Sama seperti musim kelima siri baharu The Crown ditayangkan di Netflix pada 9 November, para fesyen di seluruh dunia telah menikmati penampilan ikonik ratu fesyen, Puteri Diana.

Salah satu penyataan gaya terbesar yang telah melangkaui masa dan trend ialah beg Lady Diornya, dan jika anda mendambakan beg yang sama bergaya seperti miliknya, Ya, Dior telah mengeluarkan keluaran semula beg paling ikonik Puteri Diana.

Dior Keluarkan Semula Beg Paling Ikonik Puteri Diana, Seiring Musim Terbaru The Crown.

Dikenali sebagai ‘Puteri Rakyat’, setiap penampilan diraja Lady Di dianggap sebagai inspirasi oleh pengkritik gaya dunia. Abadi, elegan, sering tegang dan progresif, diraja ini suka menetapkan trend untuk diikuti oleh generasi.

ARTIKEL BERKAITAN: Nampak ‘Bosan’, Tapi Inilah Warna Fesyen. Beg Tangan Yang Berbaloi Ada Dalam Koleksi

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dior Official (@dior)

Puteri Diana telah mengakses beg tangan khusus ini berkali-kali, termasuk MET Gala 1996, dan telah menjadi rekod untuk menuntut kasih sayang istimewanya untuk perkara yang sama. Dengan musim baharu The Crown memerintah dalam carta populariti di Netflix mengikut Variety, beg Lady Dior kembali mendapat permintaan ramai.

Menarik mengenai beg Lady Dior

Dior Keluarkan Semula Beg Paling Ikonik Puteri Diana, Seiring Musim Terbaru The Crown.

Anda mungkin tahu beg Lady Dior yang dinamakan sempena nama bekas Puteri Wales itu sendiri, tetapi ia sebenarnya sebelum ini dipanggil Chouchou oleh Maison sebelum Lady Di mempopularkannya. Beg ikonik itu pertama kali dimiliki oleh Puteri Diana pada tahun 1995 semasa menghadiri perasmian retrospektif Paul Cézanne di Grand Palais di Paris.

IKLAN

Wanita Pertama Perancis Puan Bernadette Chirac menghadiahkan beg ini kepadanya dan diraja tidak pernah berhenti memakainya. Malah, dia terkenal meminta beg yang sama dalam warna biru laut untuk dipadankan dengan matanya yang mempesonakan.

ARTIKEL BERKAITAN: Penggemar Barang Berjenama, Ini Cara Baru Mengenali Keaslian Jenama. Jangan Sampai Kantoi!

Nilai Lady Dior Re-Edition dalam Blue Satin

Dior Keluarkan Semula Beg Paling Ikonik Puteri Diana, Seiring Musim Terbaru The Crown.

IKLAN

Beg itu dicirikan oleh pesona Dior berlian buatan klasik dan perkakasan Kristal, didatangkan dalam tiga saiz berbeza dan pelbagai warna, dicipta dan disempurnakan oleh rumah fesyen mewah itu selama beberapa dekad.

Berharga 5,000 euro (lebih kurang RM23K), beg itu boleh didapati dalam edisi terhad sebanyak 200 buah. Dan jika anda memerlukan lebih banyak inspirasi tentang cara menggayakan pembawa abadi ini, hanya perhatikan musim kelima siri Netflix The Crown, yang mengisahkan kebangkitan Puteri Diana sebagai ikon gaya antarabangsa dengan beg itu.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/1I1mC1rk-Ao

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI