Kisah cinta Uyaina & Raja Syahiran bukalah lagi rahsia, umum mengetahui pasangan selebriti ini sudah lama memadu cinta sejak pertama kali berkenalan pada awal 2019 menerusi rancangan terbitan Astro. Julai lalu, Uyaina menerima rombongan merisik daripada keluarga Raja Syahiran.

Melangsungkan perkahwinan dalam suasana serba sederhana bertempat di Colony KLCC, dengan sekali lafaz pelakon yang terkenal dengan watak Usu Sakinah ini sah menjadi isteri kepada Raja Syahiran.

Molek Dalam Persalinan Rona Putih Bersepuh Emas. Uyaina Arshad, Raja Syahiran Selamat Diijabkabulkan.

Pasangan ini dinikahkan oleh abang kandung Uyaina, Mohd Attaful Uzair Arshad yang bersaksikan Pendaftar Penikahan Perceraian dan Rujuk Orang Islam Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan, Mohd Abd Nasir Abdullah dan dua orang lagi saksi.

Menurut laporan Media Hiburan, Raja Syahiran, 28, menyerahkan mas kahwin berupa sebentuk cincin dan gelang tangan emas buat Uyaina. Tiada pertukaran dulang hantaran dibuat antara pasangan ini dan jumlah wang hantaran juga dirahsiakan atas persetujuan kedua belah keluarga mempelai.

IKLAN

Pasangan ini memilih Eropah sebagai destinasi berbulan madu, namun ketika ini hasrat tersebut terpaksa ditangguhkan ekoran penularan varian baharu virus Covid-19 yang melanda dunia ketika ini.

Molek Dalam Persalinan Rona Putih Bersepuh Emas. Uyaina Arshad, Raja Syahiran Selamat Diijabkabulkan.

Tidak lengkap rasanya sesebuah pernikahan jika tidak melihat kepada busana yang digayakan raja dan ratu sehari ini. Mereka berdua tampil ringkas namun ada manis dan serinya.

IKLAN

Uyaina yang juga pengacara rancangan Ratu Hijabista anjuran Hijabista dan Astro pada tahun 2020 dilihat anggun menggayakan baju kurung rona putih yang diserikan dengan sulaman dan perincian rona emas pada bahagian kain dan hujung lengan. Menambahkan lagi seri seorang pengantin bah wanita melayu terakhir busana yang digayakan dilengkapkan dengan pilihan layah dan juga selendang.

Manakala Raja Syahiran pula menggayakan baju melayu tradisional cekak musang rona putih dan dipadankan dengan sampin bersulam benang rona emas bagi tampil sedondon dengan isteri tercinta.

IKLAN

Kredit foto: CST Production

+++ Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.