Tinggal di negara khatulistiwa yang kadangkala mempunyai cuaca panas panas dan kering melampau, dengan suhu melebihi 40 darjah Celsius seperti Malaysia, sememangnya merisikokan kulit hijabi untuk mudah terbakar sekaligus membuat tona kulit tidak sekata hingga kulit terlihat kusam.

Sehubungan itu, untuk melindungi kulit dari pelbagai masalah, pemakaian krim tabir suria (Sunscreen) adalah amat penting dan kini ia merupakan item ‘wajib ada’ serta teman karib kepada setiap wanita.

Namun, kini anda boleh serlahkan kecantikan ‘semulajadi’ dan tampil lebih yakin meskipun tanpa mengenakan sebarang solekan! Hijabi hanya perlu bijak memilih ‘beauty suncscreen’ sahaja. Sunplay Skin Aqua Tone Up UV Essence SPF50+ PA++++ adalah penyelesaianya!

Menariknya, dengan penggunaan beauty sunscreen ini, hijabi tidak perlu lagi risau kulit akan terdedah kepada bahaya sinaran UV yang bakal merosakkan kulit anda. Best kan?

Nak Lindungi Kulit? WAJIB Guna ‘Beauty Sunscreen’ Pada Bila-Bila Masa!     

‘Beauty Sunscreen’ Yang Tepat, Mampu Serlahkan Kecantikkan ‘Semulajadi’ Serta Lindungi Kulit Hijabi Dari Sinaran UV!

Apa yang membezakan Sunplay Skin Aqua Tone Up UV Essence dengan ‘beauty sunscreen’ lain di pasaran adalah ianya bertindak sebagai primer pertama yang memberikan kulit anda perlindungan dari sinaran UV secara menyeluruh.

Lebih menarik lagi! Ia juga memfokuskan untuk mengatasi masalah kekeringan kulit dan menjadikan kulit kekal lembap dan dalam masa sama, mengatasi masalah tona kulit kusam dan berbelang.

Sunplay Skin Aqua Tone Up UV Essence diformulasi dengan bahan-bahan penjagaan kulit yang fokus untuk menghidratkan kulit. Hyaluronic Acid, Vitamin C dan Pure Nuance Complex khusus untuk membuat kulit kekal lembap sekaligus menjamin keanjalanya!

Artikel berkaitan: Tidak! ‘Blue Light’ Buat Kulit Hijabi Kerepot Sebelum Usia? WAJIB Pakai ‘Benda’ Ni Untuk Mencegahnya Sis!

IKLAN

Tambahan pula, ia juga mengandungi kesan rintangan air (Water resistance) yang unggul serta mudah disebarkan pada kulit agar kulit tidak mudah keriput dan mengelakkan kesan penuaan seperti timbulnya garis halus pada wajah.

Teksturnya yang ultra ringan, tidak melekit dan mudah menyerap dengan pantas ke dalam permukaan kulit memberikan rasa ringan serta tidak kelihatan pada kulit. Malah, ia juga bertindak sebagai pelindung matahari yang memberi kesan neutral seakan tidak mengenakan solekan. Anda juga boleh menggunakanya sebagai primer sebelum bersolek. Wow! Menarik sangat ni.

Malas Bersolek? Tiada Masalah, Sunplay Skin Aqua Tone Up UV Essence Serlahkan Kecantikan ‘Semulajadi’ Hijabi!

‘Beauty Sunscreen’ Yang Tepat, Mampu Serlahkan Kecantikkan ‘Semulajadi’ Serta Lindungi Kulit Hijabi Dari Sinaran UV!

Paling best! Ketika anda rasa malas untuk mengenakan solekan an mahu ‘Bare Face’ sahaja, anda akan tampil lebih yakin kerana dengan pengguaan Sunplay Skin Aqua Tone Up UV Essence kulit wajah anda akan kelihatan seperti bersolek walau tidak mengenakan secalit mekap.

Malah, Essence ini bertujuan memperbetulkan tona kulit kusam dan menyeimbangkan hidrasi kulit agar kulit lebih ‘transluecent’ sihat dan berseri.

IKLAN

Sunplay Skin Aqua Tone Up UV Essence di datangkan dengan tiga variasi warna yang berbeza tertakluk kepada fungsi-fungsinya iaitu:

‘Beauty Sunscreen’ Yang Tepat, Mampu Serlahkan Kecantikkan ‘Semulajadi’ Serta Lindungi Kulit Hijabi Dari Sinaran UV!

Lavender – Dirumus untuk mengatasi masalah kulit kusam dan tidak sekata. Warna lavendernya bertujuan meningkatkan keserian kulit. Dengan penggunaanya juga, anda dapat menyembunyikan tona kulit tidak sekata sambil merawatnya, kandungan SPF50+ PA++++ juga melindungi kulit dari keburukan sinar UVA dan UVB!

Mint Green – Khusus untuk merawat kerengsaan, kemerahan dan mengatasi masalah kulit berjerawat. Selain itu, ia turut berfungsi sebagai pembetul pigment warna (Colour Corrector) dan amat sesuai digunakan meskipun hijabi mempunyai masalah kulit berjerawat, kemerahan mahupun kerengsaan. Pada masa yang sama memberikan kesan pada pencerahan kulit tau.

Happiness Aura – Memfokuskan untuk mengatasi masalah kulit kusam dan bebas cela. Datang dengan warna merah jambu berserta haruman seolah bunga mawar menawarkan kesan kulit yang berseri dan ‘Glowing’ secara semulajadi. Dalam masa sama menangkis masalah cela, kulit kusam dan pucat.

IKLAN

‘Beauty Sunscreen’ Yang Tepat, Mampu Serlahkan Kecantikkan ‘Semulajadi’ Serta Lindungi Kulit Hijabi Dari Sinaran UV!

Selain itu, setiap botol Sunplay Skin Aqua Tone Up UV Essence di ekstrak dari serbuk mutiara strobe yang berwarna-warni dan mampu menjadikan kulit lebih cerah sempurna, sekaligus menyembunyikan ketidaksempurnaan kulit.

Fuhhhh.. Memang berbaloi sangat dapatkan Sunplay Colour Correcting Sunscreen ni sis! Satu botol macam-macam ada dan mengandungi pelbagai manfaat untuk kulit!

Jangan bertangguh lagi sis! Jom segera dapatkan Sunplay Skin Aqua Tone Up UV Essence di farmasi Watsons dan Guardian berdekatan anda, atau hijabi juga boleh membuat pembelian menerusi aplikasi beli belah online Shopee & Lazada! Beli cepat sebelum terlambat sis!

Artikel berkaitan: Lakukan 8 Tip Ini, Pasti Mascara ‘Bebas Comot’

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.