Vitamin C membantu sebagai antioksidan untuk mengurangkan lata kerosakan yang disebabkan oleh kerosakan alam sekitar. Itulah sebabnya pakar sering mengesyorkan menggunakannya pada waktu pagi untuk menambah manfaat pelindung matahari. 6 serum vitamin C ini trending, yang dah guna akui tak boleh ‘berhenti’. Kulit Lebih …

Sifat antioksidan Vitamin C membantu melindungi kulit daripada sinaran UV berbahaya dan tekanan persekitaran yang lain. Selain itu, Vitamin C juga mempunyai manfaat untuk merawat hiperpigmentasi yang disebabkan oleh kerosakan foto. Sama ada anda ingin mengelakkan kerosakan pada masa hadapan atau merawat hiperpigmentasi sedia ada, serum vitamin C adalah tambahan yang bagus untuk senjata penjagaan kulit. Ini antara, pilihan untuk pencinta penjagaan kulit tidak boleh berhenti sekarang.

ARTIKEL BERKAITAN: Kalau Nak Cerahkan Wajah Cari Ramuan Hebat Ini, Serum Vitamin C. Memang Berbaloi!

Dermalogica Biolumin-C Vitamin C Serum

Serum termaju ini memanfaatkan kuasa vitamin C untuk melindungi dan mencerahkan kulit juga mengandungi asid laktik, yang membantu mengelupas dan menggalakkan perolehan sel, yang boleh membantu mengurangkan penampilan garis-garis halus dan kedutan. Gabungan vitamin C dan asid laktik berfungsi untuk menjadikan kulit lebih licin, cerah dan kelihatan lebih muda.

Ole Henriksen Banana Bright Vitamin C

IKLAN

Serum ini adalah kuasa pencerahan yang membantu menyekatakan tona kulit, mengurangkan penampilan garis-garis halus dan menjadikan kulit berseri-seri. Seperti yang dinyatakan oleh seorang pengulas, “Saya hanya menggunakan ini selama seminggu, dan saya telah melihat perbezaan yang ketara dalam kecerahan dan tekstur kulit saya.”

CeraVe Skin Renewing Vitamin C Serum

Pakar dan pengguna sama-sama menyukai serum mampu milik ini yang menyediakan dos vitamin C yang kuat untuk mencerahkan kulit dan membantu mengurangkan penampilan garis-garis halus dan kedutan. Dengan formulanya yang ringan dan cepat menyerap, formula ini membantu memulihkan keserian semula jadi kulit sambil menghidrat dan melindunginya.

Dr. Dennis Gross Vitamin C Lactic 15% Vitamin C Firm & Bright Serum

IKLAN

Serum ini menggabungkan kuasa pencerahan vitamin C dengan manfaat pengelupasan asid laktik. Asid laktik menanggalkan sel-sel kulit mati dengan lembut dan membantu melicinkan dan menegangkan tekstur kulit. Hasilnya adalah kulit yang lebih cerah, lebih berseri dengan tona dan tekstur yang lebih baik.

ARTIKEL BERKAITAN: Wajah ‘GLOWING’ Dengan Gandaan Pelindung Kulit, Vitamin C + SPF Serum. Wow Berbaloi!

Glow Recipe Guava Vitamin C Dark Spot Brightening Treatment

IKLAN

Serum pencerah yang “mengubah permainan” ini mempunyai campuran kuat vitamin C, ekstrak jambu batu dan asid traneksamik dan ferulik untuk memudarkan penampilan bintik-bintik gelap dan meningkatkan keserian keseluruhan. Formulanya yang ringan membuatkan kulit berasa segar dan kelihatan cerah.

SkinCeuticals CE Ferulic

Serum ini adalah gabungan kuat vitamin C, asid ferulik dan vitamin E yang menawarkan perlindungan lanjutan terhadap tekanan persekitaran sambil mengurangkan penampilan garis-garis halus dan kedutan. Ia adalah pilihan popular di kalangan peminat penjagaan kulit dan pakar dermatologi untuk hasil yang terbukti.

+++Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/4fax4pyQvRY

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI