Diana Rafar, selebriti cantik ini begitu bahagia melayari kehidupan bersama suami dan juga cahaya matanya. Ternyata rezekinya makin murah sebagai seorang isteri dan ibu, Diana juga kelihatan semakin manis dan cantik.

Mengintai perkongsian yang dibuat Diana, isteri kepada Zamarul Hisham ini ada mengamalkan beberapa zikir dalam melayari kehidupan seharian. Dia berkongsi amalan ini yang pernah dimuat naik di laman Instagramnya.  Jika zikir ini diamalkan secara konsisten, insya-Allah dengan izinNya rezeki akan datang tanpa disangka-sangka.

Rahsia Murah Rezeki & Tak Disangka, Diana Rafar Dedah Amal 7 Zikir Ini Perlu Konsisten

7 Zikir Yang Diana Rafar Amalkan

  1. Mengucapkan ‘La Hawla Wala Quwwata Illa Billah’

“Barang siapa yang lambat datang rezekinya hendaklah banyak mengucapkan ‘La hawla Wala Quwwata Illa billah” (HR. At- Tabrani)

  1. Membaca ‘La Ilaha Illallahul Malikul Haqqul Mubin’

Barangsiapa setiap hari membaca ‘La ilaha illallahul malikul haqqul mubin’ maka bacaan itu akan menjadi Keamanan dari Kefakiran dan menjadi Penenteram dari rasa Takut dalam Kubur (HR. Abu Nu’aim dan Ad Dailami).

  1. Lazimkan Lidah Menyebut ‘Subhanallah Wabihamdihi Subhanallahil Adziim’

“Dari setiap Kalimat itu seorang MALAIKAT yang BERTASBIH kepada ALLAH Ta’ala sampai hari kiamat yang pahala tasbihnya itu diberikan Untukmu”. (HR. Al-Mustagfiri dalam Ad-Da’awat)

  1. Bacalah Surah Al-IKHLAS

“Barang siapa membaca Surat Al-Ikhlas ketika masuk rumah maka berkah bacaan menghilangkan kefakiran dari penghuni rumah dan tetangganya” (HR. AtTabrani)

  1. Amal Membaca Surah Al-WAQIAH

Barang siapa membaca surat Al-Waqiah setiap malam maka TIDAK akan ditimpa kesempitan hidup” (HR. Al-Baihaqi dalam Syu’ab Al-Iman)

IKLAN
  1. Memperbanyak SELAWAT KE ATAS NABI

Dari Umar bin Khaththab dari Nabi Shallallahu’alaihi wa sallam bersabda : Barangsiapa Berselawat kepadaku satu kali Selawat maka ALLAH akan membalas sepuluh kali selawat dan mengangkatnya sepuluh darjat”. (Dikeluarkan Imam Bukhari dalam Adabul Mufrad, Ibnu Abu Syaibah…al-Bazzar….Ibnu Syahiin dan al-Ismaili dengan sanad ma’lul).

Artikel Berkaitan: 13 Cara Menjemput Rezeki Salah Satu Jaga Silaturrahim

  1. Melazimkan BERISTIGHFAR

“Barang siapa melazimkan Beristighfar nescaya ALLAH akan Mengeluarkan dia dari segala Kesusahan dan Memberikan Rezki dari arah yang tidak diDuga-Duga” (HR. Ahmad, Abu Dawud dan Ibnu Majjah)

Doa Harian Menjemput Rezeki

IKLAN

Ya ALLAH berikanlah kami rezeki yang Luas, yang halal lagi baik tanpa memberatkan kami. Jika rezeki kami ada di langit maka turunkanlah.

Jika ada di bumi maka keluarkanlah.

Jika jauh maka dekatkanlah.

Jika dekat maka mudahkanlah.

IKLAN

Jika sedikit maka banyakkanlah.

Jika banyak maka BERKATI LAH agar kami dapat menolong ANAK-ANAK YATIM – FAKIR MISKIN – MEREKA YANG DALAM KESUSAHAN & KEDHAIFAN.

YA ALLAH……Kabulkanlah doa kami.. Aamiiin

YA ALLAH Ya Robbal ‘Alamin.

Sebagai seorang Muslim, tidak kira sesibuk mana pun kita dengan urusan dunia, jika diselitkan dengan amalan yang dianjurkan dalam Islam pasti memberi ketenangan.

KREDIT FOTO: INSTAGRAM DIANA RAFAR

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI