Jeans adalah kanvas kosong yang sempurna di mana apa-apa boleh dilakukan. Dengan staples almari pakaian klasik, trend datang dan pergi! Walaupun denim, sememangnya, berbeza dengan tanggapan bahawa padanan lurus dalam warna biru sejati akan tetap diutamakan. Bye skinny jeans! 8 trend seluar ini sesuai gaya hijabi, patuh syariah

Pastinya terdapat potongan yang memusingkan kepala, siluet masa kini dan cucian khusus berusia beberapa dekad. Dan sentuhan moden contohnya, ikat pinggang asimetri atau celah yang terlalu dibesar-besarkan bermakna apa sahaja boleh dilakukan.

ARTIKEL BERKAITAN: Saluran Darah Tersumbat Gara-Gara Memakai Seluar Ketat, Semak 9 Kesan Bahaya Yang Lain.

Good Bye Seluar ketat

Pada tahun 2023, kita akan melihat peningkatan dalam populariti potong buku lali dan rawatan tertekan yang terdiri daripada labuh yang belum siap hingga menambal tampalan semula. Seluar berlipat, menyatukan kaki lebar secara dramatik, dan suar potongan but yang sesuai juga ada di mana-mana, dengan bentuk yang lebih menonjol ini berasal dari tahun 70-an, 80-an dan 90-an.

Bye Skinny Jeans! 8 Trend Seluar Ini Sesuai Gaya Hijabi, Patuh Syariah

Sama ada anda gemar suai padankan denim dengan rajutan bersaiz besar dan bahagian atas pernyataan atau pastikan kombinasi bersahaja lantas tampak bergaya. Nah 2023, hijabi tidak sesuai lagi menyarungkan ‘skinny jeans’, hijabista bawakan trend seluar jeans yang sesuai dan penuhi gaya anda.

Melihat trend denim 2023, jangan ragu untuk melangkau ke bahagian yang anda sudah tahu yang berada di pasaran dan jangan takut untuk berubah. Jom semak 8 trend jeans yang tampak sopan dan bergaya:

1. Jeans berlipat

Bye Skinny Jeans! 8 Trend Seluar Ini Sesuai Gaya Hijabi, Patuh Syariah

Seluar bertingkat tinggi di hadapan berlipat, denim ini ada di mana-mana sahaja. Dengan ikat pinggang yang dipasang, seluar jeans ini bukan sahaja pasangan kegemaran ayah anda dari tahun 90-an, memberikan ia lebih kelonggaran untuk digayakan dengan top ‘oversized’ dan bralette. Walau bagaimanapun, kaki yang lapang membuat siluet ini mempunyai daya tarikan.

IKLAN

2. Jeans Berpotongan Buku lali

Bye Skinny Jeans! 8 Trend Seluar Ini Sesuai Gaya Hijabi, Patuh Syariah

Sama ada anda memakai kasut dengan tumit berhias dan berhias; flat balet klasik; atau kasut kasual, seluar jeans yang dipotong buku lali hanya mendedahkan sekerat kulit. Namun sebagai seorang muslimah, pasangkan dengan sarung kaki yang tinggi. Apatah lagi, siluet ini adalah klasik tanpa musim yang boleh digayakan dengan kamisol sutera minimum dan jaket denim yang sama.

3. Jeans Bootcut Berkaki lebar

Bye Skinny Jeans! 8 Trend Seluar Ini Sesuai Gaya Hijabi, Patuh Syariah

Apabila bercakap tentang gaya ’70-an ini, cari sedikit suar dari lutut ke bawah ke kaki. Panjang potongan but bermaksud mengintip pada kasut anda, jadi sama ada anda memilih jari kaki rata yang runcing, penampilan asas dengan kasut sporty atau but platform untuk memanjangkan kaki anda, terpulang kepada kasut anda untuk keseimbangan pakaian yang muktamad.

ARTIKEL BERKAITAN: Panduan Lengkap Pilih Jeans Sepadan Saiz Tubuh. Jangan Sampai Salah Gaya!

IKLAN

4. Jeans KargoBye Skinny Jeans! 8 Trend Seluar Ini Sesuai Gaya Hijabi, Patuh Syariah

Tahun 90-an kembali berkuasa, termasuk trend utilitarian seluar kargo. Musim ini, benarkan tugas pakaian luar untuk menyusup koleksi denim anda, membeli-belah untuk segala-galanya daripada gaya berpinggang tinggi yang disesuaikan kepada siluet longgar dengan semangat nostalgia yang tiada tandingan.

5. Jeans Kaki Tirus

Bye Skinny Jeans! 8 Trend Seluar Ini Sesuai Gaya Hijabi, Patuh Syariah

Jika anda mencari kaki yang lebih longgar melalui peha yang menyebabkan gigitan digilap di kaki, pertimbangkan satu lagi penampilan dari tahun 90-an dalam jean kaki tirus. Gaya kaki yang sedikit tunduk ini menambah minat pada keseluruhan pakaian anda dan dipadankan dengan baik dengan but.

6. Low rise Jeans

Bye Skinny Jeans! 8 Trend Seluar Ini Sesuai Gaya Hijabi, Patuh Syariah

Trend denim bertingkat rendah pada masa lalu tidak ke mana-mana. Walaupun sesetengah selebriti menggunakan gaya ini untuk mendedahkan seluar pendek dan tali, anda boleh dengan mudah menyandarkan badan anda dalam baju sejuk atau baju badan bersaiz besar untuk memberikan rupa yang lebih santai dan tertutup.

IKLAN

7. Pooling Wide-Leg Jeans

Bye Skinny Jeans! 8 Trend Seluar Ini Sesuai Gaya Hijabi, Patuh Syariah

Jika anda ingin menjadi besar, pergilah besar. Musim ini, lompat kepala dahulu ke kaki ultra lebar dengan seluar jeans yang menyeret di belakang anda dan hampir menutup kasut anda sepenuhnya. Mungkin juga anda mahu menambah saiz pada pasangan kegemaran anda untuk benar-benar berpegang pada rupa dengan padanan yang biasa, kerana bentuk yang dibesar-besarkan ini adalah untuk yang berani.

8. Jeans Patchwork

Bye Skinny Jeans! 8 Trend Seluar Ini Sesuai Gaya Hijabi, Patuh Syariah

Berseni tahun ini dengan seluar jeans menampilkan reka bentuk perca, biasanya disarung dengan panel fabrik campuran yang menggabungkan kapas atau kulit tiruan. Ini adalah satu-satunya cara untuk bermain dengan tekstur yang tidak mengambil apa-apa selain warna biru sebenar anda.

+++Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

 

https://youtu.be/L51Bmg4enGw

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI