Umum sedia maklum, semalam telah berakhirnya Pilihan Raya Negeri (PRN) melibatkan enam negeri iaitu di Selangor, Negeri Sembilan, Pulau Pinang, Kedah, Kelantan Dan Terengganu.

Lebih menarik lagi, apabila Penyanyi RAP tersohor, Altimet buat pertama kalinya berjaya memperoleh mandat rakyat untuk menduduki kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Lembah Jaya serta terus menjalankan tugas bermula hari ini dengan mengekalkan rutin menunaikan ibadah Subuh di Masjid Taman Kosas, Ampang, Selangor pagi tadi.

Altimet Mula Tugas Degan Imarahkan Masjid!

Altimet Tunai Tanggungjawab Pertama Sebagai ADUN Lembah Jaya, Ajak Orang Ramai Imarahkan Masjid!

Perkara berkenaan dimaklumkan oleh Altimet sendiri menerusi beberapa ciapan di laman Twitter miliknya.

Menerusi ciapan sama, Altimet turut menyeru masyarakat di bawah naunganya agar turut serta bersama-sama mengimarahkan rumah Allah dan menunaikan solat pada setiap waktu sebagai langkah permulaan yang baharu.

“Kerja bermula hari ini. Pukul 6 pagi, Masjid Taman Kosas. Semangat!,” tulisnya.

IKLAN

Perbanyakkan Program Agama Di Masa Hadapan

Altimet Tunai Tanggungjawab Pertama Sebagai ADUN Lembah Jaya, Ajak Orang Ramai Imarahkan Masjid!

Mengulas lanjut, Altimet juga turut mendedahkan beberapa perancangan masa hadapanya dalam mentadbir warga Lembah Jaya dan berbakti kepada mereka dengan menjadikan masjid ke arah yang lebih menarik serta menganjurkan lebih banyak program-program ilmiah melibatkan agama dan kerohaniah.

“Antara perancangan saya adalah ke arah itu (program agama). Kita tahu tempat ibadah adalah tumpuan komuniti. Perlu sentuh dan prihatin terhadap semua golongan,” ujar Altimet lagi.

Artikel Berkaitan: Adira Mahu Baiki Jalan ‘Kundasang’ Jika Berpeluang Jadi Ahli Politik?

IKLAN

Tambah Altimet, menggalas tanggungjawab sebagai wakil rakyat bukanlah satu perkara mudah, jadi dia tiada masa untuk berlengah ataupun berehat kerana kini menyelesaikan segalan permasalahan rakyat merupakan satu keutamaan baginya.

“Ada jemaah yang belum pernah berjumpa datang berbual dengan saya. Mereka timbulkan beberapa isu dan saya ambil maklum perkara tersebut

“Apa pun kena tunggu upacara angkat sumpah dahulu untuk teruskan kerja. Selangor pun masih cuti umum esok (Isnin),” ujarnya.

IKLAN

Sekadar info, Altimet yang mewakili Pakatan Harapan telah berjaya mengenepikan calin Perikatan Nasional (PN) iaitu Sharifah Haslziah Syed Ariffin.

Dengan mengutip undian sebanyak 26,172, beliau berjaya menewaskan calon PN dengan majoriti  6,320 undian.

Artikel Berkaitan: Selamat Melahirkan Cahaya Mata Ke-4, Tahniah Buat Adira Suhaimi!

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI