Perkhabaran yang seronok! Minggu 3 dalam Perintah Kawalan Pergerakan dan kita perlu tahu, bagaimana keadaan anda? Membeli-belah runcit tidak lagi mudah seperti sebelumnya dan slot penghantaran sentiasa penuh apabila untuk membuat tempahan.

Kini, perkhidmatan secara percuma ini adalah  terhad kepada 25 item setiap pesanan hanya terdapat di kedai Tesco terpilih di seluruh Negara. Rakyat Malaysia yang membentuk barisan bergilir-gilir serta berjaga-jaga memasuki di kedai-kedai runcit, tentunya harus ada alternatif untuk membeli-belah kedai runcit yang betul? Nah, Tesco baharu sahaja melancarkan sistem ‘Order & Collect’ melalui Whatsapp. Teruskan membaca!

Tesco Memperkenalkan Perkhidmatan ‘Order & Collect’ Baru di Kedai Terpilih

Fase kedua MCO mewajibkan peraturan seorang satu kereta dan sebagai tambahan kepada dasar jarak jauh sosial 1 meter, mereka akan beratur panjang di kedai-kedai runcit. Sudah tentu, membeli-belah runcit adalah satu keperluan dan anda akan mencari pilihan lain untuk menyimpan barang-barang keperluan harian.

IKLAN

Sebelum ini, AEON melancarkan pembeli peribadi mereka sendiri dan juga perkhidmatan memandu untuk warga Malaysia di gerai AEON tertentu. Tetapi kali ini, Tesco terus menerus dengan memperkenalkan perkhidmatan ‘Order & Collect’ di semua cawangan Tesco di seluruh negara.

IKLAN

Bagaimanakah sistem ini berfungsi?

Tesco melancarkan perkhidmatan ini beberapa hari yang lalu, dengan tujuan memberikan pengalaman membeli-belah yang mudah kepada semua orang. Bagaimana ia berfungsi benar-benar mudah, hanya ikuti langkah-langkah ini dan anda akan mendapat pengalaman membeli-belah runcit percuma.

IKLAN
1. Letakkan pesanan anda melalui Whatsapp (nombor berbeza mengikut cawangan Tesco)
2. Berikan nama dan senarai terperinci dengan kuantiti dan berat (maksimum 25 item)
3. Pembeli Peribadi anda akan menghubungi anda jika ada item tidak tersedia
4. Anda akan menerima kod bar untuk pembayaran apabila pesanan anda selesai
5. Gunakan kod bar dan teruskan ke checkout di kaunter pembayaran

Terma & Syarat

NOTA: Perkhidmatan Order & Collect adalah percuma

  • Hanya sah untuk pesanan & pengumpulan pada hari yang sama.
  • Pesanan mesti dihantar antara 8 AM-4 PM, stok terakhir.
  • Mengumpulkan barang runcit anda sebelum pukul 6 petang, setiap hari.
  • Pesanan hanya untuk item penting (barangan runcit & hasil segar), terhad kepada 25 item sahaja.

Cubalah Hari Ini!

Kini anda boleh mengelak dari menghabiskan masa berjam-jam di Tesco, atau memiliki barangan runcit anda dihantar bulan depan kerana slot penuh. Teruskan, berikan Tesco ‘Order & Collect’ pergi dan dapatkan semua keperluan harian anda tanpa bersusah payah. Jom kita jaga kita!

SUMBER: KLFODIE

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI