Apabila bercakap mengenai teknik penggunaan penjagaan kulit, kebanyakan kita menggunakan hujung jari untuk memakai produk kegemaran. Hello dah 2022 ya! Jika anda masih menggunakan hujung jari untuk menggunakan pelembap dan serum, mungkin tidak mendapat segala-galanya daripada produk anda.

Tidak Perlu Guna Jari Lagi! ‘Gliding’ Teknik Baharu Untuk Menyapu Pelembap Dengan Lebih Berkesan!

Masukkan skin gliding, cara unik untuk ‘melakukan’ penjagaan kulit dengan berus yang direka khas untuk aplikasi yang lebih sekata. Berus penjagaan kulit berasal dari spa, di mana pakar estetik telah lama menggunakan spatula dan berus kipas dan badan untuk menggunakan losen, masker dan serum. Apabila bercakap tentang produk penjagaan kulit, idea meluncur dengan berus kering untuk menggunakan produk, pasti memberi manfaat bahan kandungan ke dalam kulit anda.

Menarik bukan? Terus membaca untuk mengetahui semua yang perlu diketahui tentang trend ini yang mungkin membuatkan anda menggunakan produk penjagaan kulit anda dengan cara baharu.

Apakah ‘Skin Gliding’?

Tidak Perlu Guna Jari Lagi! ‘Gliding’ Teknik Baharu Untuk Menyapu Pelembap Dengan Lebih Berkesan!

Kulit meluncur sebagai menggunakan gerakan yang lancar untuk memohon, mengadun dan mengedarkan formulasi pada kulit dengan berus khas. Kebanyakan produk penjagaan kulit tidak kelihatan apabila digunakan. Anda menganggap menggunakan jari adalah memuaskan, tetapi formula sering menjadi tidak sekata. Perbezaan antara aplikasi jari dan berus apabila menggunakan pelembap, pakar mendapati sapuan tidak rata dengan jari dan sapuan sekata dengan berus semasa menggunakan produk yang kurang. Jika anda membelanjakan wang untuk produk yang menjanjikan untuk memberikan kesan, tidakkah anda mahu aplikasi yang paling tepat? Itulah matlamatnya!

IKLAN

Walau bagaimanapun, tidak semua formula adalah padanan untuk trend. Produk cair, seperti serum, losen dan minyak, berfungsi paling baik. Krim dan balm yang lebih berat lebih sukar untuk disebarkan. Tetapi adakah penyerapan produk lebih baik dengan berus berbanding jari anda? Berus akan menyebarkan produk dengan lebih baik tetapi tidak akan meningkatkan penyerapannya. Selain itu, setiap kali anda menyapu berus ke atas kulit, ia berkemungkinan akan memilih produk dari kulit.

Perkara yang Perlu Diluncurkan dan Cara Melakukannya

Seperti setiap produk penjagaan kulit tidak sesuai untuk meluncur kulit, begitu juga setiap berus. Sebaliknya, anda perlu menggunakan berus yang dibungkus dengan bulu tebal yang mudah dipegang dan disapukan. Ia perlu berfungsi dengan baik dengan pelembap dan pelindung matahari untuk muka dan badan.

Tidak Perlu Guna Jari Lagi! ‘Gliding’ Teknik Baharu Untuk Menyapu Pelembap Dengan Lebih Berkesan!

Meluncur adalah mudah dan tidak menambah masa kepada rutin penjagaan kulit biasa anda. Mula-mula, muatkan berus anda dengan produk pilihan. Kemudian, luncurkan berus perlahan-lahan merentasi kulit menggunakan gerakan menyapu dan bulatan kecil tanpa menggunakan terlalu banyak tekanan.

IKLAN

Teknik ‘gliding’ Lebih Baik Daripada Menggunakan Jari

Kulit anda akan baik-baik saja jika anda tidak menggunakan alat untuk menggunakan produk anda. Tetapi pakar berkata kulit meluncur dengan berus memberikan aplikasi yang lebih sekata dan menyeluruh.

Tidak Perlu Guna Jari Lagi! ‘Gliding’ Teknik Baharu Untuk Menyapu Pelembap Dengan Lebih Berkesan!

Hanya kerana ia bergaya untuk meletakkan produk anda dengan berus tidak bermakna semua orang mengikuti amalan tersebut. Manakala sesetengah pakar dermatologi, mengesyorkan menggunakan produk penjagaan kulit dengan jari yang bersih. Berus boleh merengsakan kulit dan mengumpul sel kulit mati, kotoran, minyak dan bakteria dari masa ke masa.

Namun, meluncur adalah cara yang lebih bersih untuk menggunakan produk penjagaan kulit kerana penggunaan jari (apabila kotor) boleh mencemari produk anda dan menyebarkan bakteria ke seluruh muka. Selain itu, dengan berus, anda menjadi lebih baik, liputan lebih sekata tanpa rasa tangan tidak bersih. Dan ia boleh membantu dengan peredaran mikro selagi anda tidak mempunyai kulit yang sangat sensitif.

IKLAN

Tidak Perlu Guna Jari Lagi! ‘Gliding’ Teknik Baharu Untuk Menyapu Pelembap Dengan Lebih Berkesan!

Bagaimanapun, faktor kebersihan keluar dari dasar apabila menggunakan berus kotor. Berus kulit yang baik harus mempunyai bulu sintetik anti-mikrob, namun amaran meninggalkan produk pada berus terlalu lama boleh menyebabkan pertumbuhan bakteria. Mencuci berus anda dengan kerap adalah penting untuk mengelakkan pembentukan produk dan bakteria.

Akhirnya, meluncur kulit mungkin lebih merupakan pengalaman ritual daripada pengalaman yang terbukti secara saintifik. Jika kulit meluncur menyebabkan anda kembali ke penjagaan kulit lebih daripada sebelumnya dan membolehkan anda konsisten, maka berpeganglah pada apa yang sesuai untuk anda.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/HwVUooOKPLU

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI