Setiap pasangan yang baru berkahwin pasti tidak lepaskan peluang untuk menikmati bulan madu. Tidak terkecuali bagi pasangan baru, Dayah Bakar dan suaminya, Kapten Hanif. Pasangan ini mengambil kesempatan bercuti dan menerokai keindahan Kashmir, India sambil  mengenali hati budi masing-masing. Namun keseronokan menikmati bulan madu sedikit tercalar kerana beg pakaian Dayah Bakar mengalami masalah menyebabkan dia terpaksa menggayakan pakaian orang lain.

Menurut Dayah, gara-gara masalah luggage stuck, menyebabkan beg persalinan tidak sampai ke tangannya.


Namun dia bernasib baik kerana menurut Dayah ada seorang kakak dari Malaysia yang duduk di hotel sama telah meminjamkan satu persalinan termasuk baju dan tudung kepadanya.


Menurut Dayah kakak berkenaan berasa kasihan melihat dia yang tidak ada baju disebabkan masalah luggage stuck ini dan telah menghantar baju dan tudung terus ke biliknya.

IKLAN

Namun dek kerana tidak sabar untuk menikmati keindahan bumi Kashmir, Dayah tetap kekal positif dan ceria bergambar kenangan di samping suami tercinta.

Artikel Berkaitan: Dayah Bakar Pilih Berkat Hari Jumaat Langsungkan Pernikahan

Bagaimanapun masalah ini berjaya diselesaikan apabila beg baju berkenaan telah selamat sampai ke tangannya dengan selamat.

IKLAN


Dayah yang muat turut postingnya di laman Instagram memberitahu, dia dan suami begitu menikmati keindahan pemandangan indah di bumi Khasmir India.

Betapa dia menyatakan kekagumannya terhadap kebesaran Allah yang mencipta keindahan pemandangan yang sukar diungkap dengan kata-kata.


Dilihat dalam satu posting itu Dayah sempat menaiki kuda di salah satu kawasan pergunungan dan juga menziarah satu perkampungan yang mana kebanyakan penduduknya orang tua tetapi masih kuat mencari rezeki buat keluarga mereka.

IKLAN

Biarpun diingatkan untuk tidak berbuat baik kepada mereka, namuh sifat peri kemanusiaan Dayah mengatasi segala-galanya dan turut memberi sedikit rezeki kepada kumpulan orang tua berkenaan.

Blending in with the villagers . Bila kami sampai je semua berkerumun dekat kereta . Semua minta kitorang naik pony , tapi guide kitorang dah pesan jangan naik , “walk only, I dont like” Tapi hati tak berapa nak kuat sebab semua dah tua-tua mcm atuk kita . Gambar yang 1st tu , dia ikut je kitorang sampai last sekali, offer tangkap la gmbr dengan kuda, 50 rupee je ( RM3) sorang. Punyalah dia happy ? Yang kita ni kerja pun malas taknak , tapi complain banyak , demand macam2. ⁉️ Fikir-fikirkan dan muhasabah diri bersama ? P/s: Baju dan tudung Dayah dalam gambar ni , ada kakak dari Malaysia duduk sama hotel tolong pinjamkan, siap hanta dekat bilik satu persalinan sebab kesian Dayah dah tak ada baju ( kes luggage stuck). Baiknya laaaaa, tq kak ? #dayahanif #dayahaniftoincredibleindia #dbtraveldiary #kemaindiagelenggelengkepala

A post shared by #IMAMKU (New Single) (@dayahbakar) on

KREDIT FOTO: INSTAGRAM DAYAH BAKAR