Hitam adalah warna misteri. Memilih warna hitam memberi kesan tersendiri pada penampilan seseorang. Terdapat banyak kebaikan bagi pemakainya ketika memilih warna hitam sebagai warna pilihan termasuk warna pilihan hijab.

Setiap hijabi tentu mengimpikan satu almari hijab yang dipenuhi dengan warna serta corak yang berbeza. Tentu tiada lagi masalah untuk memilih tudung yang sesuai mengikut tona serta rekaan baju.

Photo by kelvin octa from Pexels

Namun dalam pelbagai warna yang ada, hijab hitam wajib ada di dalam almari anda. Rona hitam boleh menjadi penyelamat saat anda bingung memikirkan warna hijab yang sesuai untuk digayakan.

Ini sebabnya kenapa hijabi perlu ada hijab hitam.

BERSIFAT UNIVERSAL
Percayalah hijab hitam sesuai dengan semua warna baju dan pakaian yang sedia ada. Warna hitam dikatakan sesuai digayakan dengan pelbagai warna baju.

TIDAK NAMPAK KOTOR
Jika ada pun, tak nampak sangat. Ini salah satu sebab hijab warna hitam menjadi pilihan terutama bagi hijabi yang suka bersukan, mudah hendak basuh tanpa perlu sental lama-lama.

IKLAN
Photo by RF._.studio from Pexels

HAJI DAN UMRAH
Menjadi pilihan hijabi untuk menunaikan ibadah Umrah dan Haji, sesuai dengan budaya dan keadaan di sana.

NAMPAK PROFESSIONAL
Sangat sesuai untuk para hijabi yang berada dalam sektor professional, eksekutif dan korporat. Ia menunjukkan seseorang itu kelihatan berkaliber.

Photo by Ono Kosuki from Pexels

Istimewanya warna hitam berbanding warna yang lain:

HITAM BERBEZA
Cuba berdiri di sebelah mereka yang memakai hijab berwarna atau bercorak. Anda yang memakai hijab hitam akan kelihatan berbeza. Anda akan kelihatan anggun.

IKLAN

WARNA SELAMAT
Raikan siang atau malam, apa jua acara. Jangan risau, anda tetap akan kelihatan penuh karisma dengan warna gelap yang satu ini.

Photo by Aidil Bahaman from Pexels

MUDAH DIPADANKAN
Cukup gabungkan pakaian warna terang anda dengan padanan hijab warna hitam, pasti penampilan anda nampak menyerlah.

SANTAI DENGAN CARA ANDA
Gandingkan hijab warna hitam untuk pelbagai gaya pakaian santai anda. Denim, kodroi, palazo, sesuai untuk acara santai.

IKLAN
Photo by Fahmy Danar Sutisna from Pexels

ILUSI WAJAH LEBIH RUNCING
Jika pakaian, ia akan membuatkan anda kelihatan langsing namun jika hijab, pemakaian hijab warna hitam akan membuatkan wajah anda tampak runcing.

HIJABISTA: Kesimpulannya, hijab warna hitam wajib ada dalam almari setiap hijabi. Ia adalah warna hijab yang sesuai untuk semua suasana.  

Sumber kredit: Top image: Canva

 

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI