Seni kontur mestilah salah satu teknik tertua dalam buku kecantikan. Dengan penggunaan krim atau bedak, seseorang boleh menambah kemasan terpahat pada bahagian muka yang berbeza, terutamanya tulang pipi. Semasa membuat kontur, seseorang mesti mengingati bentuk muka mereka dan titik penempatan mereka semuanya bergantung pada ciri yang tepat ini.

Bahagian yang indah tentang mana-mana teknik kontur ialah semuanya bergantung kepada apa yang berfungsi secara individu untuk anda. Secara peribadi, sentiasa bermula dengan meletakkan krim bronzer pada titik tertinggi tulang pipi, sehinggalah pengodam kecantikan di TikTok yang memberikan semua sesi kontur dengan cara makna baharu.

Ubah Cara Solekan Anda, “Kate Moss Contour” Godam TikTok Jadikan Wajah Bulat Kelihatan Lebih Terbentuk

Seni kontur yang dinamakan “Kate Moss contour” dengan peletakan konturnya yang ringkas namun berkesan, diilhamkan oleh tulang pipi supermodel itu. Dalam video TikTok @alimartinhairandface, dia bermula dengan menyapu serbuk bronzer pada celah tulang pipi. Titik aplikasi ini terletak betul-betul di sebelah garis senyuman. Sebaik sahaja dia meletakkan bronzernya pada kawasan yang ditunjukkan di bawah, dia menggunakan hujung jarinya untuk menggabungkan produk dengan gerakan ke atas, mencipta ilusi tulang pipi terbentuk.

@alimartinhairandface Try this Kate moss #makeuphacks #fyp #foryou #alimartinhairandface @narsissist ♬ Abracadabra – Qveen Herby – Clip – Abracadabra

 Martin mempunyai wajahnya tidak simetri. Pada tahap tertentu, asimetri adalah sesuatu yang kita semua berkongsi sebagai manusia yang sama sekali OK. Tetapi dia selalu mendapati teknik kontur tidak pernah sama rata pada kedua-dua belah muka. Jadi dia tidak pernah tahu sebenarnya penyelesaian sebenar kepada dilema kontur ini, tetapi melalui titik aplikasi kontur yang baharu dan pelik ini, akhirnya dapat menyerlahkan kedua-dua belah secara simetri.

IKLAN

Kata juru solek seebriti ini, dia telah menjadi juru solek artis selama 25 tahun. Video TikTok tularnya, yang berjumlah hampir sejuta tontonan pada masa saya menulis siaran ini, mengalu-alukan pencipta lain untuk mencuba penggodaman itu.

Apabila pengguna TikTok @Rawmakeup mula-mula mencuba helah, perkataan pertama yang keluar dari mulutnya dalam klip itu ialah, “Ini adalah peletakan yang sangat menakutkan.” Selepas beberapa minit cuba menentukan sendiri kawasan itu pada kali pertama, saya faham apa yang dia maksudkan. Tetapi apabila saya melakukannya, selebihnya adalah sejarah.

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN: Bosan Aplikasi Foundation Cara Lama, Cuba ‘Kontur Pelangi’ Ini. Trend Inovatif Kecantikan Viral Di Tiktok.

Apa yang ada dalam beg solek anda? Kerana kaedah ini akan berfungsi dengan cecair, serbuk, krim, atau bahkan bronze yang mana mungkin kegemaran anda. Sebaik sahaja anda mengadun keluar produk, tulang pipi pasti muncul dan menjadikan wajah bulat saya kelihatan lebih jelas. Berbanding dengan kaedah kontur sebelum ini, kaedah ini memberikan lebih banyak peluang untuk membina rupa tanpa melampaui batas.

IKLAN

Pengambilan utama, memahami peletakan kontur yang terbaik untuk bentuk muka anda adalah sangat penting. Sama ada bujur, segi empat sama, berbentuk hati atau segi tiga akan sentiasa ada teknik kontur yang berfungsi secara individu untuk anda. Helah ini membuktikan tiktoker ini berjaya ubah wajah ramai pengguna TikTok.

Fikirkan tentang ciri-ciri wajah yang paling anda cari untuk menonjolkan dan jangan takut untuk bermain-main dengan sesuatu yang baharu. Nah, jadikan hack kecantikan “Kate Moss contour” kini menjadi asas dalam rutin solek anda. Pamerkan ilusi tulang pipi yang terpahat dan tidak lagi bimbang kontur kelihatan tidak jelas. Cubalah sendiri, anda mungkin akan mendapat kejutan yang menyenangkan.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.