Naluri setiap wanita pasti ingin tampil cantik dari top to toe. Salah satu tujuannya adalah untuk memberi keyakinan pada diri sendiri ketika berhadapan dengan orang terutama bagi yang bekerja.

Selain itu adalah untuk suami sendiri yang perlu dipikat setiap hari agar dirinya tidak memandang wanita lain. Pelbagai cara untuk tampil cantik dan biasanya diketahui melalui rawatan moden.

Berkat Amal Surah Yusuf Lepas Solat Subuh, Insya-Allah Buat Wajah Awet Muda Dari Usia Sebenar

Tetapi sebenarnya anda juga boleh guna cara alami ataupun mengikut amalan Islam yang juga boleh membuatkan diri seseorang wanita itu cantik.

Cara yang admin nak kongsi ini tak susah pun untuk diamalkan dan hasilnya insya-Allah membantu penampilan anda kelihatan cantik dan cukup sempurna.

*PETUA UNTUK MENJADI WANITA CANTIK*

1. Amalkan bangun pagi dan mandi sebelum masuk Azan Subuh.

IKLAN

2. Sebaik bangun tidur, sebelum menggosok gigi, minumlah 1 gelas air putih bersuhu bilik. Kulum air tegukan pertama di dalam mulut untuk seketika dan bacakan dalam hati Selawat Nabi 3 x, barulah disusuli dengan menghabiskan segelas air tersebut.

Berkat Amal Surah Yusuf Lepas Solat Subuh, Insya-Allah Buat Wajah Awet Muda Dari Usia Sebenar

3.Sewaktu membasuh muka di awal pagi atau setiap kali membasuh muka,tadah air ditapak tangan sambil bacakan Selawat Nabi 3x, hembuskan pada air dan usapkan air tersebut ke wajah bermula dari dagu menaik ke atas hingga ke dahi, ulang usapan ini sebanyak 3 x. Jangan basuh muka bermula dari dahi turun ke dagu kerana ini menyebabkan muka cepat berkedut.

4. Selepas solat Subuh, bacalah Surah Yusuf, kemudian teguk sebanyak 3 kali sahaja air suam, InsyaAllah ia membuatkan wajah awet muda dari usia sebenar.

IKLAN

5. Selepas solat Isya’, amalkan baca Al-Fatihah 1 x, Ayatul Qursi 1 x dan surah Al-Waqiah dari ayat 35 hingga 38 sebanyak 7 x, ditiupkan pada segelas air dan niatkan

“Ya Allah perindahkanlah tubuh dan rohku dan perbaikilah hubungan dengan suamiku”

6. Surah Al-Waqiah ayat 35-38 juga elok dibaca di dalam hati sebanyak 3 x sebelum jirusan pertama air ke badan sewaktu mandi.

IKLAN

Berkat Amal Surah Yusuf Lepas Solat Subuh, Insya-Allah Buat Wajah Awet Muda Dari Usia Sebenar

7. Jangan makan bersulam air, sebaiknya minum air kosong 1 gelas 30 minit sebelum makan, dan 30 minit selepas makan

8. Amalkan membaca Al-Quran dengan niat ikhlas kerana Allah SWT

9. Perbanyakkan Selawat Nabi, sentiasa sedekah senyuman, perbanyakkan solat Tahajud

Amalkan hari-hari….in sha Allah kelihatan ‘cantik’.

SUMBER: VIA PETUA IBU

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI