Terdapat beberapa perkara yang mengecewakan anda apabila gagal melelapkan mata pada waktu yang anda inginkan, terutamanya jika anda mempunyai hari yang besar dan memerlukan rehat.

Melalui video YouTube ini, ahli terapi fizikal berlesen dan doktor terapi fizikal, menunjukkan senaman pernafasan mudah yang dia cadangkan, doktor ini mendakwa ia boleh membantu anda tidur dengan dengan baik dan cepat, daripada menghabiskan berjam-jam di atas katil, merenung siling atau mengira biri-biri.

Teknik 4-7-8, dan ia terdiri daripada menyedut selama 4 saat, menahan nafas itu selama 7 saat, dan kemudian menghembus nafas selama 8 saat.

IKLAN

 

“Apabila anda menarik nafas, anda hanya akan bernafas dengan lembut dan biasanya melalui hidung anda, kemudian anda akan menahan 7 saat,” jelasnya. “Kemudian apabila anda menghembus nafas, anda akan mencebikkan bibir dan mengeluarkan seperti bunyi berdesir semasa menghembus nafas, jadi ia adalah nafas yang cukup kuat untuk 8 saat itu, kadangkala anda mungkin tidak dapat mencapai 8 saat. , tetapi lebih banyak yang anda lakukan, akhirnya anda akan dapat sampai ke tahap yang diinginkansana.”

IKLAN

Teknik Pernafasan 4-7-8 Boleh Membantu Anda Tidur Lebih Cepat. Memang Berkesan!

Doktor ini menasihatkan untuk berbaring telentang semasa melakukan senaman ini, walaupun anda biasanya tidur mengiring, untuk mendapatkan faedah sepenuhnya.

IKLAN

SUMBER: PREVENTION

Bulan ini, Hijabista menghasilkan Majalah Hijabista Edisi Jawi menampilkan Nur Fazura sebagai penghias wajah hadapan. Menariknya, dengan setiap pembelian para pembeli akan menerima dua helai tudung istimewa. Majalah ini boleh dibeli di laman Shopee Karangkraf Mall Official Store dengan harga RM29.90 sahaja. Berbaloi-baloi, beli majalah dapat pula dua tudung istimewa. Boleh dibeli di sini: Shopee

Teknik Pernafasan 4-7-8 Boleh Membantu Anda Tidur Lebih Cepat. Memang Berkesan!

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI