Usahawan kosmetik dan juga pelakon, Wawa Zainal memaklumkan bahawa dia teringin memiliki sepasang anak kembar, dan berhasrat untuk menjalani rawatan kesuburan serta menjalani prosedur Persenyawaan In-Vitro (IVF).

Memetik laporan Harian Metro, Wawa berkata sekiranya dia mempunyai rezeki melahirkan anak ‘kembar’, maka ia bakal menjadi pelengkap kepada impianya yang mahu mempunyai jumlah ahli keluarga besar.

Wawa Zainal Impikan Anak Kembar Dan Keluarga Besar!

“Saya memang inginkan keluarga besar dan jumlah yang ditetapkan ialah enam anak. Ia sesuatu yang amat saya impikan.

“Tapi bukanlah mudah nak mengandung, bersalin dan berpantang jaga anak. Banyak faktor yang kita kena tengok. Usia pun bukan lagi muda dan sekarang pun saya cepat penat,” katanya lapor Harian Metro.

Mengulas isu sama, jelas Wawa lagi, dia bercadang untuk hamil dalam tempoh masa empat tahun lagi setelah meneliti dan mengambil kira pelbagai faktor terutamanya kesihatan fizikal dan mental.

“Namun, insya-Allah tiga atau empat tahun lagi mungkin saya akan mengandung lagi dan nak anak kembar. Saya sedar ia berisiko tapi saya akan cuba,” ujarnya.

IKLAN

Artikel berkaitan: Berkorban Demi Anak, Wawa Aeril Mahu Hayla Sambung Legasi Perniagaan

Selain itu, wawa turut menzahirkan rasa syukur apabila rumahtangga dan perkahwinan yang dibina bersama suami tercinta, aktor kacak Aeril Zafrel semakin utuh walaupun telah memasuki tahun ke-12.

“Alhamdulillah, kami melayari rumah tangga dengan aman. Tiada isu yang buat kami sampai bergaduh teruk. Saya juga tak uruskan karier suami kerana nanti dikata ‘queen control’.

IKLAN

“Kami juga dah melalui fasa lima tahun dan 10 tahun perkahwinan. Sekarang kami memang dah jarang bergaduh. Kalau bergaduh pun setakat gaduh kecil dan kami tahu kendalikan,” katanya.

Tambah Wawa lagi, apa yang penting dalam melayari bahtera rumah tangga adalah sikap ‘tolak ansur’ yang menjadi pegangan antara satu sama lain.

Ini demikian kerana, sikap ini sedikit sebanyak membantu menyelesaikan masalah yang dihadapi dalam kehidupan suami isteri, tanpa perlu meminta ‘buah fikiran’ mahupun melibatkan keluarga atau orang luar.

IKLAN

“Dalam rumah tangga kena bertolak ansur satu sama lain. Kami pun jarang rujuk masalah dengan sesiapa termasuk keluarga,” jelasnya.

Sumber: Harian Metro, Instagram Wawa Zainal & Aeril Zafril

Artikel berkaitan: Mahu Nampak Cantik, Wawa Zainal Tunaikan Hasrat Anak Pakai Gigi Palsu Di Usia 6 Tahun

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI