Tular baru-baru ini dengan satu perkongsian video menunjukkan ahli bomba yang sedang mengeluarkan ular yang agak besar. Ular itu di dapati berada di atas bumbung rumah tersebut.

Ramai yang terkejut dan gerun melihat penemuan binatang itu. Siapa sangka rumah yang kita diami itu menjadi rumah kepada ‘makhluk’ lain untuk di tumpang…tetapi binatang berbisa pula.

Artikel berkaitan: Jerit Sekuat Hati Pun Tidak Membantu, Ikuti Tip Untuk Menghalau Lipas Keluar Dari Kereta

3 Bahan Untuk Halau Ular Keluar

Banyak sahaja cara untuk kita ‘mencegah’ sebelum terserempak dengan ular atau apa-apa binatang berbisa. Bahan-bahannya juga cukup mudah untuk anda jumpai.

Bahan utamanya adalah GARAM KASAR! Ya, bukan untuk kegunaan sihir atau apa-apa, hanya bertujuan untuk menghalau apa yang sepatutnya tidak berada di rumah.

IKLAN

Bahan-bahan lain seperti:

– Garam Kasar
– Minyak kasturi
– Kulit kayu manis (di tumbuk halus)
– Cengkih (sedikit sahaja)

Sumber dari MH.daily

Cara campurannya mudah sahaja, hanya perlu gaul semua bahan itu sekali dan anda siap untuk menggunakannya. Letakkan sikit campuran itu di setiap penjuru rumah, dapur, tingkap, dan mana-mana kawasan yang berpotensi boleh haiwan tersebut menyelinap masuk.

IKLAN

Jika Terdapat Haiwan Berbisa Apa Patut Buat?

Sering kita lihat sekarang orang ramai utamakan content video untuk di kongsikan pada sosial media. Malah, ramai juga yang mempertaruhkan nyawa demi like dan views.

Apa yang anda perlu lakukan adalah untuk kekal bertenang dan segera dapatkan bantuan pihak Bomba. Pastikan diri anda serta orang sekeliling dalam keadaan jauh dari binatang berbisa itu.

IKLAN

Artikel berkaitan: Seramnya! Netizen Terkejut Lihat Doktor Keluarkan Lipas Dari Telinga Pesakitnya

Sumber: Kompas.com

+++Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI