Sebagai wanita, pasti kita tidak suka membuat suatu perkara yang menyusahkan. Dan paling seronok jika dapat melakukan sesuatu yang menyenangkan hidup. Maklumlah hijabi paling tidak suka bila kena buat perkara yang melecehkan dan remeh-temeh. Memang lumrah wanita sukakan benda yang simple dan cepat.

Misalnya kalau bab makan, memang tak kuasa nak beratur atau masuk kedai yang full house. Admin nak share sikit antara perkara yang menyenangkan hidup kita. Agak-agak yang mana buat hijabi setuju atau tidak?

1. Shopping Online

Memang jadi masalah besar bila dah lama tak shopping, mesti ada rasa keinginan nak membeli makin membuak-buak. Lagi-lagi bila sudah hujung tahun ini macam-macam jenis jualan murah. MIsalnya ada jualan Black Friday la, year-end sale ataupun Christmas sale la. Memang ini akan menyebabkan duit makin susut. Tetapi bagi yang nak shopping, dan malas nak pergi ke pusat beli belah tak payah risau, online shopping kan ada!

2. Dobi ‘On The Go’

Apabila sudah seminggu tidak basuh baju sebab sibuk bekerja dan kain baju akan menggunung tingginya! Tambah lagi musim hujan sekarang dan selepas itu baju tak akan kering. Jadi penyelesaiannya, kena pergi kedai dobi. Tetapi bagi yang tak berkesempatan, boleh cuba perkhidmatan ‘dobi on-the-go’ ini! Ada orang yang akan ‘collect’ baju di rumah, basuh dan hantarkan semula di rumah. Kalau dapat pakej lipat baju lagi seronok kan.

3. Guna ‘Public Transport’

Oleh kerana musim hujan sekarang ini jadi agak malas sedikit untuk ke tempat kerja. Tambahan lagi nak berhadapan dengan masalah trafik akibat hujan ini. Jadi solusinya, apa kata anda pergi kerja dengan menaiki perkhidmatan awam sahaja seperti LRT, MRT atau KOMUTER. Hati senang dan jiwa pun tenang.

IKLAN

4. Kerja Dari Rumah

Perkara ni memang selalu berlaku. Nak kerja dari rumah tapi tak sempat apply cuti. Jadi terus ambil keputusan untuk bercuti terus walaupun tak masuk pejabat. tetapi admin nak ingatkan jangan pula tidur sahaja ketika di rumah. Kerja tetap kena buat walaupun duduk di rumah terutama yang boleh ‘update’ dari rumah. Cuma pastikan data internet anda mencukupi.

5. Guna ‘Personal Stylist’

Ini perkara paling menyeronokkan. Malah pasti hijabi berharap akan ada personal stylist kan? Mereka ini yang akan tolong decide anda untuk pakai baju apa bila pergi kerja, keluar dengan kawan-kawan dan sebagainya. Tidaklah hanya termenung depan wardrobe memikirkan untuk apa yang mahu dipakai untuk pergi kerja sebaik bangun tidur. Semua sudah tersedia! Memang senang bukan?

6. ‘Breakfast Delivery’

Punya la malas nak keluar sarapan, sampai sarapan pun nak delivery. Tetapi lagi bagus juga sebab tak perlu membazir masa duduk makan sarapan sampai terbabas waktu kerja. Tetapi sediakan sahaja duitnya.

7. Kemas Rumah Secepat Kilat

Peminat Komik DC tempatan, tandakan kalendar anda! Pereka, pengeluar dan pengedar elektronik pengguna terkemuka di Malaysia A&S Distribution Sdn. Bhd. bekolaborasi dengan DC Comics, salah satu penerbit buku komik terbesar di Amerika Utara untuk melancarkan siri pengguna produk elektronik Edisi Terhad dengan reka bentuk superhero dari DC comics pada 2 Oktober 2020.

Peminat komik DC dan pembeli yang berminat boleh mencuba dan membeli produk-produk edisi terhad dengan harga promosi di Pameran Konsep Wonder Woman (Wonder Woman Concept Fair) yang akan diadakan dari 2 Oktober hingga 11 Oktober 2020 di Ground Floor Center Atrium di SOGO KL . Superhero yang akan muncul dalam reka bentuk siri perdana produk elektronik pengguna DC Comics Edisi Terhad ini adalah Superman, Batman dan Wonder Woman.

“Visi utama A&S adalah menjadi jenama elektronik gaya hidup No.1 industri. A&S terkenal di seluruh industri kerana kualiti, nilai dan perkhidmatan kami. Reputasi kami membantu kita memenangi hak IP eksklusif dengan DC Comics untuk mengeluarkan dan mengedar produk elektronik pengguna berjenama watak-watak DC Comics. “, kata YC Ng, Ketua Pegawai Eksekutif A&S Distribution Sdn. Bhd.

YC Ng juga mengungkapkan bahawa pengguna tempatan boleh menjangka lebih banyak produk yang menampilkan watak-watak superhero DC Comics yang berbeza dari mereka tidak lama lagi.

“Produk Bintang” – A&S WW84 Pengeriting Rambut Automatik Tanpa Wayar

Fokus utama Pameran Konsep Wonder Woman adalah pelancaran produk inovatif direka oleh A&S, iaitu A&S Pengeriting Rambut Automatik Tanpa Wayar. Produk ini telah mendapat pengiktirafan “Innovation Awards” daripada pameran perdagangan elektronik pengguna terbesar di dunia, program CES.

“Sebilangan besar pengeriting rambut yang terdapat di pasaran sekarang adalah pengeriting manual tetapi produk kami dilengkapi dengan fungsi pengeriting otomatis dengan hanya menekan satu butang saja. Pengeriting ini boleh berfungsi selama satu jam dengan sekali cas. Rekaan pengeriting rambut tanpa wayar ini tentunya memberikan kemudahan kepada para wanita, saiz mudah alih menjadikannya berguna untuk perlancongan juga. “, kata YC Ng.

Selain daripada pengeriting rambut pemenang anugerah yang tersebut  di atas, terdapat 12 produk-produk dengan reka bentuk superhero komik DC yang terdapat dalam barisan Edisi Terhad ini termasuk A&S Batman Pembersih Vakum Tanpa Wayar, A&S Batman True Earbuds Tanpa Wayar dengan Case, A&S Superman Fon Kepala Dalam Telinga, A&S Wonder Woman Kabel Pengecasan dengan Rangkan dan lain-lain.