Panas terik, matahari yang mengering, angin dan air yang anda hadapi setiap hari boleh merosakkan keadaan dan keselesaan bibir dengan serius, apatah lagi menjelang bulan puasa yang memerlukan wajah tampak segar sepanjang hari.

Tahun ini, daripada memilih balsem bibir, HIJABISTA mengesyorkan untuk mendalami keajaiban serum bibir. Serum untuk bibir menyasarkan pelbagai kebimbangan sambil menghidrat dan menyuburkan bibir anda.

Apatah lagi, ia boleh pergi lebih mendalam dan bertindak lebih berkesan daripada formula balm bibir tradisional. Nah! Dengan formulasi yang hebat serum bibir ini tak memerlukan sebarang jarum untuk bibir mungil berseri. Jom kenali kehebatan serum ini!

ARTIKEL BERKAITAN: Selalu Pakai Lip Balm Boleh Buat Kering Dan Rosak Bibir! Ini Sebabnya…

Perbezaan antara serum bibir dan balm bibir

Fikirkan balm bibir sebagai setara dengan pelembap muka. “Ia mungkin mengandungi humektan untuk penghidratan dan ia juga harus mengandungi emolien dan oklusif untuk membantu mengelak dalam kelembapan. Kebanyakan balm bibir direka bentuk untuk mencipta penghalang pelindung pada bibir anda untuk mengelakkan kehilangan air transepidermal, manakala serum bibir direka untuk memberikan kelembapan pengisian semula yang mendalam.

Bibir benar-benar memerlukan serum

Serum bibir bagus untuk digunakan, jika anda menggunakan skrub bibir dan topeng dan tidak melihat perbezaan ketara dalam kelembapan, serum sangat berkesan kerana bahan penghidratan meresap lebih dalam ke dalam permukaan kulit. Menyukai faedah menggunakan serum untuk wajah, maka wajar untuk mempertimbangkan manfaat tersebut untuk bibir juga.

Bahan untuk serum bibir dan balm bertindih, anda boleh menggunakannya bersama-sama atau mencari produk pelbagai guna yang dibuat dengan asid hyaluronik yang menghidrat sambil memberikan bibir yang lebih penuh. dan penampilan terangkat dengan kilauan tinggi.

IKLAN

Tanpa sebarang jarum

Sejajar dengan potensi pasaran industri kecantikan yang semakin banyak menyaksikan dominasi jenama keluaran tempatan di Malaysia, selebriti Nynaa Harizal bijak memanfaatkan peluang untuk mula berjinak dalam dunia perniagaan sekaligus membina empayar kosmetik menerusi jenamanya sendiri, ‘Her Beauty’.

Membuka langkah pertama sebagai usahawan dalam bidang kosmetik, Nynaa Harizal menerusi jenama ‘Her Beauty’ memperkenalkan produk rawatan bibir intensif pertamanya, Fire & Ice Lip Booster Serum yang dicipta dengan teknologi tinggi untuk turut bertindak sebagai plumper bagi memberi solusi bibir mungil berseri dengan efek anjal serta-merta kepada pengguna tanpa sebarang jarum.

Formulasi ternyata selamat digunakan

Seperti serum lain yang mungkin anda gunakan pada seluruh muka, serum bibir dirumus untuk pergi lebih dalam ke dalam kulit untuk menangani sebarang kebimbangan sebelum ia sampai ke permukaan.

IKLAN

Dengan formulasi yang selamat, terbukti bahan-bahan yang terkandung di dalam Serum Fire terdiri dari bahan pelembap semulajadi seperti asid hyaluronik, minyak jojoba, ekstrak minyak kelapa organik, minyak badam, vitamin E dan minyak biji anggur akan memberikan warming effek yang boleh membuatkan bibir menjadi mungil, tegang dan lembab secara semulajadi dengan selamat.

Manakala Serum Ice pula diperkaya dengan ekstrak beri, vitamin E, mentega murumuru dan minyak argan yang akan memberikan cooling effect selepas penggunaan serum Fire untuk memberi kelembapan bagi merawat masalah bibir kering, kusam dan merekah.

Dipasarkan dengan harga runcit mampu milik serendah RM44.90 sekotak, produk Fire & Ice Lip Booster Serum didatangkan dengan dua jenis serum pelembap yang memberi efek berbeza tetapi saling melengkapi apabila digunakan bersama. Ciri-ciri teksturnya juga bersifat ringan agar mudah menyerap ke dalam bibir untuk memberi perlindungan secara berterusan selama empat jam tanpa rasa berminyak dan melekit.

ARTIKEL BERKAITAN: Memontokkan Bibir Tanpa Jarum! Oval-Lining, Hack Kecantikan Di TikTok Yang Tidak Menyakitkan 

IKLAN

Cara yang betul untuk menggunakan serum bibir

Yakinlah, anda tidak perlu membuang semua balm bibir anda untuk memberi laluan kepada trend ini. Malah, serum bibir berfungsi paling baik seiring dengan balsem anda. Sapukan pada bibir yang bersih, kemudian tutup dengan balsem untuk mengunci semuanya (sekali lagi, sama seperti bahagian serum dan pelembap dalam rutin penjagaan kulit anda).

Banyak serum juga mencipta penghalang untuk melindungi kulit pada bibir anda dan menarik tugas berganda dalam melindungi kulit halus, sama seperti Fire & Ice Lip Booster Serum, tetap segar tetapi ia tidak menyakitkan untuk kegunaan yang berlapis-lapis.

Jadi, jika anda menghadapi masalah bibir kering, menggelupas dan memerlukan rangsangan penghidratan yang besar, tambahkan mana-mana serum bibir Fire & Ice Lip Booster Serum. Produk rawatan bibir Fire & Ice Lip Booster Serum boleh dibeli menerusi laman web rasmi atau platform media sosial Instagram myherbeauty ataupun melalui ejen dan stokis berdaftar.

+++Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI