Penyanyi popular Malaysia Dato Sri Siti Nurhaliza Tarudin sekali lagi akan berkongsi pentas dengan penerbit muzik terkenal dan penulis lagu David Foster pada konsert eksklusif Hitman: David Foster And Friends Asia Tour 2023, yang diadakan di Mega Star Arena, Sungei Wang Plaza, di Kuala Lumpur akan diadakan pada 7 Ogos.

Konsert yang menampilkan tokoh-tokoh hebat antarabangsa lain seperti Michael Bolton, Peabo Bryson, Loren Allred dan Katharine McPhee itu dianjurkan oleh Yayasan Prihatin Nasional (Prihatin).

Artikel Berkaitan : “Satu Pengalaman Baru Dan Saya Akui Gementar Dato Sri Siti Nurhaliza Menyanyikan Lagu Filem Anwar!

Sebagai satu-satunya artis Malaysia yang membuat persembahan dengan mahir muzik pop, Siti Nurhaliza berkata dia berazam untuk melakukan yang terbaik.

Dato Sri Siti Nurhaliza Sepentas Bersama Penerbit Terkenal David Foster

“Kali pertama saya berkolaborasi dengan David Foster dalam persembahan eksklusif adalah sembilan tahun lalu…saya kemudian dijemput untuk membuat persembahan bersama-sama dengannya beberapa kali di Indonesia, tetapi ia tidak dimaksudkan.

IKLAN

“Saya bersyukur dan berasa bertuah serta percaya inilah platform terbaik untuk menunjukkan bakat saya…dengan kemunculan ramai penyanyi muda yang bagus dan berbakat, pihak pengurusan David tetap memilih saya,” katanya pada sidang media yang diadakan sempena dengan konsert itu, di Kuala Lumpur pada Rabu (7 Jun)

Organisasi konsert eksklusif David Foster and Friends dijangka menerima sambutan luar biasa daripada peminat tempatan dan antarabangsa apabila ia berlangsung pada 7 Ogos 2023 (Isnin) di Mega Star Arena Kuala Lumpur buat pertama kali dalam beberapa bulan. 

Persembahan istimewa dan eksklusif penyanyi nombor 1 negara Dato’ Sri Siti Nurhaliza yang juga akan berkolaborasi dengan David Foster dijangka bakal beraksi di Mega Star Arena.

IKLAN

Turut bersama Michael Bolton, Peabo Bryson, Katharine Hope McPhee dan Loren Allred adalah rakan-rakan David Foster, yang juga akan mengiringi pemuzik terkenal David Foster di konsertnya. 

Sebahagian daripada hasil jualan tiket akan disalurkan kepada Tabung Kasih PRIHATIN untuk tujuan pendidikan dan faedah kepada pelajar di Menara Gading yang tidak mampu membayar dalam kategori Asnaf dan B40.

Yayasan Prihatin Nasional (PRIHATIN) ialah sebuah pertubuhan amal yang ditubuhkan untuk menyediakan pelbagai bantuan kepada golongan miskin dan kurang bernasib baik ke arah kehidupan yang lebih baik, merangkumi tiga bidang tumpuan utama: Pendidikan, Kepimpinan dan Keusahawanan. 

IKLAN

Yayasan Prihatin Nasional (PRIHATIN) juga merupakan pendokong utama dalam menyokong kerajaan dalam melaksanakan program kemasyarakatan di seluruh pelusuk negara bagi menyalurkan bantuan secara telus dan sistematik.

Sementara itu, Dato’ Mohd Aizuddin Ghazali, Ketua Pegawai Eksekutif PRIHATIN berkata: “Pementasan konsert David Foster & Friends, termasuk persembahan Dato’ Sri Siti Nurhaliza, akan memberi manfaat kepada anak-anak Madani Malaysia di Menara Gading yang paling kurang dalam dapat menghadiri kumpulan Asnaf.” 

Tiket berharga RM288, RM688, RM788 dan RM988 dan boleh dibeli di www.myticket.asia.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI