Suai padan warna pakaian dan tudung antara perkara penting yang perlu diambil kira oleh hijabi. Pemilihan warna tudung yang salah boleh membuatkan penampilan seseorang itu kelihatan tidak seimbang.

Kredit Foto:

Tudung berwarna neutral adalah penyelesaiannya. Dengan memiliki beberapa warna tudung neutral, anda boleh memadankannya dengan pelbagai warna pakaian. Pun begitu, tidak semua warna tudung neutral sepadan dengan semua warna pakaian.

7 warna tudung yang hijabi mesti ada ialah: –

HITAM
Hitam dianggap sebagai warna ‘serba boleh’ kerana ia boleh dipadankan dengan pakaian yang pelbagai warna, baik terang mahupun gelap. Tudung hitam juga memberi kesan elegan dan klasik kepada penampilan.

PUTIH
Sama seperti hitam, putih juga adalah warna paling neutral dan ‘serba boleh’. Tudung putih boleh dipadankan dengan pakaian yang pelbagai warna.

IKLAN
Kredit Foto: https://www.pexels.com

Selain itu, tudung putih juga memberi kesan bersih dan minimalis kepada penampilan.

KELABU
Warna yang memberi kesan elegan dan sesuai dengan pakaian yang pelbagai warna, cerah dan gelap. Warna kelabu sesuai untuk pelbagai majlis.

BACA JUGA: Tip Pemilihan Warna Tudung Yang Sesuai Dipadankan Dengan Jubah Hitam, Para Hijabi Wajib Tahu!

IKLAN

KRIM
Sejenis warna yang lembut dan neutral. Tudung berwarna krim sesuai dengan pakaian pelbagai warna, terutamanya warna gelap seperti hitam, biru laut atau coklat.

Kredit Foto: halima

Warna krim juga memberikan kesan feminin dan elegan kepada penampilan.

IKLAN

COKLAT
Dianggap sebagai warna yang ‘hangat’ dan neutral. Tudung berwarna coklat sesuai dengan pakaian pelbagai warna, terutamanya warna terang seperti putih, krim atau hijau muda. Warna coklat juga memberi kesan natural dan klasik kepada penampilan.

BIRU MUDA
Warna yang lembut dan menenangkan. Tudung biru muda sesuai dengan pakaian pelbagai warna, terutamanya warna gelap seperti hitam, biru laut atau coklat. Warna biru muda juga memberi kesan segar dan ceria kepada penampilan.

NAVY
Warna yang sering dianggap sebagai warna neutral. Tudung berwarna navy sesuai dengan pelbagai pakaian berwarna, terutamanya warna terang seperti kuning, merah jambu atau biru muda. Warna navy juga memberi kesan elegan dan formal kepada penampilan.

Dengan memilih salah satu daripada tujuh warna tudung di atas, anda tidak perlu lagi keliru untuk memilih warna tudung yang sesuai dengan warna-warna pakaian yang dimiliki.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI