Ibu dan bapa mana sahaja yang tidak akan gembira melihat anak mereka berjaya memegang segulung ijazah di tangan. Tambahan lagi pula, ia menjadi satu kemenangan buat ibu dan bapa kerana berjaya membesarkan anak yang mereka kasihi.

Baru-baru ini, Rozita Che Wan turut memanjatkan rasa syukurnya apabila anak keduanya, Aniq Ezra, berjaya menamatkan pelajarannya. Ramai juga yang memberikan komen yang positif melalui perkongsiannya itu.

Berbaloi susah payah cari duit bayar yuran universiti

Pelakon dan juga usahawan, Rozita Che Wan, menitipkan rasa syukur apabila anak keduanya, Aniq Ezra, kini telah berjaya menamatkan pelajarannya di Taylor’s University. Lebih mesra di kenali sebagai Che Ta, dia turut menghadiri majlis konvokesyen tersebut baru-baru ini untuk meraikan kejayaan itu.

Menjadi perhatian orang ramai lagi apabila kapsyen melalui perkongsian Che Ta yang begitu manis dan juga bersifat keibuan oleh kerana penggunaan loghat Kedah. Tetapi, titpannya di ruangan kapsyen itu sedikit-sebanyak membuatkan orang ramai terkenang pengorbanan seorang ibu untuk membesarkan anak yang mereka kasihi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rozita Che Wan (@rozitachewan1)

“Berbaloi lah mak hang berkepak caqi duit nak bayaq fees Taylor’s University…bukan sikit-sikit duit chek oiiii…

IKLAN

“…Tapi syukur Alhamdulillah, dengan izin Allah swt double degree dalam tangan,

I hope you will continue working hard to make yourself a completely succesful man.” katanya.

Walaupun kapsyen perkongsian di laman Instagram miliknya itu agak ringkas, tetapi ia cukup membuatkan ramai orang rasa kesyukuran yang dia rasai. Ibu dan bapa mana sahaja yang tidak akan terharu melihat anak mereka berjaya dalam kehidupan mereka.

Artikel berkaitan: Dato’ Dr. Haji Mohd. Fadzilah Kamsah Kongsi Tip Jika Mahu Berjaya Dalam Hidup, Elakkan Buat Perkara Ini

IKLAN

Konvokesyen tetapi baju tetap wow!

“Berbaloi Mak Hang Cari Duit Nak Bayar ‘Fees’…Bukan Sikit-Sikit Duit Chek Oii…” – Che Ta Rasa Bersyukur Anak Keduanya Peroleh Double Degree
Sumber dari Rozita Che Wan

Meski pun perkongsian Che Ta itu bertuju khas buat kejayaan anak keduanya yang berjaya memiliki double degree, tetapi ramai yang turut kagum dengan fesyen yang di gayakan oleh Che Ta ketika itu. Siapa sahaja tidak tahu Che Ta yang sememangnya sinonim dengan penggayaan fesyen yang sofistikated dan megah!

Apabila melihat gambar posting di Instagram miliknya itu, Che Ta atau nama sebenarnya Rozita binti Abu Bakar, 49, memadankan tudung bawal dan juga blazer yang berwarna orange neon juga dengan perincian ostrich feather membuatkan lagi gaya fesyennya lain dari yang lain. Juga begitu, Che Ta juga memakai seluar leather berwarna hitam dan juga but bertumit.

Apabila meninjau di ruangan komen, ramai juga yang memuji kecantikan serta gaya fesyen yang di gaya oleh Che Ta ketika itu. Ramai yang berikan komen positif dan juga memberangsangkan.

“Berbaloi Mak Hang Cari Duit Nak Bayar ‘Fees’…Bukan Sikit-Sikit Duit Chek Oii…” – Che Ta Rasa Bersyukur Anak Keduanya Peroleh Double Degree

IKLAN

Gembira melihat ramai yang kini berjaya dan memperoleh kejayaan yang mereka inginkan. Kami dari Hijabista juga turut ingin mengucapkan Aniq Ezra atas kejayaannya memiliki dua ijazah sarjana muda.

Sumber info dan gambar: Rozita Che Wan

Artikel berkaitan: Peroleh Bidang Yang Bukan Pilihan, Namun Dr Sheikh Muszaphar Tetap Bangga Dengan Anak Saudaranya

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI