Maaf jika anda bangun awal dan bangun dalam keadaan lapar, tetapi penyelidikan baru mendapati bahawa makan sarapan pada pukul 11 ​​pagi sebenarnya sangat bermanfaat untuk penurunan berat badan. Menurut seorang profesor British, makan sarapan pada pukul 11 ​​pagi boleh membantu anda turunkan berat badan antara dua hingga lima kilo. Ini caranya.

Sekiranya anda melangkau sarapan pagi untuk menurunkan berat badan? Anda harus menangguhkan sarapan pagi sehingga 11 pagi untuk mencapai matlamat penurunan berat badan dengan lebih baik. Ditambah dengan diet seimbang, tabiat ringkas ini boleh membantu anda menurunkan berat badan antara dua hingga lima kilogram selama berbulan-bulan.

Masa yang sesuai untuk bersarapan untuk turunkan berat badan

Kenapa tunggu nak makan? Menurut pakar, menunggu sehingga pukul 11 ​​pagi memungkinkan untuk mencapai tempoh berpuasa 14 jam sejak makan terakhir sehari sebelumnya.

Untuk mencapai kesimpulan ini, pakar mengikuti tabiat pemakanan suku Hadza, terutamanya yang berpangkalan di Tanzania. Pemburu pengumpul ini mempunyai hidangan terakhir mereka pada hari itu antara 8 dan 9 malam. Makanan pertama mereka pada hari itu adalah antara 10:30 dan 11:00 pagi, iaitu, 14 jam kemudian.

Kurangkan makanan ringan

IKLAN

Pakar itu menyatakan bahawa orang Eropah makan malam kemudian. Masih ada orang, terutamanya di utara England, yang makan lebih awal, tetapi secara amnya kita telah bergerak ke arah tabiat makan kontinental, makan malam lebih lewat seperti orang di Sepanyol dan Itali. Malah mereka yang tidak melakukan itu mungkin berakhir dengan snek sehingga jam 9 malam, menjadikannya sukar untuk mencapai tempoh puasa 14 jam. Terdapat perubahan mudah yang boleh dilakukan orang ramai, dengan menukar sarapan mereka dari 8 pagi ke 11 pagi, yang sebenarnya lebih berkesan daripada diet berpuasa seperti 5:2.

Hidangan lazat yang tidak berkesudahan

Tunjukkan kehebatan hidangan masakan anda, tidak kira sarapan makan malam, malah snek, dengan HAPPIEE!™ anda membolehkan anda menjadi kreatif dengan menyediakan jamuan yang lazat seperti sandwic dan wrap. Anda juga boleh makan gigitannya sendiri atau dengan nasi!

Gaya hidup berasaskan tumbuhan berkembang pesat di Malaysia apabila anda semakin prihatin terhadap kesihatan, kesejahteraan keluarga dan memberi kesan positif kepada planet ini. Sambil kita mengingati sebab-sebab ini untuk membimbing pendekatan yang lebih beretika dan bagus terhadap gaya hidup, adalah penting juga untuk mengimbangi apa yang anda makan.

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN: Turunkan Berat Badan Dalam Masa Yang Singkat, Tiru Menu Sarapan Selebriti Ini. Sangat Membantu!

Makanan yang menarik dan lazat dipasaran, makanan berasaskan tumbuhan tempatan anda pasti sangat teruja untuk mengenali HAPPIEE!™, rangkaian makanan laut berasaskan tumbuhan dan daging yang berkhasiat untuk sesiapa sahaja yang ingin hidup secara sihat melalui kebaikan tumbuhan yang berkhasiat! Dengan makanan laut dan alternatif daging, HAPPIEE!™ dibuat untuk melengkapkan semua hidangan anda, membolehkan anda mengamalkan diet berasaskan tumbuhan tanpa mengorbankan rasa.

HAPPIEE!™ Fishiee Sticks & Fishiee Patties

IKLAN

Produk HAPPIEE!™ Fishiee diperbuat daripada konjac yang secara semula jadi bebas kolesterol, tinggi serat dan rendah kalori tanpa menjejaskan rasa dan tekstur. Fishiee Sticks dan Fishiee Patties sangat bagus untuk menjamu selera dan melengkapkan jamuan anda yang dimasak sendiri, idea burger Fishiee untuk sarapan pagi, kenapa tidak? Manakala Fishiee dan kerepek, dan makanan lazat lain yang sesuai untuk semua majlis. Rasa nak makan hari-harilah!

HAPPIEE!™ Chickiee Popcorn & Chickiee Nuggets

HAPPIEE!™ Produk Chickiee dibuat dengan kacang soya yang meniru rasa daging. Sumber vitamin dan mineral yang hebat seperti vitamin B, zat besi, zink dan pelbagai antioksidan melengkapkan kualiti pemakanan kacang soya, produk Chickiee HAPPIEE!™ ialah alternatif yang berkhasiat dan lazat kepada daging. Nikmatinya dengan setiap gigitan Chickiee Popcorn dan Chickiee Nuggets semasa berkelah, berjemur di tepi pantai atau di rumah sambil menonton TV. Snek yang hebat untuk orang dewasa dan kanak-kanak, gigitan yang lazat ini akan membantu anda makan dengan tanpa bersalah. Ya! Sudah pastinya sihat.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI