Seperti yang kita maklum, pelakon Rozita Che Wan kini sedang mengerjakan umrah di tanah suci, Mekah. Pemergiannnya adalah bersama suami tersayang melalui satu travel agensi bertauliah. Biarpun sedang mengerjakan ibadah di sana, tetapi gaya Che Ta masih lagi menepati syariat Islam dengan menutup aurat. Selebriti ini juga berdakwah kepada followernya melalui setiap caption dimuat turun dalam setiap foto.

Menariknya walaupun sedang mengerjakan ibadah di sana, pelakon ini tetap menjaga penampilan dirinya. Gayanya tidak pernah kalah sepanjang berada di tanah suci berkenan. Tidak ketinggalan setiap penampilannya itu dipadankan dengan pemakaian kaca mata dan juga beg tangan yang sentiasa ada di sisi.

Selain mengenakan jubah dengan khimar, Che Ta juga turut mengenakan niqab sepanjang berada di sana. Menurut Che Ta, gaya hijab yang dipakainya itu adalah untuk melindungi diri dari pandangan syaitan.

Sepanjang berada di sana, memang dapat dilihat pelakon ini sering bertukar-tukar pemakaian jubahnya. Begitu juga dengan beg tangannya yang silih berganti mengikut warna jubah yang disarung Che Ta.

Gayanya yang tetap stailo ini mendapat pujian netizen. Mereka suka melihat penampilannya yang menarik, santun dan paling penting menutup aurat.

feyzcandyazahari amin…happy nya tgk che ta. kt dr dulu peminat che ta, rse cantikk sgt che ta.

dyxy_fynn Sampaikan salam pd kekasih Allah. Nabi muhammad saw

noreen_majid Semoga mendapt umrah yg makbrul doa kan kak ya

kyna.dee_Why are you so beautifullll

jemiyoebagus sejuk mata memandang… teruskan bertutup begini…. inilah yg sgt terbaikk…

 

IKLAN

 

 

 

 

 

 

 

Selain itu setiap foto yang dimuat turun oleh Che Ta disertakan sekali dengan caption yang lebih kepada kata-kata berunsur keinsafan, motivasi  dan pujian kepada Maha Penciptanya. Semoga pemergian Che Ta dan suaminya kali ini mendapat keberkatan dariNya.

IKLAN

rozitachewan1 Hidup ini penuh dengan pilihan, apapun yang membuat kamu sedih tinggalkan. Dan segala sesuatu yang membuatmu bahagia, jangan pernah dilepaskan…

rozitachewan1 Allah is my only hope..

rozitachewan1 I seek the forgiveness of Allah and repent to Him ….

rozitachewan1 “Hidup adalah sebuah ujian, jika Allah menjawab doa-doamu, berarti Allah ingin meningkatkan keimananmu. Jika Allah menunda menjawab doamu, berarti Allah ingin meningkatkan kesabaranmu. Jika Allah tidak menjawab doamu, maka yakinlah bahwa Allah memiliki rencana yang lebih baik untukmu..

rozitachewan1 Ingatlah.. Allah selalu memberikan kelebihan dibalik kekurangan.. Allah selalu memberikan Kekuatan dibalik kelemahan..”

Jom layan 10 #OOTD Che Ta paling menarik sepanjang berada di sana.

1. atiqahazizannn Cntiknyaaa

A post shared by Rozita Che Wan (@rozitachewan1) on

2. rozitachewan1 Live simply..

A post shared by Rozita Che Wan (@rozitachewan1) on

IKLAN

3. byrcw.nelly SubhanAllah.

4. eadieton Alhamdulillah

 

5. anne_danishazhar Nice

 

6. putera____ moga istiqama

 

7. missfazura Absolutely right sissy

8. fatiyalatiff Cantik gila jubaaa

9. hattadolmat_ cantik nye siss

10. pipimimililis Beautifull dress

KREDIT FOTO: INSTAGRAM ROZITA CHE WAN

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI