Seterika merupakan antara peralatan elektrik ‘wajib’ ada dalam sesebuah kediaman, malah ianya amat berguna bagi suri rumah untuk memastikan pakaian, suami anak dan diri sendiri menjadi lebih kemas setelah digosok.

Namun, seterika yang sudah lama digunakan pasti mempunyai kesan hangus terbakar malah mempunyai kerak degil yang susah untuk ditanggalkan.

Jangan buang sis! Aplikasikan tiga langkah mudah ni dengan gunakan satu bahan je. Nescaya seterika tu kembali berkilat seperti baharu macam di kedai!

Hanya Perlukan Sebiji ‘Panadol Soluble’ Je!

Apa yang anda perlu lakukan untuk menyelesaikan masalah ini adalah hanya sebutir ‘paracetamol’ atau lebih dikenali sebagai Panadol!

Artikel berkaitan: Rahsia Cantik Selebriti Hollywood Ini Pakai Mask Dari Drugstore Jer, Muka Tak Makan Usia. Sempurna!

IKLAN

Mungkin ramai diantara kita yang tidak cakna, selain digunakan sebagai ubat ketika demam, Paracetamol juga dapat membantu menghilangkan kesan dan kerak terbakar, sekaligus membuatkan permukaan seterika menjadi bersih, licin dan berkilat.

Mesti anda tak sabar nak tahu bagaimana cara untuk melakukanya? Mudah sahaja sis, anda hanya perlu melakukan tiga langkah ini sahaja dan poof! Seterika dirumah akan berkilau seperti seterika baru.

Lakukan Tiga Langkah Mudah Ni Sis!

Berikut adalah langkah-langkah yang perlu dilakukan seperti tips yang dikongsikan oleh seoranh pengguna di laman sosial menerusi akaun Achai Wong, caranya:

IKLAN

1. Pastikan seterika baju dalam suhu panas dan basahkan terlebih dahulu paraCetamol sebelum digosok pada permukaan seterika.

2. Gosokkan pada bahagian kesan hitam di permukaan seterika. Pastikan anda menggunakan alat sesuai supaya jari tidak terkena seterika panas.

3. Akhir sekali, lap permukaan seterika dan lihat kesan hitam tersebut akan hilang.

Setelah ketiga-tiga langkah ini dilaksanakan, sis pasti akan kagum dan terkesima melihat seterika yang buruk, berkerak dan kelihatan kotor itu bertukar menjadi bersih, berkilau dan mempunyai permukaan licin serta memudahkan proses menyeterika, lepas ni tiada masalah lagi, ketika gosok baju dan tudung untuk Ootd hijabis!

IKLAN

Hijabista berharap agar perkongsian ini menjadi perkongsian yang bermanfaat untuk di praktikkan oleh hijabis diluar sana, selamat mencuba!

Sumber: Facebook Achai Wong

Artikel berkaitan: Nak Cantik Kena Rajin, Buat Sendiri Masker Beras Pulut Dengan Susu Confirm Wajah Berseri

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI