Melihat tren kecantikan zaman sekarang ini ekstrem sehinggakan ada yang sanggup mengharungi keperitan untuk beberapa bulan demi satu ‘standard kecantikan’ yang digilai ramai!

Ada ingin miliki bentuk mata ‘fox eyes’ ala model terkenal, Bella Hadid. Tetapi ramai yang menghadapi keperitan dan menyesal setelah membuatnya!

Cantik Untuk Seketika Waktu…Menyesal Tak Sudah!

Ramai yang telah melakukan prosedur ‘fox eyes‘ ini demi mendapatkan bentuk mata yang tajam seperti yang diidamkan. Namun, terdapat segelintir yang menyesal melakukan pembedahan ini.

Seorang TikToker, @_jessiecarr, antara orang yang menyesal melakukan prosedur ini. Menurutnya, selepas melakukan ‘fox eyes‘ ini, keningnya tidak simetri dan membuatkannya bengkak sehingga terkeluar benjelon saluran darah.

“Lakukan ‘fox eyes’ ini adalah satu penyesalan yang cukup besar buat saya!” tulisnya.

IKLAN
@_jessiecarr I can’t take myself seriously 👽 #foxeye #foxeyethreads #foxeyethreadlift #botched #botchedsurgery ♬ original sound – 𝗦𝗟𝗢𝗪 𝗢𝗥 𝗦𝗣𝗘𝗗 𝗨𝗣

Terdapat lagi seorang TikToker, @cocodayy, berkongsi kisahnya apabila menghadapi masalah seperti pelipis berlekuk dan tiada sebarang perubahan berlaku selepas membuat Dissolvable Polydioxanone (PDO) ataupun ‘fox eyes’.

“Ia merupakan satu benda yang cukup menyakitkan yang pernah saya lalui sepanjang  hidup ini walaupun pernah buat beberapa prosedur yang lain,

“Boleh nampak benang pembedahan di muka saya untuk sebulan!” katanya di dalam video yang dimuatnaik di TikTok.

IKLAN
@cocodayyy #pdothreadlift #bellahadid #foxeye #browlift #beautytips #beauty #botox ♬ original sound – Coco

Sesetengah orang mengalami rasa yang perit, muncul parut, malah wajah menjadi tidak simetri selepas menjalani pembedahan untuk mendapatkan ‘fox eyes‘ seperti selebriti terkenal, Bella Hadid.

Prosuder ‘Fox Eyes’ Perlukan Benang Untuk Tarik!

Menurut Insiderpembedahan ‘fox eyes‘ bukanlah satu prosedur ‘lifting‘ muka, malah, ia melibatkan pemotongan pada bahagian kulit muka, rahang, dan juga leher yang lebih ke garisan rambut.

Prosuder ini juga menggunakan benang jahitan yang berfungsi menarik kulit ke atas arah sudut mata untuk mengekalkan bentuk yang ‘tajam’.

IKLAN

Difahamkan lagi, benang itu akan mengubah bentuk mata tetapi kening pesakit akan mengalami kesakitan lebih kurang enam bulan sebelum benang itu melarut ke dalam.

Sumber: Insider

+++Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.