terus saya mesej mereka. Reply mereka “kali ni berbeza, 2 minggu akan ke sana dan immediately 2 minggu akan dikuarantin di hotel”. Terduduk saya mendengarnya.

IKLAN


Saya serius ok 2 minggu ke sana. Yang sedikit berat is 2 minggu dikuarantin di hotel. Pertama, bini saya tengah sambung belajar maka dia sedikit sukar untuk menghantar dan mengambil Ace dari sekolah. Kedua, saya dan bini merancang untuk menimang maka jika sebulan berjauhan, sedikit terganggu plan kami. Ketiga, sebulan saya takkan berjumpa Ace dalam erti lain sebulan tiada story Ace, pishang followers saya nanti (ahaha).

Kalau saya tanya parents saya semestinya mereka berat untuk melepaskan saya sebab bini saya pun berfikiran begitu. Tapi tak sedap hati rasanya jika duduk diam tidak membantu negara. Saya dah tanya “tak perlukan sukarelawan di Semenanjung ke?”. Kata mereka Semenanjung masih terkawal. Apa kalian rasa? Should i or shouldn’t i & why? Post ini bukan untuk menagih perhatian tapi saya betul-betul perlukan bantuan.

Sumber kredit: Instagram Dr say_Shazril

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI