Sekiranya anda terfikir untuk memicit jerawat baru tumbuh di dagu, jauhkan diri dari cermin. Potensi kerengsaan dan parut tidak berbaloi. Paling mudah untuk sorok tompokan jerawat anda hanya perlu masukkan pimple patche dalam chart cantik.

13 Penampal Ajaib Terbaik Untuk Menyembuhkan Dan Mengurangkan Jerawat, Menurut Ahli Dermatologi

Keajaiban kecil dan mudah digunakan ini menutup jerawat dengan bahan-bahan bertarung dan menenangkan untuk menyembuhkan dan mengurangkan penampilan lebam merah, jeragat, dan bintik putih. Selain itu, ia membantu mengelakkan anda kerap membelek wajah.

Jerawat dapat sembuh di persekitaran yang agak ‘steril’ dan lembap oleh itu kunci untuk mencegah parut dan mempercepatkan masa penyembuhan. Pimple patche membantu jerawat yang lebih rata dan tidak meradang,” kata pakar dermatologi di Schweiger Dermatology Group. “Pimple patche juga dapat meningkatkan peradangan, waktu penyembuhan, dan risiko infeksi, perubahan warna, dan parut.”

Adakah jerawat muncul pada jerawat cystic, jeragat, dan jerawat buta?

13 Penampal Ajaib Terbaik Untuk Menyembuhkan Dan Mengurangkan Jerawat, Menurut Ahli Dermatologi

Oleh kerana itu anda perlu faham, tidak semua jerawat diciptakan sama yang bermaksud keberkesanan jerawat boleh bergantung pada cela anda. Ini semua tentang menyasarkan bahan terbaik untuk keperluan anda.

CYSTIC ACNE: Asid salisilik ditambah dengan agen penenang seperti teh hijau atau vitamin E. Walaupun asid salisilik melarutkan pistol yang menyumbat liang-liang, bahan-bahan yang menenangkan akan menjadikan kulit anda tidak kering.

IKLAN

HORMONAL ACNE: Tepat sebelum kitaran haid  bermula, rawat jerawat dengan antioksidan dan anti-radang yang akan membantu menenangkan kemarahan anda. Sasarkan jerawat kistik, cadangan pakar dermotologi anda hanya perlu mencari bahan tambahan yang menenangkan seperti minyak pokok teh.

WHITEHEAD: Sapukan pada tompok jerawat dengan bahan mengandungi asid beta hidroksi (BHA). Contohnya adalah salisilat, yang menyaring melalui kawasan yang rawan minyak dan menembusi jauh ke dalam liang tersumbat.

Anda boleh memakai patch jerawat pada bila-bila masa, supaya dapat hasil terbaik jika menggunakannya sebelum tidur. “Cara paling berkesan untuk menggunakannya semalaman. Ia akan berfungsi untuk merawat bintik-bintik selama tujuh hingga lapan jam sementara kulit anda dalam tempoh pemulihan.

1. Nexcare Acne Absorbing Cover Patch

13 Penampal Ajaib Terbaik Untuk Menyembuhkan Dan Mengurangkan Jerawat, Menurut Ahli Dermatologi

Pada titik harga yang berbaloi, pimple patche Nexcare berfungsi baik terdapat di dalam dua ukuran saiz tampalan kecil dan XL. Penampal lutsinar ini, hanya anda yang berani pakainnya ketika di tempat kerja mahu pun di luar.

IKLAN

2. Peter Thomas Roth Acne-Clear Invisible Dots

13 Penampal Ajaib Terbaik Untuk Menyembuhkan Dan Mengurangkan Jerawat, Menurut Ahli Dermatologi

Peter Thomas Roth juga menyelitkan bahan tambahan yang tidak mencacatkan penampilan anda. Di dalamnya, anda akan dapati asid salisilik dan minyak pokok teh, yang kedua-duanya diketahui dapat membantu membersihkan jerawat, jadi anda mendapat banyak faedah menggunakan pimple patche ini.

3. Dr. Jart+ Focuspot Blemish Micro Tip Patch

13 Penampal Ajaib Terbaik Untuk Menyembuhkan Dan Mengurangkan Jerawat, Menurut Ahli Dermatologi

Ini adalah sebilangan besar produk kecantikan untuk merawat jerawat yang paling digemari di pasaran. Bukan sekadar penutup zit, Focuspot Blemish Micro Tip Patch dibuat dengan “mikro tips” asid hyaluronik 65 peratus yang disuntik dengan vitamin B3 dan peptida untuk tidak hanya mempercepat kitaran jerawat tetapi juga membantu mencegah parut.

4. Cosrx Clear Fit Master Patch13 Penampal Ajaib Terbaik Untuk Menyembuhkan Dan Mengurangkan Jerawat, Menurut Ahli Dermatologi

Peminat klasik Cosrx Acne Pimple Master Patches akan menggemari Cosrx Clear Fit Master Patch sebagai alternatif. Jenama Korea Selatan mencipta pilihan yang lebih langsing dan lebih jelas untuk dipakai pada waktu siang. Mereka juga mudah ditutup dengan solek, jika diperlukan.

5. Hero Cosmetics Mighty Patch Surface

13 Penampal Ajaib Terbaik Untuk Menyembuhkan Dan Mengurangkan Jerawat, Menurut Ahli Dermatologi

Kadang kala, patch tidak cukup dengan padanan siaznya. Sebab itulah Hero Cosmetics membuat versi yang lebih besar dari Mighty Patch berasaskan hidrokoloid. Digelar jalur Surface, rawatan baru ini merangkumi seluruh bahagian wajah anda (iaitu pipi, dahi, dagu, dll.) Untuk mempercepat jangka haid anda.

IKLAN

6. Innisfree Bija Trouble Focusing Patch13 Penampal Ajaib Terbaik Untuk Menyembuhkan Dan Mengurangkan Jerawat, Menurut Ahli Dermatologi

Bija Trouble Focusing Patch Innisfree menawarkan perawatan intensif pada bintik-bintik dan noda, dan dilengkapi cip esensi mikro unik yang mengandungi minyak Bija dan asid salisilik yang dilancarkan ke kulit melalui mikroneedles. Penampal ini menyatu dengan lancar ke kulit, memberikan kesan pelindung yang kuat begitu juga bertindak langsung dengan bintik-bintik jerawat dengan mengurangkan ukuran dan kemerahannya.

7. OXY Acne Patch 0.03cm medicated acne patch

13 Penampal Ajaib Terbaik Untuk Menyembuhkan Dan Mengurangkan Jerawat, Menurut Ahli Dermatologi

Jerawat kistik bukan sahaja boleh mempengaruhi keyakinan diri anda, tetapi juga boleh menyakitkan untuk ditangani. Oxy’s Acne Patch tidak hanya bertindak sebagai pembalut untuk mencegah kemerosotan jerawat kistik dengan kemungkinan mengurangkan jangkitan semula, ia juga mempunyai sifat antibakteria untuk membunuh bakteria penyebab jerawat serta menyerap minyak berlebihan yang tersembunyi di dalam liang. Ia juga tahan peluh, jadi anda tidak perlu risau jika ia mengelupas pada waktu yang tidak selesa.

8. Formula 10.0.6 Overnight Success Minimizing Patches

13 Penampal Ajaib Terbaik Untuk Menyembuhkan Dan Mengurangkan Jerawat, Menurut Ahli Dermatologi

Secara anekdot, minyak pokok teh telah dikaitkan dengan kemampuan untuk menghilangkan tanda kulit. Pimple patche semalaman Formula 10.0.6 ini mengandungi minyak pokok teh dan juga minyak biji anggur. Bersama-sama, mereka mensasarkan bintik-bintik dan noda, menembus jauh ke dalam lapisan kulit untuk membersihkan kotoran dan bakteria sambil menenangkan kulit dan mengurangkan kemerahan. Keputusan? Peningkatan ketara pada kulit menjelang tiba waktu pagi.

9. Etude House AC Clean Up Liquid Patch13 Penampal Ajaib Terbaik Untuk Menyembuhkan Dan Mengurangkan Jerawat, Menurut Ahli Dermatologi

Etude House AC Clean Up Liquid Patch tidak seperti patch jerawat konvensional, produk ini dihasilkan dalam bentuk cairan, membentuk lapisan yang jelas pada kulit yang bertindak sebagai penghalang terhadap pencemaran luaran. Walaupun ini mungkin memerlukan lebih banyak disiplin dari anda dengan jari yang gelisah menyentuh jerawat, adalah lebih baik dapat mengawal ketebalan tampalan jerawat sesuai jika anda merancang untuk mengenakan solekan.

10. MIACARE Acne Patch Day 9’s & Night13 Penampal Ajaib Terbaik Untuk Menyembuhkan Dan Mengurangkan Jerawat, Menurut Ahli Dermatologi

Tompok jerawat hidrokoloid juga berfungsi dengan baik untuk menguruskan luka dengan kesan sejuk. Miacare’s Acne Patch Siang & Malam melakukan apa yang sepatutnya untuk membantu menyembuhkan jerawat dan luka sejuk: membentuk lapisan pelindung terhadap perengsa luaran, menyerap eksudat yang keluar dari luka, dan mendorong persekitaran yang optimum untuk mencegah bekas luka yang tidak sedap dipandang.