Sesiapa sahaja boleh memakai gincu merah apa pun yang mereka suka, merah adalah yang warna yang membuat anda merasa berani. Walau bagaimanapun, anda boleh mengayakan lipstik merah yang anda gemari dengan mengambil kira warna kulit terlebih dahulu.

15 Warna Lipstik Merah Paling Ikonik Yang Sesuai Untuk Semua Warna Kulit.
PIC: LOVE TO KNOW

Sekiranya anda bimbang bahawa anda tidak boleh “menarik” warna merah, berhenti menyapukannya di bibir. Sekiranya anda mengalami kesukaran untuk memilih lipstik merah, yang sesuai untuk kulit wajah anda? Ya di sinilah panduan dan cadangan lipstik sesuai dengan anda, informasi lebih lanjut agar tampil menawan menggunakan lipstik merah dengan tepat.

Lipstik warna merah dapat memberikan tampilan yang sangat seksi, namun memakainya “dengan tepat” memerlukan sedikit keterampilan. Kadang-kadang lipstik boleh comot dan ngeri persis Heath Ledger dalam film Batman daripada Audrey Hepburn dalam film Breakfast at Tiffany’s. Lipstik merah seringkali menjadi pilihan yang paling baik, sama ada untuk majlis khas atau santai seharian.

1. Memilih Warna yang Tepat

Pilihlah warna merah tua untuk kulit putih. Dengan kulit porselen seperti boneka, warna merah tua epal akan menghasilkan warna yang cantik dan kontras. Warna-warna yang undertone (warna bayangan di bawah warna utama lipstik) biru (dan bukan undertone kuning) untuk memancarkan kehangatan warna kulit anda.

2. Cubalah warna merah coral untuk kulit kuning langsat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Neelofa (@neelofa) on

Kulit anda akan menonjol secara sempurna dengan warna-warna merah yang memiliki undertone emas, iaitu merah coral. Elakkan menggunakan lipstik dengan undertone jingga yang sangat terang, carilah warna merah dengan undertone kuning labu yang sangat lembut. Warna ini akan membuat bibir tampak halus dan tidak terlihat seperti palsu.

3. Gunakan lipstik warna merah bata untuk kulit sawo matang.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ⭐️ B e l l a D a l l y ⭐️ (@belladally) on

Jika kulit anda agak coklat kemerahan, lipstik warna merah bata terang akan menciptakan penampilan yang klasik. Jangan takut memilih warna yang lebih tua, pilihlah warna yang agak lebih gelap dan lebih cerah daripada warna merah ceri.

4. Pilihlah warna merah dengan undertone merah muda untuk warna kulit seperti buah zaitun.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MIRA FILZAH (@mfmirafilzah) on

Kulit warna tembaga cerah terlihat cantik ditonjolkan dengan warna merah buah berry yang lebih cerah. Warna merah keunguan dan merah buah rasberi menonjolkan kehangatan semula jadi kulit anda. Jangan tampil terlalu tua atau muda dengan cara menghindari lipstik warna merah keunguan yang terang.

5. Pilihlah warna merah-ungu untuk kulit coklat tua.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Liza Hanim (@lizahanim79) on

Kulit coklat tua dengan padanan lipstik merah ungu menciptakan tampilan yang sangat trendy. Carilah warna merah yang sama dengan merah buah delima yang sangat matang atau plum mentah, lebih menonjol jika memiliki sedikit kilau emas atau glitter.

6. Cubalah lipstik warna merah ceri untuk kulit gelap seperti kopi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ᒍᗩᒍᗩ TᗩᒪIᗷ (@jajatalib) on

Warna kulit seperti kopi hitam tampak cantik jika memakai lipstik warna merah cerah seperti anda yang mempunyai kulit putih. Warna ini menonjolkan perbezaan yang cantik. Carilah warna merah mengilap glossy dengan undertone biru.

Cadangan Lipstik Merah Sesuai Untuk Semua Warna Kulit

1. Warna Merah Terbaik Untuk Kulit Gelap

Kulit gelap dapat menangani warna yang lebih sengit seperti merah tua dan merah dengan undertone biru. Dapatkan beri dan merah bata adalah pelengkap sempurna untuk warna yang lebih mendalam.

15 Warna Lipstik Merah Paling Ikonik Yang Sesuai Untuk Semua Warna Kulit.

Fenty Beauty Stunna Lip Paint

RiRi mengirim dunia kecantikan ke dalam histeria penuh ketika dia mengumumkan gincu merah ” universally flattering”, Stunna Lip Paint. Warna merah yang terang ini dijamin menonjol pada setiap warna kulit, hanya periksa suapan hashtag  #stunnalippaint di Instagram. Ia mengeringkan dengan kemasan lembut matte dan anda patut berterima kasih kepada aplikator span ketepatan yang mudah digunakan.

IKLAN

NARS Audacious Lipstick in Bette

Plum-red akan kelihatan cantik berbanding kulit gelap. Rumus penghidratan gincu NARS ini memastikan penggunaan halus butir dalam satu sapuan. Dengan kemasan matte yang tahan lama, ia adalah pilihan yang ideal bagi mereka yang tidak mempunyai masa untuk melakukan sentuhan biasa.

MAC Retro Matte Lipstick in Ruby Woo

Undertone biru, Ruby Woo MAC hanyalah tiket untuk warna sederhana, zaitun dan gelap. Lipstik kultus ini juga merupakan ukuran yang sesuai untuk dibawa ke beg klac malam anda. Ia menawarkan formula tahan lama dan memberikan kemasan sepenuhnya matte.

Warna Merah Terbaik Untuk Kulit Olive

Kulit zaitun kelihatan paling baik dengan warna merah kuning atau oren. Fuchsia dan apa sahaja dengan nada yang lebih sejuk dapat menghilangkan warna kulit anda.

15 Warna Lipstik Merah Paling Ikonik Yang Sesuai Untuk Semua Warna Kulit.

SEPHORA COLLECTION Cream Lip Stain Liquid Lipstick

Teduhan Sentiasa Merah adalah MAGIC mutlak. Coral crush # 4 adalah warna yang anda melangkah keluar dari zon selesa dan berjalan dengan sempurna. Warna yang tidak akan buat bibir anda comot atau kelihatan kabur seperti noda lipstick lain. Bertahan hingga petang hari tanpa perlu dipakai semula atau disentuh sepanjang hari.

Yves Saint Laurent Beauty Rouge Pur Satin Radiance Lipstick in Le Orange

Inilah merah oren sejati yang sangat sesuai dengan kulit zaitun yang lebih cerah. Sekiranya anda memilih warna cerah semasa bercuti, ini adalah pelaburan yang baik untuk kecantikan potret percutian anda.

Maybelline New York Color Sensational Creamy Matte Lip Colour in Burgundy Blush

Ini adalah merah sejuk yang mesra dipakai dan warna yang berjaya menguasai tampilan riasan anda. Sekiranya anda mempunyai mata biru dan kulit zaitun, ini akan kelihatan luar biasa pada anda.

IKLAN

Warna Merah Terbaik Untuk Kulit Sederhana

Sekiranya anda mempunyai warna kulit sederhana, anda mempunyai lebih banyak pilihan ketika memilih gincu merah. Kedua-dua merah yang sejuk dan hangat akan melengkapkan anda, tetapi ingatlah coral dapat membuat kulit anda kelihatan kusam terutama jika nada anda sejuk.

15 Warna Lipstik Merah Paling Ikonik Yang Sesuai Untuk Semua Warna Kulit.

Laura Mercier Lip Glace in Nectar

Kilauan lipstick ini memberi sedikit kelembapan dan daya tarikan seks. Inginkan sentuhan berbeza dari hari-hari biasa? Tambahkan kilauan di bibir dengan solekan sederhana cukup membuat penampilan yang hebat ketika menghadiri majlis utama.

Benefit Benetint Cheek & Lip Stain

Anda yang kebiasaan menjauhkan diri dari warna merah terang dan takut dengan cairan lipstik yang menitis. Bukan lagi dengan lipstik ini, warna meleret dengan mudah dengan liputan yang boleh dibina, dan tidak kering dengan cepat sehingga anda tidak akan mempunyai masa untuk menggosoknya. Warna klasik ini yang juga boleh digunakan di pipi anda memberikan penampilan yang sempurna.

Maybelline Superstay Ink Crayon in Trust Your Gut

Maybelline Ink Crayon in Trust Your Gut ini cantik dan jangan pernah lepaskan peluang menggunakannya. Ia tidak akan mengelupas atau mengeringkan bibir anda. Banyak juru solek membicarakannya dan digunakan di majlis perkahwinan dan setiap pengantin menyukainya.

Warna Merah Terbaik Untuk Kulit Terang

Anda yang mempunyai warna kulit yang terang boleh memakai warna merah terang untuk warna yang berani terhadap kulitnya yang cerah, tetapi mereka cenderung kelihatan lebih baik dalam warna merah sejuk atau merah berry dengan warna biru cranberry.

15 Warna Lipstik Merah Paling Ikonik Yang Sesuai Untuk Semua Warna Kulit.

Gucci Goldie Red 25* For The Bold, The Bright and The Beautiful

Gucci Beauty meraikan warna lipstik Gucci Beauty yang paling simbolik, Goldie Red 25 *. Dipilih oleh Alessandro Michele kerana kekagumannya terhadap warna merah yang mengekspresikan sensualitas, daya tarikan, dan keperibadian mereka yang memakainya, Goldie Red 25 * adalah warna merah utama yang dapat dimiliki, terima kasih kerana kuasa transformatif segera memberikan warna yang cerah. Ia terdapat dalam semua formulasi Rouge à Lèvres: matte, sheer and satin.

IKLAN

NYX Matte Lipstick in Indie Flick

Warna gincu NYX yang diredam ini lebih dekat dengan oren, tetapi pada kulit pucat, ia pasti kelihatan merah. Seperti yang berlaku pada banyak lipstik matte yang lain, warna ini akan bertahan lama, tetapi ia mungkin sedikit mengeringkan kulit. Pasangkannya dengan warna hangat yang lain untuk penampilan yang lembut namun glamor.

Urban Decay Vice Lipstick in Wrath

Merah ini, walaupun mempunyai kemasan mutiara yang berkilat, tidak mengatasi kulit pucat. Ia sangat sesuai untuk warna kulit yang neutral dan hangat, dan boleh berfungsi hampir sepanjang masa. Teksturnya cantik dan berkrim, dan pasti menggembirakan.

Warna Merah Terbaik Untuk Kulit Cantik

Gincu merah terbaik untuk kulit yang cerah adalah pelengkap warna merah jambu semula jadi yang sudah dimiliki kulit anda. Cari warna merah sejuk yang menggunakan warna biru dan ungu sebagai asas berbanding oren untuk kemasan yang lebih menarik. Bahagian terbaik mengenai merah sejuk? Ia juga boleh menjadikan gigi anda kelihatan lebih putih.

15 Warna Lipstik Merah Paling Ikonik Yang Sesuai Untuk Semua Warna Kulit.

Chanel Rouge Coco Lipstick in Antoinette

Gincu Chanel merah yang halus dan sedikit hangat ini adalah warna merah yang sempurna untuk seseorang yang agak takut dengan lipstik merah. Ia lembut dan halus, memberikan warna muda pada bibir yang tidak dapat disangkal dalam keluarga merah. Ini adalah salah satu daripada beberapa lipstik merah dalam senarai ini yang dapat dipadankan dengan solekan mata yang lebih kuat. Formulanya cukup tahan lama, tetapi masih menghidrat dengan mewah.

Anastasia Beverly Hills Liquid Lipstick in Kathryn

Matte halus ini adalah gincu merah berry pucat yang sangat sesuai untuk wanita putih salji dengan warna yang lebih sejuk. Ia muncul sebagai merah yang sangat lembut yang tidak akan berlebihan, dan merupakan pilihan yang sangat baik jika lipstik merah yang betul menjadikan bibir anda kelihatan cemberut. Seperti lipstik cair lama yang lain, adalah penting untuk menggunakan lip balm terlebih dahulu.

DEAR DAHLIA Lip Paradise Intense Satin Lipstick

Lip Paradise Intense Satin Lipstik melapisi bibir anda dengan warna yang kaya dengan pigmen untuk memberikan kemasan satin yang cemerlang dengan tekstur berkrim. Diformulasikan dengan lilin dedak padi dan bahan semula jadi berasaskan tumbuhan lain, formula lembut memberikan pemakaian selesa berterusan tanpa kekeringan atau kelembutan.

Memakai Lipstik Merah secara Efektif

1. Tata rias bahagian wajah lain tampak ringan.

Lipstik merah adalah sesuatu yang menjadi ciri khas, hampir menjadi aksesori. Penting untuk membuat tata rias bahagian-bahagian wajah lain tampak ringan. Tata rias mata yang berat dengan lipstik merah akan membuat anda tampak aneh atau seperti maskot. Sebaiknya, buatlah tata rias yang semula jadi dengan kulit yang lembut untuk mendapatkan tampilan yang klasik.

2. Selalu memeriksa lipstik.

Lipstik lambat laun akan hilang atau pudar, kecuali anda menggunakan lipstik berkualiti. Hindari memakai lipstik yang tidak berkualiti untuk jangka masa yang lama untuk mengelakkan selelu memeriksanya. Hapuskan lipstik yang berada di luar bibir,dan ratakan bibir dengan menghapus lipstik pada bahagian-bahagian bibir yang tampak berat.

3. Aplikasikan kembali lipstik jika diperlukan.

Mengikuti gambaran di atas, mengaplikasikan lipstik merah setiap beberapa jam sekali akan diperlukan. Jika Anda memerhatikan lipstik telah pudar, aplikasikan lapisan kedua atau ketiga lipstik. Menjaga agar lipstik tetap segar akan membuat penampilan anda tampak rapi dan kemas dan tidak comot.

Tip:

  • Tambahkan alas bedak pada bibir sebelum menyapu lipstik agar tahan lama.
  • Cubalah warna lipstik pada bibir dan bukan tangan untuk mendapatkan padanan warna yang paling hampir.
Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI