Ahli Keluarga Diraja Mendiang Ratu Elizabeth semuanya mempunyai diet yang berbeza, tetapi satu diet diraja sangat ketat sehingga mereka mengelak hampir semua karbohidrat.

Hidup mungkin kelihatan menyeronokkan dan mudah untuk ahli Keluarga Diraja, tetapi menjadi seorang diraja mempunyai banyak sekatan yang pelik. Daripada larangan mengambil gambar diri sendiri hingga etika sebelum tidur, terdapat banyak pesanan pelik yang dikatakan akan diikuti oleh Kate Middleton dan kerabat diraja lain. Dalam soal diet, mendiang Ratu Elizabeth adalah sangat khusus.

Melalui perbualan di The Telegraph pada masa itu, chef itu berkata: “Permaisuri bukanlah seorang penggemar makanan.

“Dia makan untuk hidup, tidak seperti Putera Philip yang suka makan dan akan berdiri dan bercakap makanan sepanjang hari. “Permaisuri tidak menyetujui orang diraja makan kentang, menurut bekas chef diraja itu. Menurut sumber, Darren McGrady bekerja di Istana Buckingham sebagai chef diraja dari 1982 hingga 1993, menyatakan “tiada kentang, nasi atau pasta untuk makan malam!”

ARTIKEL BERKAITAN: Kate Middleton Punyai 2 Helah Yang Membantunya Berdiri Di Tumit Tinggi Selama Berjam-Jam

‘Tiada Kentang, Nasi Atau Pasta Untuk Makan Malam!’ Diet Di Raja Yang Paling Ketat Tapi Bukan…

IKLAN

Menurut chef diraja, Ratu bukanlah penggemar karbohidrat, jadi mereka tidak pernah hadir di meja makan untuk mana-mana ahli Keluarga Diraja. Bagaimanapun, laporan lain menunjukkan bahawa Kate, Princess of Wales adalah peminat pasta, malah membuat pasta buatan sendiri untuk meraikan ulang tahun kelima Puteri Charlotte pada tahun 2020.

‘Tiada Kentang, Nasi Atau Pasta Untuk Makan Malam!’ Diet Di Raja Yang Paling Ketat Tapi Bukan…

Encik McGrady menambah pada masa itu mengenai mendiang Ratu: “Apabila dia makan sendiri, dia sangat berdisiplin.

“Tiada kanji adalah peraturan,” tambah tukang masak itu. Makanan raja adalah sihat, urusan rendah karbohidrat. Ini biasanya terdiri daripada ikan bakar atau ayam dengan dua sayuran berbeza atau semangkuk besar salad.

IKLAN

‘Tiada Kentang, Nasi Atau Pasta Untuk Makan Malam!’ Diet Di Raja Yang Paling Ketat Tapi Bukan…

Royals juga dikatakan mengelakkan makanan berisiko di khalayak ramai. Ini termasuk kerang yang boleh menyebabkan keracunan makanan diraja. Walau bagaimanapun, mendiang Ratu masih suka melayan dirinya dengan sesuatu yang manis dari semasa ke semasa.

‘Tiada Kentang, Nasi Atau Pasta Untuk Makan Malam!’ Diet Di Raja Yang Paling Ketat Tapi Bukan…

Encik McGrady mendakwa Baginda benar-benar “chocaholic”. Dia sebelum ini berkata: “Apa sahaja yang kami letakkan pada menu yang mengandungi coklat, dia akan pilih, terutamanya pai coklat.” Cukup sempurna!

IKLAN

Tetapi, Ratu tidak akan melayan sebarang jenis coklat. Menurut bekas chef itu, ia mesti gelap. “Dia suka coklat, tetapi hanya coklat gelap, lebih gelap lebih baik,” tambahnya.

ARTIKEL BERKAITAN: Pengambilan Coklat Gelap Punca Berat Naik Mendadak Ketika Diet. Betul ke?

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

SUMBER: Express.co.uk

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI