Lagu Menjaga Cintamu merupakan runut bunyi kepada filem The Untold Story. Datuk Sri Siti Nurhaliza sangat berminat untuk berkolaborasi dengan Andi Rianto, tetapi dia tidak pernah berpeluang. Akhirnya, impiannya menjadi kenyataan apabila lagu itu dimuatkan dalam filem itu.

Datuk Siti Nurhaliza Tarudin berkata, lagu “Menjaga Cintamu” menggambarkan perjuangan isteri Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail, dan semua wanita yang berpegang teguh pada suami.

Artikel Berkaitan : 20 Pempengaruh Paling Legit Di Instagram Didominasi Oleh Selebriti Wanita, Siti Nurhaliza Tetap No.1

“Saya terima tawaran untuk menyanyikan lagu Menjaga Cintamu kerana yakin dengan kekuatan lagu ini serta tertarik dengan mesej kesetiaan wanita itu.

“Satu Pengalaman Baru Dan Saya Akui Gementar…” – Dato Sri Siti Nurhaliza Menyanyikan Lagu Filem Anwar!

“Saya juga memahami lagu dan lirik Menjaga Cintamu ini menceritakan mengenai kesetiaan dan pengorbanan seorang wanita. Kebetulan juga saya memang dalam fasa menerbitkan album terbaharu,” katanya.

Siti berkata, lagu Menjaga Cintamu mengambil masa kira-kira sejam untuk dirakam. Andi sendiri menyanyi dan menghasilkan lagu tersebut.

IKLAN

“Satu pengalaman baru dan saya akui gementar kerana pertama kali bekerja dengan Andi dan menyampaikan lagu ciptaan komposer hebat sepertinya.

“Saya juga berdepan dengan cabaran untuk menyampaikan lagu Menjaga Cintamu di studio kerana suara saya masih dalam proses pemulihan akibat kesan jangka panjang virus Covid-19. Saya sudah berusaha sebaiknya untuk menyampaikan lagu itu dengan baik.

“Proses rakaman di buat di Malaysia iaitu di Cranky Music, milik komposer Aubrey Suwito,” katanya.

“Satu Pengalaman Baru Dan Saya Akui Gementar…” – Dato Sri Siti Nurhaliza Menyanyikan Lagu Filem Anwar!

IKLAN

Siti berkata bekerja dengan komposer Indonesia seperti Andi sentiasa menjadi pengalaman yang sangat menyeronokkan.

Artikel Berkaitan : Peminat Cemburu, Dato Sri Siti Nurhaliza Dapat Selfie Dengan Lee Min-Hoo Oppa!

Filem Anwar, The Untold Story, adalah mengenai medan ranjau politik yang dilayari beliau sendiri Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim. Ia akan ditayangkan di pawagam pada bulan Mei.

IKLAN

“Satu Pengalaman Baru Dan Saya Akui Gementar…” – Dato Sri Siti Nurhaliza Menyanyikan Lagu Filem Anwar!

Filem ini diarahkan oleh pengarah Indonesia Viva Westi dan diterbitkan oleh Bianglala Entertainment.

Filem ini menelan kos RM10 juta dan mempunyai barisan pelakon terkenal dari Malaysia dan Indonesia. Sebahagian daripada mereka ialah Farid Kamil, Acha Septriasa, Hasnul Rahmat, Piet Pagau, dan Dewi Irawan.

Sumber : kosmo

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI