Aidid Marcello membuat keputusan untuk berhentikan anak-anaknya dari sekolah kerana tekad untuk menghantar mereka ke tahfiz. Tujuannya kerana ingin melihat mereka menghafal Al-Quran dan menjadi hafiz suatu hari nanti.

Keputusan ini bukanlah suatu perkara yang mudah untuk kebanyakan orang, namun, niat Aidid dan isterinya yakin dengan pendirian mereka.

InsyaAllah bakal menjadi seorang hafiz kelak

Tidak Mahu  Lambat Kenali Agama, Aidid Marcello Kongsi Kisah Masukkan Anak-anak Ke Tahfiz
Sumber dari Instagram Aidid Marcello

Personaliti televisyen (TV), Aidid Marcello bersama isterinya, Norzie Pak Wan Chek, percaya keputusan mereka untuk berhentikan anak mereka dari sekolah ke sekolah tahfiz adalah tindakan yang bagus bagi masa depan mereka. Keputusannya itu juga menjadi inspirasi serta mendapat pujian oleh kebanyakan ibu dan bapa yang lain.

Artikel berkaitan: Lepas Bina Masjid, Wawa Zainal & Aeril Zafrel Idam Buka Pusat Tahfiz Demi Mengejar Syurga

Perkongsian itu dimuat naik oleh Aidi Marcello pada akaun Instagram miliknya sebagai pencerahan kepada tindakannya dan isteri itu. Dia juga akui khuwatir jika buat perkongsian itu ramai yang terfikir dirinya untuk riak mahupun sombong.

IKLAN

Pada 5 Oktober, Aidid juga menyatakan keputusan ini sudah pun dalam perancangan mereka sejak PKP lagi. Syukur katanya kerana kebanyakan urusan dipermudahkan oleh bantuan beberapa individu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aidid Marcello 🎬 (@aididmarcello)

 “Bukan senang nak buat keputusan ni, dari sebelum PKP kami usaha, sampai sekarang baru dapat, Alhamdulillah. Terima kasih kepada @dilla_rayhanah & @ustazjohariabdulwahab kerana banyak sangat membantu kami berdua. Besar betul hikmah silaturrahim Allah atur untuk kita semua kenal,

“Tapi kali ni, kami tak tau macamana boleh dapat kekuatan, dengan rela hati & tenang memberhentikan anak2 kami dari sekolah rendah & menengah, untuk masukkan mereka ke Akademi ni. Mudah betul proses, tak sampai 3 hari semua proses berhenti dan kemasukkan. MasyaAllah.” katanya di ruangan kapsyen.

IKLAN

Aidid juga menerangkan meskipun terpaksa meredah lebih 25km untuk berjumpa dengan anak-anaknya, tapi dia tetap gembira dengan keputusannya. InsyaAllah, anak-anaknya bakal pelajari lebih banyak ilmu yang bermanfaat.

“Kita mmg boleh rancang, tapi DIA yang tentukan. Kalau dulu aku happy sebab sekolah depa 5 min dari rumah aku, tapi sekarang aku bertambah happy walaupun hari-hari aku kena redah traffic hantar sejauh 25km,

Artikel berkaitan: ‘Saya Dah Lama Pasang Impian’- Janna Nick Bakal Miliki Kompleks Tahfiz Sendiri

IKLAN

“Kepada yang baca ni, nawaitu aku sekadar nak share rasa happy sebagai ayah & ibu. Dan aku juga nak share, jangan sekali2 kita sangsi dengan apa yang DIA akan berikan kepada kita. Aku jahil sangat lagi, tapi aku tak nak anak2 aku start lambat.” ujarnya lagi.

Sumber: Instagram Aidid Marcello

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.