Peristiwa kematian adik Adam Rayqal  berusia lima bulan yang dijumpai dalam peti sejuk memang begitu menyayat hati seluruh lapisan masyarakat. Rata-rata melahirkan simpati dan berharap agar kedua-dua ibu bapa mangsa reda dan tabah hadapi ujian Tuhan ini. Dalam perjalanan terakhir menuju kepada pencipta Abadi, ibu arwah Farrah Madihah tidak lepas merangkul anaknya sepanjang enam jam perjalanan ke kampung mereka di Kuala Terengganu.

Menurut kakak iparnya, Nadia Mohd Fauzi, Farrah tidak mahu menaiki ambulan kerana mahu memangku sendiri anaknya sepanjang perjalanan daripada Kuala Lumpur hingga ke Kuala Terengganu. Farrah menaiki kereta sendiri dengan ditemani suaminya jam tiga dari Kuala Lumpur.

RANGKULAN TERAKHIR

Malah menurut Nadia, sepanjang perjalanan itu rangkulan terakhir akan menjadi kenangan abadi buat Farrah Madihah memandangkan Adam merupakan anak pertama dia dan suami.

Semalam mayat adik Adam selamat dikebumikan di kampung keluarganya di Terengganu. Namun pesanan dari bapa Adam, buat ramai sebak dan pilu.

IKLAN

Ayah arwah Mohd Sufi Naief Mohd Fauzi yang kelihatan sedikit keletihan tetap tabah berhadapan dengan orang ramai yang sama-sama hadir di majlis pengebumian malam tadi.

Dalam ucapannya, beliau mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang turut mencari anaknya yang sebelum itu dilaporkan hilang di rumah pengasuh di Kg Nakhoda, Batu Caves.

ALLAH LEBIH SAYANG PADANYA

Dia berkata, pada mulanya mereka mengharapkan yang terbaik dalam pencarian Adam Rayqal tetapi Allah lebih sayang padanya.

IKLAN

“Insya-Allah Adam Rayqal akan tunggu kami di syurga,” beliau berkata demikian kepada pemberita selepas selesai urusan pengebumian Adam Rayqal di Tanah Perkuburan Ladang Tok Pelam, di Kuala Terengganu malam tadi.

Dalam pada itu, ibu Adam Rayqal, Farrah Madihah Othman yang masih sugul juga gagal menahan sebak dan menangis apabila mendengar kata-kata suaminya yang mahu arwah menungguh mereka di syurga.

IKLAN

Suasana itu menyebabkan mereka yang hadir turut mengalirkan air mata. dalam pada itu, Mohd Sufi Naeif juga merayu agar orang ramai tidak menyebarkn gambar berkaitan mayat anaknya sebagai menghormati keluarga yang masih bersedih dengan kehilangan anak sulung ini.

Hijabista harap keduanya reda dan tabah. Yakin keduanya akan bertemu semula adik Adam Rayqal nanti di syurga.

KREDIT FOTO: INSTAGRAM SINAR HARIAN & FACEBOOK HISHAMUDDIN ABDULLAH

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI