Masalah jerawat membuatkan si gadis runsing dan tidak yakin untuk berhadapan dengan orang ramai. Apatah lagi jika mengalami masalah breakout yang teruk. Nak keluar rumah pun malu! Lagi-lagi buat mereka yang bakal bergelar pengantin.

Jika anda mengalami breakout yang teruk, bawa bertenang dahulu. Cuba ikut perkongsian seorang gadis di Facebook miliknya, di mana dia berkongsi tentang rawatan yang dilakukan dengan hanya berbekalkan RM300.

Kini, alhamdulillah kulit wajahnya semakin pulih. Makin berseri-seri pula admin tengok, terutamanya ketika di hari bahagianya Febuari lalu.

Terserlah seri di hari bahagianya.

Berikut merupakan perkongsiannya

Hi semua, disebabkan ramai yang dm wanie lagi tanya macam mana muka wanie boleh okay balik. So entry kalini wanie bagi anda tengok gambar-gambar time muka wanie breakout (sorry untuk gambar yang macam agak blurry, taktau pasaipa). Okay entry kalini jugak wanie akan jawab soalan-soalan femes yang anda selalu tanya, so sila baca. Jangan lepaih ni ada yang dok dm lagi tanya benda yang sama. Rajin rajin sikit baca nah.

Ketika mengalami ‘breakout’.

1) Kat mana hampa buat treatment?
Saya buat treatment dengan Doktor Meena dekat Klinik Doktor Fauzi, Alor Setar, berdepan dengan UTC Kedah.

Bersama doktor yang merawat.

2) Apa nama treatment tersebut? Dan berapa kosnya?
Treatment tu kalau anda google nama dia, Chemical Peeling Treatment and kos treatment saya adalah RM150. Tapi bergantung dengan masalah kulit. Tak semua harga sama and dapat rawatan yang sama. Tapi kalau kat KL harga dia lain. Ni harga kat Kedah.

3) Berapa kali awak buat treatment?
Saya buat dua kali sahaja dan saya lakukan sekali sebulan. Jumlah kos untuk muka saya pulih adalah RM 300.

4) Sakit tak masa buat tu?
Mestila sakit sebab Doktor Meena sapukan asid dalam 35% untuk matikan semua jerawat dekat muka. Tapi takpa boleh tahan. Beauty is pain kan.

5) Berapa lama awak ambil masa recover?
Okay, saya ambil masa untuk hilangkan semua jerawat dalam masa dua bulan. Sebab lepas treatment yang kedua, muka saya dah clear dari semua jerawat.

Alami breakout yang teruk

6) Awak pakai apa untuk bagi hilang parut?
Selepas dua bulan, muka saya dah okay dari jerawat. Cuma cara nak hilangkan parut itu saya pakai Cosmoderm Cream 3000 i.u. Mana nak dapat? Guardian ada jual.

Kesan yang jelas.

7) Berapa lama parut awak hilang?
Parut saya pudar pun dalam masa sebulan dah boleh nampak beza. Tapi make sure hampa semua kena konsisten pakai krim tu siang and malam. Takda masalah.

Setelah sembuh.

8) Awak pakai skincare apa time muka awak tengah treatment?
Saya tak pakai apa-apa, saya memang cuci dengan air suam sahaja, sebab time tu trauma lagi nak pakai apa-apa skincare sampai la saya try Cosmoderm.

9) Cosmoderm Cream 3000 i.u tu yang mana satu?
Kalau pergi ke Guardian, packagingnya warna oren. Nak lebih tepat, anda boleh google.

Setelah sembuh dari breakout, memang gadis ini cuba untuk maintain dari mengalami breakout seperti yang dialami sebelum ini. Malah dia turut membuat posting bagaimana caranya untuk mengelakkan masalah kulit berulang.

Hi, kalini wanie terpanggil untuk buat entry lagi pasal muka wanie dulu dan sekarang. So yang mana penah dm/inbox wanie, tapi wanie tak reply tu, boleh baca kat bawah ni. Sebab ni antara soalan2 yang tak terjawab.

1. Macam mana wanie boleh maintain muka dah tak naik jerawat? Sebab sekarang wanie consisten guna brightening cream. Consisten okay consisten.

2. Skincare apa wanie guna sekarang? Wanie guna brightening cream dari i-secret since tahun lepas. Gambaq cream tu wanie ada attachkan sekali.

Pengalaman menakutkan.

3. Okay ka cream tu? Sangat okay sebab semenjak wanie pakai cream tu, jerawat jarang naik, n muka pun nampak moist (ramai org yang cakap). Very recommended sangat!

4. Mana nak dapat cream tu? Cream tu hampa semua boleh beli online, dekat page I-secret(fb), kalau ig isecret_malaysia.

5. Macam mana tau pasai cream ni? Ada orang suggestkan. N so far memang recommended!

Susah untuk maintain.

6. Lepas buat treatment wanie terus pakai ke? Lepas buat treatment wanie pakai cosmoderm utk hilangkan parut, wanie ada crita kt previous post.

7. Berkesan ke? Berkesan ke tidak hampa boleh nilai tengok muka wanie sekarang compare muka dulu.

Kekal dengan produk ini.

Sumber: Facebook Wanie Noordin

Tinggalkan Komen