Masih lagi berlarutan tentang isu buka tudung di semua ruangan media sosial. Isu ini menjadi perhatian ramai oleh kerana bukan lah sesuatu yang kecil terutama sekali bila ada selebriti yang membuka hijab mereka semula. Seperti yang kita ketahui, menutup aurat adalah perkara yang wajib buat umat islam dan memakai hijab itu juga adalah wajib.

“Trend Buka Tudung Ini Bukan Normal” Ummi Nazeera Mohon Selebriti Bertudung Tidak Menjadikan Ianya Trend!

Kes tersebut memberi banyak selebriti yang mana sudah berhijrah memakai tudung memberi pandangan atau kata-kata atau doa yang baik buat mereka yang sedang menghadapi ujian tersebut. Pelakon utama drama “Risik Pada Hati” iaitu Ummi Nazeera jugak tidak terkecuali daripada memberi kenyataan dan nasihat tentang isu buka tudung tersebut. Tular di Tiktok videonya memberi pendapat tentang artis yang kini ramai membuka tudung sekaligus memberi ramai yang mengetahui tentang isu selebriti membuka tudung baru-baru ini.

“Iman tu naik dan turun. Hari ini nak pakai macam ni lah macam tu la. Jadi benda tu normal untuk kita rasa tapi jangan jadikan itu kebiasaan.” Katanya

Sebab I, I perlu pakai tudung dan mengikut jalan sepatutnya adalah salah satu cara menolong I tentang masalah depresi.” Katanya semasa temubual bersama Zayan

Artikel berkaitan: Berhijab Kali Kedua, Arissa Doa Kekal Istiqomah

IKLAN

Seperti yang kita tahu, ujian setiap manusia itu berbeza. Akan tetapi istiqomah itu amatlah penting buat diri kita yang tidak sempurna ini. Dalam pada masa yang sama, konsistensi, niat dan usaha juga banyak membuatkan seseorang itu mudah untuk tidak melakukan perkara sedemikian. Kata Ummi Nazeera juga, ramai juga rakannya di dalam industri mahupun rakan yang bukan selebriti yang berhijab masih lagi kekal istiqomah dalam bertudung.

“Trend Buka Tudung Ini Bukan Normal” Ummi Nazeera Mohon Selebriti Bertudung Tidak Menjadikan Ianya Trend!

Ummi Nazeera juga ada berkata ketika temubual kepada berkenaan diluar sana sekiranya tidak bersediah untuk memakai hijab, tidak perlu membuat keputusan terburu-buru untuk berhijab kerana takut ianya akan menjadi ikutan trend sahaja. Tegasnya Ummi Nazeera kerana baginya perkara ini bukanlah sesuatu yang boleh dibawa main dan beranggapan seolah ianya sudah menjadi satu penyakit. Lagi dibiar lebih normal lah orang lakukannya.

IKLAN

 

“Saya doakan supaya mereka yang tersasar itu, jumpa baliklah jalan itu semula, InsyaAllah.” Katanya

Artikel berkaitan: Rezeki Tak Putus-Putus Datang Bila Istiqomah Lakukan Amalan Ini!

IKLAN

Ternyata video itu menjadi tarikan orang ramai dan video tersebut juga telah dibanjiri dengan pelbagai komen positif dan doa yang baik-baik buat Ummi Nazeera dan orang tersebut. Ummi Nazeera juga mengatakan bahawa hijab itu bukanlah untuk menutup kepala akan tetapi menutup aib diri sendiri juga dianggap berhijab.

“Trend Buka Tudung Ini Bukan Normal” Ummi Nazeera Mohon Selebriti Bertudung Tidak Menjadikan Ianya Trend!

Benar juga kata-kata yang diberi oleh Ummi Nazeera tentang bagaimana mencuba dalam beristiqomah itu amatlah penting. Pasti akan dipermudahkan kelak. Selain daripada itu, doa juga dapat membantu kita untuk terus kekal beristiqomah. Tidak kira dimana jua atau dalam keadaan apa sekalipun doa amat penting. Kerana dengan doa kita akan perlahan-lahan untuk meluahkan apa yang tak diingini dan dengan doa juga akan menjadikan senjata buat diri kita terutama sekali ketika menghadapi ujian yang diberi oleh Allah swt.

Seperti yang diperkatakan, sesusngguhnya berhijab itu adalah wajib buat wanita muslim. Sebagaimana susah sesuatu permulaan itu, jika kita berdoa pada Allah pasti akan menjadi mudah pada

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI