Pernahkah anda menyukai produk penjagaan kulit, seperti pelembap, tetapi tidak menyukai pembungkusannya? Ia boleh menghalang anda daripada membeli semula walaupun formula itu berfungsi dengan baik untuk kulit anda.

Nah, TikTokers ini menemui penyelesaian, balang pam tanpa udara! Bekas ini berfungsi sama seperti Drunk Elephant Protini Polypeptide Cream tetapi berharga hanya RM7 dan boleh diisi dengan apa-apa pelembap yang sudah ada.

Sudah tentu, jika anda sudah menyukai Drunk Elephant Protini Polypeptide Cream, anda hanya boleh membeli yang itu dan bekasnya. Tetapi jika ia tidak mengikut bajet anda atau tidak sesuai dengan jenis kulit, anda boleh membeli salah satu balang pam tanpa udara ini dan hanya pindahkan pelembap kegemaran anda di dalamnya.

ARTIKEL BERKAITAN: Menyapu Pelembap Menurut Pakar Perlu Ada Seni, Baru Wajah Jadi ‘Glow’ Dengan Peranti Kecantikan Ini

Skru pada bahagian atas dan ia mengepam keluar bahagian atas sama sahaja. Ramai menyukainya kerana kurang bimbang tentang kuman di dalam balang. Selain itu, bahagian atas berguna untuk mencampurkan penjagaan kulit dan bronzer untuk krim muka yang bercahaya.

IKLAN
@oliviarrobichaud this might be the best beauty hack ever #skincare #beautyhacks #beautytips #summerfridays ♬ original sound – oliviarrobichaud

 Contohnya, @oliviarrobichaud menggemari pelembapnya, tetapi tidak suka memasukkan jarinya ke dalam bekas pembukusan produk atau menggunakan spatula yang selalu hilang. Dia meletakkan krim kegemarannya di dalam balang dan ia keluar dari atas dengan tolakan dengan sempurna. Walaupun, dia memberi amaran, jangan terlalu banyak mengisi atau ia akan bocor keluar dari tepi.

Walaubagaimanapun, pendapat pakar godam kecantikan ini berisiko rendah, kerana mereka memindahkan sesuatu daripada bekas tidak kedap udara ke dalam bekas kedap udara, yang bermaksud kestabilan dipertingkatkan (berbanding sebaliknya).” Fuh! Tetapi ada beberapa perkara yang perlu diperhatikan.

IKLAN

Langkau peretasan kecantikan ini jika anda menggunakan produk OTC seperti pelindung matahari dan rawatan jerawat, kerana ia melalui ujian kestabilan dan keserasian pembungkusan yang lebih ketat untuk memastikan bahan aktif kekal pada peratusan yang dipasarkan sepanjang hayat produk.

ARTIKEL BERKAITAN: ‘Beauty Hack’ TikTok Yang Luar Biasa Digunakan Oleh Selebriti Untuk Mengelakkan Kedutan

Produk yang datang dalam bekas legap kerana ia boleh menjadi sensitif cahaya atau produk yang anda beli dalam pembungkusan kedap udara sebagai permulaan. Pastikan juga membersihkan pam tanpa udara dengan teliti sebelum menggunakannya.

IKLAN

Terdapat banyak pilihan hebat di atas talian dengan harga yang berbeza-beza:

BELI DI SINI:

+++Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/ZWRs3JXWHyg

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI