Setelah hampir setahun lebih lepas kelahirannya, bayi kacukan tercantik di dunia, Dhuha Sophea akhirnya balik ke Malaysia untuk menjenguk peminatnya di sini. Dhuha yang pulang bersama kedua ibu bapanya minggu lalu terus sahaja menuju ke kampung halaman ibunya, Siti Safuraa Hamzah di Terengganu. Namun dek kerana perubaha cuaca dan faktor keletihan, menyebabkan bayi yang mempunyai sepasang mata cantik ini telah mengalami demam dan batuk. Ketika bertemu dengannya minggu lalu, Dhuha kelihatan tidak begitu ceria dan agak ‘moody’ kerana keadaannya yang tidak begitu sihat.

A post shared by ctsafuraa (@ctsafuraa) on

Menurut ibunya, Safuraa sebaik touch down, mereka terus mengambil penerbangan ke Terengganu untuk menziarahi keluarga Safuraa yang memang berasal dari sana. Perubahan cuaca yang agak panas menyebabkan mereka sekeluarga telah mengalami demam dan batuk.

Dia sendiri turut tidak sihat dan bapa Dhuha Sophea, Asadullah Stumbry juga mengalami kenaikan suhu agak tinggi sehingga 39.8 dan terpaksa ditahan di wad kecemasan di sebuah hospital.

Mereka sebenarnya memang telah merancang lama untuk pulang setelah hampir 3 tahun tidak pulang ke sini sejak melahirkan Dhuha Sopeha dua tahun lalu. Oleh kerana suaminya mendapat cuti panjang, jadi kesempatan yang ada memberi peluang mereka sekeluarga balik ke sini sambil melawat sanak-saudara.

Sebenarnya ada beberapa perkara telah dirancang sebaik mereka pulang, tetapi dek kerana faktor kesihatan banyak perkara tertangguh. Mereka hanya sempat mengadakan sesi fotorafi dengan majalah terbitan Karangkraf dan juga sesi meet & greet bersama Duha Sophea yang dilakukan di sebuah restoran makanan segera.

IKLAN

? bertabahlaaa semua ye ??.

A post shared by ctsafuraa (@ctsafuraa) on

Walaupun sudah beransur sihat tetapi Safuraa tetap memantau keadaan anak sulungnya ini. Mereka sekeluarga akan berada di sini sehingga 23 Mac dan hanya akan pulang ke Sweden selepas itu.

Untuk pengetahuan, Dhuha Sopeha Stumbry yang lahir pada 29 September 2016 ini  mempunyai jumlah pengikut di laman instagam milik ibunya 188K dan dia adalah antara bayi kacukan tercantik di dunia. Dhuha Sopeha adalah hasil cinta istikharah antara dua benua yang berbeza. Ibunya berasal dari Terengganu dan ayahnya pula seorang warga Russia dan kini mereka sekeluarga menetap di Sweden.

IKLAN

A post shared by ctsafuraa (@ctsafuraa) on

Artikel Berkaitan: Bayi Perempuan Paling Cantik & Viral Ini Anak Ayah

Populariti Dhuha Sopeha mula jadi bualan kerana kecomelan si kecil ini ibarat patung kerana mempunyai mata yang menawan dan sepasang senyuman cukup manis. Malah setiap keletah yang dipaparkan di instaram oleh ibunya akan mendapat like hingga ribuan netizen dari serata dunia.

IKLAN

5 LAGI FOTO DHUHA SOPHEA YANG DAPAT LIKE TERTINGGI:

#1. 22K

A post shared by ctsafuraa (@ctsafuraa) on

#2. 23K

A post shared by ctsafuraa (@ctsafuraa) on

#3. 32K

A post shared by ctsafuraa (@ctsafuraa) on

#4. 23K

A post shared by ctsafuraa (@ctsafuraa) on

#5. 23K

A post shared by ctsafuraa (@ctsafuraa) on

KREDIT FOTO: INSTAGRAM CT SAFURAA

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI