Mendapatkan beg mewah boleh menjadi pengalaman yang nyata bagi sesetengah orang dan kebanyakan orang ingin memamerkannya sebaik sahaja mereka membelinya sendiri.

Malangnya baru-baru ini seorang wanita di Singapura tidak ada peluang untuk dia mempamerkan beg Louis Vuitton baharunya. Terkejut selepas menyedari kotak beg Louis Vuitton yang dibelinya baru-baru ini kosong.

Tindakan sewajarnya

Dalam video TikTok yang dimuat naik oleh @annapooty pada hari Isnin, 12 Disember, warga Singapura itu mendapat kejutan dalam hidupnya apabila dia membeli beg tangan SGD2,400 (RM7,800) Kanvas Alma BB Ebene Damier dari kedai Louis Vuitton yang terletak di Marina Bay Sands , Singapura, pada 9 Disember, dapati ia hilang kemudian.

Beli Beg Louis Vuitton, Yang Dapat Kotak Kosong. Tindakan Wanita Itu..

Apabila menyedari kehilangan begnya, dia segera menghubungi talian hotline Louis Vuitton. Selepas beberapa percubaan yang tidak berjaya untuk menghubungi kedai, mereka akhirnya kembali kepadanya. Menurut wakil kedai itu, mereka memaklumkan wanita itu bahawa kamera litar tertutup (CCTV) mereka merakam dia keluar dari kedai dengan dua beg dan stok mereka dikira.

Mereka menyiasat situasi ini bagi mendapatkan jawapan sebenar, kedai itu didakwa memberitahunya bahawa mereka tidak menolak kemungkinan jenayah berlaku di kedai mereka. Dia merasakan bahawa kedai itu membayangkan bahawa dia meninggalkan begnya tanpa pengawasan dan seseorang mencurinya tanpa pengetahuannya.

Melaporkan pada pihak berkuasa

Tidak berpuas hati dengan jawapan mereka, warga Singapura itu mendakwa bahawa mereka “cuba menyalakan” dia dan mengalihkan kesalahan. Untuk tidak terpengaruh dengan keengganan kedai untuk menyelesaikan isu itu, warga Singapura itu mengambil keputusan sendiri dan membuat laporan polis pada 11 Disember

Beli Beg Louis Vuitton, Yang Dapat Kotak Kosong. Tindakan Wanita Itu..

Sebaik laporan dibuat, polis dilaporkan menghubungi kedai berkenaan untuk menyiasat isu itu dengan lebih lanjut. Secara kebetulan, wanita itu memberitahu kedai itu menemui begnya selepas polis menghubungi mereka dan memintanya datang mengambilnya.

Menurut kedai itu, percampuran berlaku antara dia dan barang tetamu lain. Kedai itu mendakwa pelanggan meminta kotak kosong sebagai hiasan dan kotak kosong itu bercampur dengan yang berisi beg wanita itu.

Sebaik sahaja di kedai untuk menuntut apa yang menjadi hak miliknya, kakitangan Louis Vuitton memulangkan beg berharganya dan juga memberinya hadiah sampingan untuk kesulitan yang terpaksa dihadapinya.

Beli Beg Louis Vuitton, Yang Dapat Kotak Kosong. Tindakan Wanita Itu..

Bertemu semula dengan pembelian mewahnya, @annapooty berkata, hatinya tidak lagi terasa berat. Ramai netizen marah dengan kejadian itu dan mengatakan bahawa kedai mewah itu perlu “berbuat lebih baik”

IKLAN

Yang lain mempersoalkan @annapooty mengapa dia tidak perasan dia membawa kotak kosong pulang ke rumah, kerana ia akan terasa ringan.

Beberapa pengguna TikTok bingung dengan pengalaman @annapooty di kedai runcit mewah itu.

Seorang pengguna menjelaskan bahawa ia adalah Prosedur Operasi Standard (SOP) untuk menunjukkan kepada pelanggan pembelian mereka sebelum memasukkan barang ke dalam beg.

“Adakah anda membelinya secara peribadi?” pengguna bertanya. “Saya bekerja secara runcit jadi saya tahu SOP ialah menunjukkan meletakkan barang di dalam kotak supaya anda tahu ia ada sebelum memberikannya kepada anda.”

Beli Beg Louis Vuitton, Yang Dapat Kotak Kosong. Tindakan Wanita Itu..

“Apabila saya membeli daripada LV, mereka sentiasa membungkusnya di hadapan saya. Kotak kosong dan awak tidak rasa apa-apa?” tanya pengguna lain.

Yang lain tidak bersetuju dalam beberapa komen, menjelaskan bahawa mereka sudah biasa dengan pekerja mengemas pembelian mereka di ruang belakang.

“Saya tidak pernah mempunyai beg yang dibungkus di hadapan saya tetapi bersyukur ia sentiasa ada,” komen seorang pengguna.

IKLAN

“Sebenarnya, untuk beberapa pembelian terakhir saya, mereka tidak membungkusnya di hadapan saya,” tulis pengguna lain.

Beli Beg Louis Vuitton, Yang Dapat Kotak Kosong. Tindakan Wanita Itu..

“Mereka sentiasa mengemas barang anda dan menyelesaikan pembayaran anda di belakang pintu,” kata pengguna lain.

ARTIKEL BERKAITAN: Che Ta Kongsi Pantang Larang ‘Haram” Jangan Buat Pada Beg Tangan, Salah Satunya Elak Letak Bawah Lantai

Apakah cara terbaik untuk menyimpan beg tangan

Beli Beg Louis Vuitton, Yang Dapat Kotak Kosong. Tindakan Wanita Itu..

Selepas anda membeli beg tangan, mungkin tergoda untuk mengoyak kotak, membuang kertas tisu dan kehilangan resit, tetapi penting untuk menyimpan semua item ini jika anda mahukan nilai jualan semula yang terbaik. Pengumpul boleh terlepas pandang beg tangan yang jarang ditemui dan boleh dikumpulkan dengan masalah keadaan yang besar dan barang yang hilang, menjadikannya sukar untuk menjual beg kesayangan anda apabila tiba masanya. Walau bagaimanapun, agak mudah untuk memastikan beg tangan anda kelihatan baik selama bertahun-tahun.

Bersih

Selepas menggunakan beg tangan, langkah pertama ialah mengosongkan kandungan dan habuknya. Anda boleh memusingkan beg ke dalam jika ia lembut, dan gunakan penggelek serabut untuk pergi ke tempat yang sukar dijangkau. Jika beg anda dibuat daripada kulit berbutir yang ditekan keras, lap bahagian luar beg dengan lembut dengan tuala kertas lembap atau lap bayi tanpa alkohol. Jika ia diperbuat daripada kulit asli atau tidak dirawat, atau jika ia eksotik atau suede, maka taburkannya dengan tuala kertas kering. Untuk isu yang lebih serius, bawa ke pakar.

IKLAN

Kekalkan bentuk

Beli Beg Louis Vuitton, Yang Dapat Kotak Kosong. Tindakan Wanita Itu..

Memandangkan beg anda kosong dan bersih, memasukkannya supaya bentuknya kekal. Gunakan kertas tisu bebas asid, bantal kecil atau bungkus gelembung. Pastikan anda membalut perkakasan terdedah (termasuk gesper dan penarik zip) dengan sekeping kertas tisu untuk mengelakkannya daripada membuat kesan pada beg anda dari semasa ke semasa.

Penutup

Beli Beg Louis Vuitton, Yang Dapat Kotak Kosong. Tindakan Wanita Itu..

Letakkan beg anda dalam beg habuk yang lembut dan bernafas. Jika anda tidak mempunyainya, anda boleh menggunakan sarung bantal kapas dalam warna neutral, untuk mengelakkan pemindahan warna. Pastikan beg habuk cukup besar supaya beg tangan anda tidak melengkung apabila disimpan.

ARTIKEL BERKAITAN: Senarai Jenama Beg Tangan Kegilaan Wanita, Ramai Akui Pelaburan Yang Berbaloi

Berasingan

Beli Beg Louis Vuitton, Yang Dapat Kotak Kosong. Tindakan Wanita Itu..

Jangan biarkan perkakasan satu beg menyentuh beg lain, kerana ia boleh meninggalkan kesan. Di samping itu, jangan biarkan apa-apa menyentuh kulit paten, ia akan menyebabkan warna berpindah dari kulit paten ke apa sahaja yang ada di sebelahnya.

Kendali dengan cermat

Elakkan daripada menggantung beg anda ini akan memesongkan bentuk pemegang.

Kotak

Beli Beg Louis Vuitton, Yang Dapat Kotak Kosong. Tindakan Wanita Itu..

Jika anda ada, simpan beg di dalam kotak asalnya. Jika tidak, susun beg anda di atas rak di dalam almari anda. Jika rak tidak cukup tinggi, jangan benarkan pemegang beg ditekan ke bawah dalam keadaan ini, beg itu harus berbaring rata. Anda boleh menjejaki beg anda dengan memasukkan nota dengan nama beg di dalam kotak atau beg habuk, supaya anda tidak perlu membelek sepuluh kotak sebelum anda menemuinya.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/1I1mC1rk-Ao

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI