Kurang lebih satu minggu lagi seluruh umat Islam di seluruh dunia bakal menyambut ketibaan bulan yang mulia iaitu Ramadan Al-Mubarak, tidak terkecuali muslimin dan muslimat di Malaysia.

Bila masuk bulan puasa ni, macam biasa satu perkara yang sering menjadi kerunsingan adalah menentukan tempat untuk berbuka puasa samada secara berseorangan, bersama pasangan, rakan-rakan mahupun keluarga tercinta.

Ini kerana, ketika iftar inilah masa yang terbaik untuk mengeratkan ukhwah sesama manusia sambil menikmati pelbagai juadah yang menarik untuk santapan nafsu setelah seharian menjalani ibadah puasa.

 ‘Iftar’ Di Pavilion Bukit Jalil Perlu Ada Dalam Wishlist Hijabi!

Ramadan Bakal Tiba, Ini Antara Lokasi Iftar Sesuai ‘Citarasa’ Hijabi, Pilihan Hijabista!

Menariknya, bagi Ramadan kali ini Pavillion Bukit Jalil dengan kolaborasi bersama rangkaian restoran makanan dan minuman di sana, bakal menawarkan pelbagai juadah serta promosi Iftar sepanjang bulan Ramadan nanti!

IKLAN

Terdapat pelbagai juadah berbuka puasa yang boleh didapati di Pavilion Bukit Jalil ini, dari hidangan berat seperti nasi dan lauk pauk, hinggalah kepada pelbagai pencuci mulut yang pastinya memenuhi citarasa Hijabi sekalian.

Antara restoran yang turut sama mengadakan promosi Iftar pada Ramadan nanti  adalah Restoran Grandmama’s – Flavours of Malaysia, D’Laksa, Two Cents Hot Wings, Go Coconuts, Perfect Ice dan banyak lagi.

Artikel berkaitan: Bersedia Untuk Ramadan Dengan Tabiat Pra-Puasa Yang Sihat, Ini Petua Makanan Daripada Pakar Dari Arab

IKLAN

Selain itu, sekiranya Hijabi kehabisan barang dapur untuk menyediakan juadah sahur, sis boleh membeli belah barangan keperluan di The Food Merchant iaitu sebuah pasaraya yang menawarkan barangan kering dan basah dengan kualiti yang premium.

Ramadan Bakal Tiba, Ini Antara Lokasi Iftar Sesuai ‘Citarasa’ Hijabi, Pilihan Hijabista!

Barangan runcit, di The Food Merchant semuanya segar-segar belaka dan terjamin memberikan khasiat yang menyeluruh untuk anda dan keluarga menjalani ibadah puasa kelak.

IKLAN

Dah tau, port mana nak lepak untuk berbuka puasa nanti kan? Pastikan Pavilion Bukit Jalil ada dalam wishlist hijabi untuk dikunjungi pada Ramadan nanti!

Artikel berkaitan: 6 Adab Yang Wajib Hijabi Tahu Sewaktu Mahu Berbuka Puasa. No 2 Patut DiPraktikan Semasa Tempoh PKP!

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.