Walaupun usaha terbaik anda menggunakan pelembap, masker, minum air sebanyak mungkin untuk mengekalkan kulit yang lembut boleh menjadi satu cabaran. Tetapi mencari pelembap yang tepat untuk jenis kulit anda membuat ada perbezaan besar. Selepas banyak percubaan dan kesilapan, berikut adalah 13 pelembap wajah terbaik untuk semua jenis kulit.

Pelembap Nilai Terbaik

Neutrogena Hydro Boost Gel Cream

13 Pelembap Wajah Terbaik Untuk Semua Jenis Kulit Yang Buat Perubahan Besar Pada wajah

Sesuai untuk kulit berminyak, pelembap ini menyerap hampir seketika sehingga kulit anda terasa lebih lembut, berkhasiat, dan sama sekali tidak berminyak. Konsistensi gel-krim menyebar secara merata, tetapi terasa seperti cecair setelah digunakan.

Pelembap Paling Mudah dan Tanpa Wangian

Olay Regenerist Deep Hydration Regenerating Cream Moisturizer13 Pelembap Wajah Terbaik Untuk Semua Jenis Kulit Yang Buat Perubahan Besar Pada wajah

Ini bukan pelembap yang berkilau, tetapi yang ini mempunyai reputasi lama dalam dunia kecantikan. Berfungsi dengan sangat baik dan tidak mempunyai aroma. Satu sapuan formula hyaluronic acid dan niacinamide yang kaya akan melembapkan kulit yang lembut.

Pelembap Terbaik untuk Kulit Sensitif

Avène Cicalfate Restorative Skin Cream

13 Pelembap Wajah Terbaik Untuk Semua Jenis Kulit Yang Buat Perubahan Besar Pada wajah

Mereka yang menghidap eksim kronik memuji krim ini kerana kemampuannya menyembuhkan dan melegakan tompok-tompok yang degil. Ini adalah penemuan drugstore di Perancis yang mengandungi air mata air termal terkenal dengan sifat penyembuhannya, tetapi juga mempunyai hasil klinikal yang menyokong keberkesanannya dalam memperbaiki penghalang kulit. Ia sangat menenangkan malah sesuai digunakan pada bayi.

Pelembap Paling Menenangkan

First Aid Beauty Ultra Repair Cream Intense Hydration13 Pelembap Wajah Terbaik Untuk Semua Jenis Kulit Yang Buat Perubahan Besar Pada wajah

Sekiranya kulit bersisik dan jengkel, anda akan menyukai pelembap yang menenangkan ini. Sedikit berat, jadi ini adalah pilihan yang baik bagi mereka yang melalui “Retinoid Uglies”. Diformulasikan dengan shea butter dan colloidal oatmeal, yang terkenal dapat menghilangkan rasa gatal.

IKLAN

Produk Telaris

TATCHA The Water Cream

13 Pelembap Wajah Terbaik Untuk Semua Jenis Kulit Yang Buat Perubahan Besar Pada wajah

Sepanjang cuaca panas, krim ini dengan cepat menjadi pelembap terlaris dan habis dijual dua kali ganda. Ia mempunyai tekstur gel yang langsung menjadi pelembap sutera yang kaya pada sentuhan kulit, dan melembapkan tanpa berminyak.

Pelembap Terbaik Untuk Kulit Kering

DR JART+Ceramidin™ Cream13 Pelembap Wajah Terbaik Untuk Semua Jenis Kulit Yang Buat Perubahan Besar Pada wajah

Pelembap ini penuh dengan ceramida, “lemak” yang baik untuk kulit anda yang membantu menguatkan penghalang kelembapan dan mencegah penghidratan daripada keluar dari liang pori. Mesti dicuba untuk anda jenis kulit kering.

Produk ‘Semula jadi’

Drunk Elephant Lala Retro Whipped Cream

13 Pelembap Wajah Terbaik Untuk Semua Jenis Kulit Yang Buat Perubahan Besar Pada wajah

IKLAN

Kelihatan seperti krim pencukur, tetapi pelembap tebal dan lembut ini merupakan sumber bahan pelembap yang hebat. Bebas dari wangian bermaksud ia tidak akan merengsakan kulit sensitif, dan mengandungi minyak tumbuhan yang baik untuk anda dan asid lemak yang berasal dari sayur-sayuran untuk membasahi wajah kering tanpa silikon dan lilin. Mudah menyerap dan akan mengembalikan kelembapan pada wajah.

Pelembap Dengan SPF

Supergoop! Superscreen Daily Moisturizer13 Pelembap Wajah Terbaik Untuk Semua Jenis Kulit Yang Buat Perubahan Besar Pada wajah

Adalah bijak untuk menggabungkan pelindung matahari dan pelembap dalam satu produk. Pelembap ini, yang mempunyai SPF 40, tidak berminyak, dan menghidratkan tanpa memberikan kesan muka putih seperti tepung.

Krim Klasik

Clinique Dramatically Different Moisturizing Cream

13 Pelembap Wajah Terbaik Untuk Semua Jenis Kulit Yang Buat Perubahan Besar Pada wajah

Sekiranya anda dibesarkan dengan sistem tiga langkah Clinique, tetapi memerlukan sesuatu yang lebih kaya, pertimbangkan versi klasik kultus ini. Krim sutera meluncur di atas tompok kasar. Dimuatkan dengan antioksidan dan emolien seperti gliserin dan petrolatum, ia menjadikan kulit berasa selesa dan lembut sepanjang hari.

IKLAN

Pelembap Cuaca Panas

Peter Thomas Roth Water Drench Hyaluronic Cloud Cream13 Pelembap Wajah Terbaik Untuk Semua Jenis Kulit Yang Buat Perubahan Besar Pada wajah

Krim berat ini mengandungi bahan berteknologi tinggi, termasuk kepekatan asid hyaluronik 30 peratus. Dari saat ia diterapkan, anda akan merasakan sensasi yang menyejukkan dan meninggalkan kesan akhir yang sejuk. Tiga molekul asid hyaluronik bersaiz berbeza berfungsi untuk mengekalkan penghidratan pada kulit.

Pelembap Kegemaran Jurusolek

Charlotte Tilbury Charlotte’s Magic Cream

13 Pelembap Wajah Terbaik Untuk Semua Jenis Kulit Yang Buat Perubahan Besar Pada wajah

Krim baldu ini terasa hebat dan menyerap dengan cepat untuk menambah semula kulit yang sangat kering. Ia mengandungi asid hyaluronik, peptida, dan antioksidan yang meningkatkan kolagen dan melancarkan garis-garis halus ketika kulit anda kelihatan kering. Juru solek selebriti Charlotte Tilbury mengatakan bahawa dia telah menggunakan krim ini selama bertahun-tahun di pentas fesyen.

Kaya Dengan Pelembap

Shiseido Benefiance NutriPerfect Day Cream Broad Spectrum SPF 1813 Pelembap Wajah Terbaik Untuk Semua Jenis Kulit Yang Buat Perubahan Besar Pada wajah

Krim ini terasa mewah tidak terlalu mahal. Berfungsi untuk melembutkan kulit kering. Ia juga mengandung mukurossi (ekstrak buah), yang bertindak sebagai penghambat enzim kedutan untuk mencegah pembentukan garis masa depan.

Pelembap Mewah

La Mer Crème De La Mer13 Pelembap Wajah Terbaik Untuk Semua Jenis Kulit Yang Buat Perubahan Besar Pada wajah

“Miracle Broth” milik La Mer dibuat dengan rumput laut dan diduga berfungsi untuk melicinkan garis halus, mengecilkan pori-pori, dan memulihkan cahaya wajah. Paling berkesan pada kulit yang sangat kering, krim pekat meleleh apabila digunakan. Juru solek selebriti seperti Hung Vanngo menggunakannya pada selebriti terkenal.

Sekiranya anda membeli sesuatu melalui pautan kami, Hijabista mungkin mendapat komisen gabungan.