Baru-baru ini berlangsungnya Majlis Iftar Perdana anjuran Family of Charity (Persatuan Sinaran Hidup) bersama rakan strategik, Kampung Fresh Market Sdn.

Majlis tersebut dihadiri oleh YB Dato’ Sri Hajah Nancy Shukri, Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat bagi membantu kumpulan masyarakat yang kurang berkemampuan.

Meraikan seramai 200 orang anak-anak tahfiz, ibu tunggal dan keluarga B40. Majlis diadakan di Kelab Golf Perkhidmatan Awam Malaysia (KGPA) dalam suasana meriah.

Dalam ucapan YB Dato’ Sri Hajah Nancy, beliau menggalakkan seluruh rakyat Malaysia untuk sama-sama menyokong usaha kerajaan dalam membantu golongan daif dan kurang bernasib baik melalui sumbangan kewangan mahupun barangan.

IKLAN

Turut hadir ialah Yang Amat Mulia Tengku Syarif Temenggong Perlis Dato’ Seri Diraja Syed Amer Abidin Ibni Almarhum Tuanku Syed Putra Jamalullail dan Yang Mulia Che Puan Temenggong Perlis Datin Seri Diraja Farinawati Datuk Mohd Din yang merupakan penaung diraja bagi FOC serta agensi-agensi di bawah KPWKM.

Persatuan Sinar Hidup yang juga dikenali sebagai Family of Charity (FOC) sentiasa giat melakukan sumbangan kepada pelajar tahfiz dan golongan kurang berkemampuan termasuk anak yatim, ibu tunggal, orang kurang upaya (OKU) dan banyak lagi.

IKLAN

“Kami bersyukur FOC berpeluang sekali lagi mengadakan majlis sebegini pada tahun ini. Walaupun kami aktif melakukan aktiviti dan majlis amal, kelainan kali ini ialah kami dapat bekerjasama dengan Datin Nurfatin yang merupakan rakan strategik kami sejak sebelum penubuhan syarikatnya Kampung Fresh Market (KFM),” kongsi pengasas FOC, Datuk Sharifah Maznee Al Attas Syed Noor Osman.

Menurut Datin Nurfatin, “Tahun ini kami bersama Family of Charity atau Persatuan Sinar Hidup ingin menjayakan bulan Ramadan ini dengan membawa keceriaan kepada anak-anak yatim, pelajar tahfiz dan ibu tunggal.

IKLAN

“Sebaga rakan strategik FOC di majlis ini, kami bersyukur diberikan peluang untuk turut menyumbang bukan saja dalam bentuk kewangan bahkan tenaga. Usaha ini membuktikan semangat kepedulian sosial dan kebersamaan adalah teras dalam masyarakat.”

Majlis diakhiri dengan sesi pemberian duit raya oleh YB Dato’ Seri Hajah Nancy daripada Yayasan Kebajikan Negara buat golongan kurang berkemampuan yang hadir serta anak-anak tahfiz dan ibu tunggal.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI