Bagi yang berhijab, pemilihan tudung yang tepat dan bersesuaian dengan gaya pasti menjadi satu penanda aras dalam menentukan stail yang menarik. Tidak kiralah jika tudung tersebut hadir dalam nada polos mahupun bercorak, fabrik, kelebaran dan warna memainkan peranan.

Tapi tahukah hijabi, pemilihan motif pada tudung juga melambangkan personaliti seseorang itu. Jika anda sukakan Hijab bermotif bunga Mawar anda merupakan seorang yang eksklusif seperti bunga kegemaran anda yang harum semerbak, cantik untuk dipandang, tetapi boleh terluka jika disentuh.

Bunga Mawar Pilihan Roos Scarves!

 

‘Bunga Ros’ Cantik Di Pandang, Berduri Jika Di Pegang! Refleksi Diri Hijabi Yang ‘Eksklusif’ Dengan Roos Scarves! 

Terbaharu, jenama tudung terkini Roos Scarves telah hadir dengan konsep corak cetakan mawar untuk keseluruhan rekaan yang dipersembahkan. Mengambil insprasi dari ribuan jenis bunga Mawar seluruh dunia, setiap rekaan memiliki nilai estetika yang tersendiri.

Artikel berkaitan: Buka Tudung Kerana Mahu Jadi Diri Sendiri? Niat Tak Menghalalkan Cara! Wanita Islam WAJIB Tutup Aurat

IKLAN

Menurut pengasas bersama jenama ini, Encik Safiudin menjelaskan nama Roos yang digunakan bermaksud Bunga mawar dalam bahasa Dutch.

Hadir dengan tagline ‘The Bloom of Beauty’, ungkapan tersebut menggambarkan semangat yang dibawa saat menghasilkan setiap rekaan tudung yang dikeluarkan oleh jenama ini!

‘Bunga Ros’ Cantik Di Pandang, Berduri Jika Di Pegang! Refleksi Diri Hijabi Yang ‘Eksklusif’ Dengan Roos Scarves! 

“Kami sudah menjalankan kajian kebolehpasaran hijab selama setahun bermula Mac tahun lalu. Dari situ kami yakin walaupun pelbagai jenama hijab sudah membanjiri pasaran negara. Roos Scarves masih ada tempat di hati wanita yang bertudung,” ujarnya.

IKLAN

Sekadar info, apa yang enarik mengenai proses pembuatan tudung ini, setiap corak yang dihasilkan bukanlah direka secara digital semata-mata. Sebaliknya corak tersebut terlebih dahulu dilukis terlebih dahulu sebelum diolah dan dicetak pada helaian tudung.

Sumber: Instagram Roos Scarves

Artikel berkaitan: Fenomena ‘Tudung Terbang’ Di Kalangan Selebriti Buat Noorkhiriah Hiba! Titip 3 Pesan Ini..

IKLAN

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

 

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI